نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

زنان پروان: طالبان به جای حکومتداری برای “روی و موی زنان” اعلامیه می‌دهند

  • نیمرخ
  • 14 جدی 1400

شماری از بانوان در ولایت پروان در اعتراض به سیاست طالبان در قبال زنان از جامعه جهانی خواسته‌اند که این گروه را به عنوان حکومت در افغانستان به رسمیت نشناسند.

این بانوان امروز(سه‌شنبه، ۱۴ جدی ۱۴۰۰ خورشیدی) با تجمع اعتراضی در یک مکان سربسته از جامعه جهانی خواسته‌اند که طالبان را به رسمیت نشناسند زیرا آنها مسایل اساسی حکومتداری را کنار گذاشته و فقط بر علیه “موی و روی زنان” اعلامیه صادر می‌کنند.

این زنان معترض با صدور قطع‌نامه‌ای به محرومیت زنان و دختران از حق آموزش، کار و تحصیل اشاره کرده و گفته‌اند که “زنان قربانی تبعیض جنسیتی شده‌اند.”

زنان معترض در پروان همچنان تاکید کرده‌اند که طالبان می‌خواهند صدای زنان را خاموش کنند، اما زنان به مقاومت علیه این گروه و اعتراضات مدنی‌شان ادامه می‌دهند: “ما زنان و دختران پروان خاموشی را نپذیرفته‌ایم، در کنار زنان و دختران معترض کابل ایستاده‌ و لب به اعتراض گشوده‌ایم، صدا بلند و سینه سپر کرده‌ایم.”

این فعالان گفته‌اند که طالبان دغدغه‌ی حکومتداری ندارد: “ما در مقابل گروهی ایستاده‌ایم که مشکل اساسی اش زنان است نه ارائه خدمات به مردم و مدیریت فقر و بیکاری و ناامنی؛ درحالیکه اکثریت مطلق مردم افغانستان زیر خط فقر قرار دارند، تمام اعلامیه‌های طالبان را به موی و روی ما زنان گره خورده است.”

این درحالیست که طالبان پس از تسلط کابل اعلامیه‌های گوناگونی در راستای محدودسازی و حذف زنان از فعالیت‌های اجتماعی-سیاسی صادر کرده تا آنجا که به رانندگان وسایط نقلیه دستور داده زنان بی‌حجاب و بدحجاب و بدون همراه مرد را سوار نکنند و به مغازه‌داران نیز توصیه کرده که مانکن‌های لباس زنانه را سر ببرند، البته که نشر فلم‌ و برنامه تلویزیونی با حضور زنان ممنوع و تصاویر زنان از تمامی بلبوردهای شهرهای افغانستان پاک شده‌ است.

با این حال، بانوان پروان از جامعه جهانی خواسته‌اند که “گروه طالبان را به عنوان حکومت افغانستان به رسمیت نشناسند” زیرا این گروه انگیزه‌ و توانایی اداره امور کشور را ندارند و با ارزش‌های حقوق بشری مخالف اند.

این اعتراضات در ولایت پروان در حالی صورت می‌گیرد که از اوایل روی کار آمدن طالبان تاهنوز با وجود سرکوب‌ها و تهدید و خشونت اما زنان به اعتراض و مقاومت علیه این گروه ادامه داده‌اند. ارچند اعتراض‌های خیابانی زنان در شهر کابل، کندز و بدخشان به شدت سرکوب شدند اما هر هفته دست کم یک تا سه مورد گردهمایی اعتراضی زنان علیه طالبان در شهرهای مختلف کشور برگزار می‌شود.

همچنان بخوانید

دانشگاه‌ها را خالی کنید

اعتراض نمادین دانشجویان بر محرومیت دختران از تحصیل

15 حوت 1401
زنان معترض افغانستان: جهان از تعامل با طالبان دست بردارد

زنان معترض افغانستان: جهان از تعامل با طالبان دست بردارد

14 حوت 1401
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالبان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00