“شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان” در اعتراض به افزایش محدودیتهای طالبان بر زنان میگوید این گروه باید محدودیتهای غیرانسانی را از سر زنان بردارد.
این نهاد مدنی امروز(دوشنبه، ۶ جدی ۱۴۰۰ خورشیدی) طی کنفرانس مطبوعاتی در کابل اعلام کرد که گروه طالبان پس از تسلط بر کابل، باعث افزایش فقر، بیکاری، کشتارهای هدفمند و محدودیتهای غیرانسانی بر زنان شده است.
در قطعنامهای که از سوی شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان منتشر شد، آمده است که “با اشغال کشور توسط گروه طالبان، برخلاف ادعایشان که برای برقراری صلح و آرامش به افغانستان برگشته اند، متاسفانه کشور شاهد افزایش بحران فقر، بیکاری و فرار مغزها شده و با وجود فشارهای بینالمللی هنوز هم مکاتب دخترانه تعطیل است و همه روزه شاهد محدودیتهای بیشتری در قبال زنان هستیم تا جاییکه حتا سوار شدن بر وسایل نقلیه شهری را نیز بر زنان ممنوع اعلام کردهاند.”

این نهاد حامی زنان از خاموشی جامعه جهانی در قبال “جنایات” طالبان ابراز نگرانی کرده است: “متاسفانه افغانستان دیگر در راس خبرهای جهان نیست و جامعه جهانی، سازمان ملل متحد و تمامی نهادهای بینالمللی در قبال جنایات آشکار این گروه خاموشی را اختیار کردهاند.”
شبکه مشارکت سیاسی زنان گفته است که گروه طالبان “محدودیتهای غیرانسانی وضعشده بر گشتوگذار زنان در موترهای شهری را کنار بگذراد.”
این در حالیست که طالبان براساس یک فرمان جدید رانندگان را از سوار کردن زنان بدون “همراه محرم” و “بیحجاب/بدون برقع” منع کرده است.
دیدبان حقوق بشر این تصمیم طالبان را محکوم کرده است.
شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان در نشست امروزیشان همچنین از جامعه جهانی خواسته است تا در وضعیتی که “مردم مجبور به مهاجرت و فروختن اموال خانه و فرزند و ازدواجهای زیر سن دختران شدهاند” کمکهای بشردوستانهی شان به افغانستان را ادامه دهند.

اعضای این نهاد حامی زنان همچنان به اظهارات عمران خان، نخست وزیر پاکستان در مورد حقوق زنان افغانستان در نشست شورای همکاری اسلامی که هفته گذشته در اسلامآباد برگزار شد، واکنش نشان داده و گفتههای او را “سخنان سخیف” خواندهاند.
شبکه مشارکت سیاسی زنان افزوده است که “نخست وزیر پاکستان حقوق زنان افغانستان را نقض نموده است، باید از ملت افغانستان و زنان عذرخواهی کند.”
شبکه مشارکت سیاسی زنان ضمن تاکید بر باز گشایی مکاتب دخترانه، خواستار تأمین حق کار زنان و رعایت حقوق اقلیتهای قومی، مذهبی و جنسیتی در کشور شده و تاکید کرده است که آزادی بیان و برنامههای دادخواهی شهروندان باید حمایت شود.

اما تاکنون تمامی برنامههای دادخواهی زنان در سراسر کشور به ویژه در شهر کابل با خشونت و شلیک گلوله توسط جنگجویان طالبان محدود و متفرق شده است.