نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

زنان و مهاجرت؛ دریچه‌ی برای روایت‌ زنان از مهاجرت

  • نیمرخ
  • 5 جدی 1400
PH-01

در فرایند مهاجرت زنان تلاش می‌کنند تا سلسله مراتب قدرت را به نفع خود تغییر دهند. سنت‌ها و قوانین دست‌وپا گیر را به نفع آزادی‌های بیشتر تغییر دهند. در تکاپوی مهاجرت آنها تلاش می‌کنند تا نقش و جایگاه خود را در نظام خانواده، روابط اجتماعی و فرهنگی بازتعریف ‌کنند. مهاجرت برای زنان بوجودآورنده تحرک اجتماعی، آزادی، استقلال مالی، بقا و در مجموع کنش اجتماعی بیشتر است.

در مطالعات مهاجرت افغانستانی‌ها دو موضوع مهم غایب است. موضوع اول اینکه همیشه دیگران درباره ما روایت کرده‌اند. دیگران درباره ما نوشته‌اند و به نوعی ما را معرفی کرده‌‌اند. این دیگران بوده‌اند که درباره تجربیات مهاجرتی ما حرف زده‌اند. ما به هر دلیلی درباره خودمان ننوشتیم و یا کمتر نوشتیم.

موضوع دوم این است که «زنان» همیشه غایب اصلی این مطالعات بوده‌اند. پژوهشگران بیرونی در مطالعات زنان نتوانسته‌اند از سد فرهنگ و ارزش‌های دینی و پدرسالارنه افغان‌ها عبور کنند. این مسأله باعث‌شده که زنان همواره در مطالعات مهاجرت در حاشیه قرار بگیرند. از این رو در مطالعات مهاجرت، همیشه از عینک مردان به آنها دیده شده است. در حالی که مطالعات و تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که میل به مهاجرت در میان زنان نسبت به مردان سیر صعودی داشته و زنان تأثیرپذیری، آسیب و رنج بیشتری را در فرایند مهاجرت، نسبت به مردان متحمل شده‌اند. بر همین اساس نیاز است که به مسائل و تجربیات مهاجرتی آنها مستقلانه پرداخته شود.

 مهاجرت همیشه بخشی از هویت ما بوده است. ما مهاجرت می‌کنیم تا در واقع راهی برای زیستن و زنده‌ماندن بیابیم. مهاجرت برای ما همواره استراتژی‌ای برای بقا بوده است. مهاجرت برای ما بستری برای فرار از سیاست‌های سرکوب‌گرایانه نظام‌های قومی، حکومت‌های توتالیتر، نسل‌کشی و سیاست‌های حذف بوده است. با روی‌کار آمدن دوباره حاکمیت سیاه طالبان این وضعیت برای زنان تشدید یافته است. سلب آزادی‌های فردی و اجتماعی، طرد، خانه‌نشینی مهمترین ارمغان سیاست‌های طالبان برای زنان بوده است. زنان مهمترین گروه اجتماعی‌اند که زیر سیطره و حاکمیت طالبان همه چیزشان را از دست داده‌اند و مجبور به مهاجرت شده‌اند.

رسانه‌ی نیمرخ با درک اهمیت موضوع مهاجرت زنان و با هدف بازتاب و نشر روایت‌ زنان از فرایند مهاجرت آنان، دریچه‌ای تازه را برای پرداختن به این موضوع گشوده است. این دریچه بر تجربیات مهاجرتی زنان تمرکز دارد و تلاش می‌کند بستری برای روایت‌ زنان از رنج‌ها، موفقیت‌ها، آرزوها و … در حوزه مهاجرت ایجاد کند.

ما نیاز داریم تا درباره‌ خودمان بنویسیم و آنچه را که بر ما در فرایند مهاجرت می‌گذرد، روایت کنیم. هیچ‌کس بهتر از خود ما نمی‌تواند رنج‌ها، تنهایی‌ها و آرزوهای ما را روایت کند. اکنون نوبت ماست که قصه‌هایمان را از مهاجرت بنویسیم. ما نمی‌توانیم فراموش کنیم و نباید بگذاریم رنج‌های ما در لابه‌لای تاریخ گم شوند.

همچنان بخوانید

فاطمه نیوشا - مهاجرت

رویای معلمی و کابوس آوارگی

8 حمل 1402
دختری که برای رویاهایش از 11 کشور عبور کرد

دختری که برای رویاهایش از 11 کشور عبور کرد

8 حمل 1402
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: زنان و مهاجرت
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادرم مرا فروخت
هزار و یک شب

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402

وقتی سیزده ساله شدم یک پیرمرد 72 ساله به خواستگاری‌ام آمد. مردم محل می‌گفتند که مرد پولداری است. مادرم چون شیفته‌ی پول و ثروت بود، با آنکه زندگی مان رو به بهبود شده بود، بازهم...

بیشتر بخوانید
پس از طلاق فهمیدم که زندگی فقط دعوا نیست
هزار و یک شب

پس از طلاق فهمیدم که زندگی فقط دعوا نیست

12 حمل 1402

پس از سه ماه جنجال و مشاجره راحله موفق شد که از عزیز جدا شود و آن رابطه‌ی پر از خشونت هفت ساله را با برگه‌ی طلاق به پایان برساند.

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود
هزار و یک شب

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

11 حمل 1402

لیلا همانطور که روی سکو نشسته است و پشم‌ می‌ریسد، به غروب طلایی‌رنگ آفتاب تماشا می‌کند و آه بلندی می‌کشد. نخ پشم را دور سنگ‌ می‌پیچاند و چادرش را پیش‌ می‌کشد.

بیشتر بخوانید
هشت سال در نکاح متجاوز
هزار و یک شب

هشت سال در نکاح متجاوز

23 جدی 1401

آمنه، زن جوانی است که در 15 سالگی از مکتب محروم و متحمل کودک‌همسری شد، تا 19 سالگی‌اش یک دختر کرد و بخاطر سنگین‌کاری دو بار جنینش سقط شد.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00