نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

زهرا پناهی؛ معلم زمستانی روستا

  • عادله آذین
  • 13 جدی 1400

حدود ۱۱۰ روز از صدور فرمان رسمی گروه طالبان مبنی بر ممنوعیت آموزش دختران می‌گذرد. تمامی مکاتب دخترانه و مراکز آموزشی دولتی از دوره‌ی ابتدائیه مکتب تا سطوح عالی دانشگاه تعطیل است. سال تعلیمی و تحصیلی ۱۴۰۰ در اکثریت مناطق افغانستان به پایان رسیده است. دروازه‌های آموزشگاه‌ها طبق سیاست طالبان مسدود شده و در بسیاری مناطق شهری و روستایی مساجد و مدارس علوم دینی میزبان کودکان و نوجوانانیست که باید به مکتب بروند.

اما در برخی از روستاهای هزاره‌جات در ولایت‌های مرکزی افغانستان که تا چند ماه قبل بیشترین آمار اشتراک دختران به آزمون سراسری کانکور و ورود به دانشگاه را داشتند، هنوز هم از سیاست طالبان مبنی بر منع آموزش دختران نه تنها که پیروی نمی‌شود، بلکه تلاش‌ها برای آموزش غیررسمی بخاطر باسواد شدن جامعه شدت گرفته است.

زهرا پناهی، بانوی جوانیست که در یکی از روستاهای ولسوالی بهسود-مرکز ولایت وردک آموزشگاه زمستانی‌اش را طبق روال سال‌های گذشته بازگشایی کرده است.

زهرا پناهی روزانه ده‌ها دختر و پسر را در کلاس‌های مختلط به صورت رایگان تدریس می‌کند. البته که مصارف اندک تدویر کلاس‌ها از سوی یک شخص خیر از کابل تمویل شده است.

اما زهرا می‌گوید: “مهم این است که توانستم در عین فقر و ناداری مردم و در عین محدودیت‌ها و مخالفت‌های طالبان با آموزش دختران، شماری از کودکان و نوجوانان را به کلاس‌های درس بازگردانم.”

  • زهرا پناهی؛ معلم زمستانی روستا
  • زهرا پناهی؛ معلم زمستانی روستا
کلاس‌‌های آموزشی زهرا در یک مسجد محله برگزار می‌شود

زهرا خودش هنوز دانشجو است و در سال‌های گذشته نیز در فصل سرد زمستان مسجد و یا یکی از خانه‌های محله شان را به کانون گرم آموزش برای کودکان و نوجوانان روستا تبدیل می‌کرد.

زمستان امسال اما بخاطر افزایش فقر در جامعه و ممانعت طالبان در برابر آموزش و کار دختران، قرار شده بود کودکان و نوجوانان این روستا بیکار بمانند. اما او با حمایت اندک مالی که بتواند لوازم اولیه‌ی آموزشگاهش را فراهم کند، بازهم کلاس‌های درسش را برگزار کرد.

زهرا یکی از مسجدهای روستایش را به مرکز آموزشی تبدیل کرده و بیش از یکصد کودک و نوجوان در آن سرگرم آموزش کتاب‌های دوره‌های مختلف مکتب استند.

اما این تنها زهرا نیست که خلاف سیاست طالبان برای باسوادی جامعه می‌کوشد، بلکه منابعی از ولسوالی بهسود به نیمرخ تایید کردند که علاوه بر آموزشگاه زهرا، ۹ مرکز آموزشی دیگر نیز در این ولسوالی به گونه مختلط و یا با حضور دختران در کلاس‌های جداگانه از پسران بازگشایی شده‌اند.

همچنان بخوانید

مطیع‌الله ویسا

گرفتاری مردی که برای آموزش دختران دادخواهی می‌کرد

8 حمل 1402
خودکشی خواهرم باعث بیداری خانواده شد

خودکشی خواهرم باعث بیداری خانواده شد

5 حمل 1402
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق آموزش زنان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادرم مرا فروخت
هزار و یک شب

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402

وقتی سیزده ساله شدم یک پیرمرد 72 ساله به خواستگاری‌ام آمد. مردم محل می‌گفتند که مرد پولداری است. مادرم چون شیفته‌ی پول و ثروت بود، با آنکه زندگی مان رو به بهبود شده بود، بازهم...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود
گزارش

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

9 حمل 1402

لیلا همانطور که روی سکو نشسته است و پشم‌ می‌ریسد، به غروب طلایی‌رنگ آفتاب تماشا می‌کند و آه بلندی می‌کشد. نخ پشم را دور سنگ‌ می‌پیچاند و چادرش را پیش‌ می‌کشد.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
فاطمه نیوشا - مهاجرت
هزار و یک شب

رویای معلمی و کابوس آوارگی

8 حمل 1402

پس از مدتی امتحان آزاد دادم و در بست معلمی کامیاب شدم. شغل معلمی یکی از آرزوهای دایمی‌ام بود. قبلا هر وقتی که معلم داخل صنف ما می‌آمد و تدریس می‌کرد، با خود می‌گفتم ایکاش روزی برسد...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00