نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

“جهان برای سرکوب طالبان اقدام فوری کند”

  • حسین احمدی
  • 18 جدی 1400

جنبش زنان مقتدر افغانستان می‌گوید جهان باید برای سرکوب گروه طالبان اقدام فوری کند.

اعضای این جنبش زنان که برای مقاومت علیه طالبان شکل گرفته امروز(شنبه، ۱۸ جدی ۱۴۰۰ خورشیدی) در شهر کابل دور هم جمع شده و علیه محدودیت‌های طالبان بر زنان اعتراض کردند.

در اعلامیه‌ای که از سوی این جنبش منتشر شده آمده است که “طالبان با تفکر افراطی و زن‌ستیزانه شان هر روز در تلاش وضع محدودیت‌ها بر زندگی زنان و تنگ ساختن دایره‌ی زندگی و تنفس بر زنان اند.”

این جنبش اعتراضی زنان با اشاره به سیاست‌های طالبان در قبال زنان گفته است که “زنان نیمی از پیکر جامعه هستند و حق برابر با مردان دارد اما طالبان حقوق زنان را نادیده گرفته و برای زنان افغانستان چنان تعیین تکلیف روا می‌دارند که حتا در عصر بدویت و جهالت قبل از اسلام هم پیشینه نداشته است.”

این بانوان از کم‌کاری جامعه جهانی و نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق زنان در قبال وضعیت زنان افغانستان انتقاد کرده و گفته‌اند که آنها در برابر رفتار طالبان “سکوت شرم‌ناک و خجالت‌بار” دارند.

اعضای این جنبش با تاکید بر حقوق اساسی زنان گفته‌اند که “کار، آموزش، آزادی و برابری” حق ما است و به‌خاطر گرفتن حقوق اساسی مان خاموش نخواهیم ماند بلکه در برابر بی‌عدالتی، ظلم و ستم طالبانی مبارزه خواهیم کرد.

جنبش زنان مقتدر افغانستان تاکید کرده “زنان افغانستان رژیم سیاه طالبانی را به هیچ صورت نمی‌پذیرد بلکه آن را تنها یک رژیم ضد زن، ضد بشر، سیاه و بدوی می‌دانند.”

در اعلامیه‌ی این جنبش آمده است که هرچه زودتر تکلیف مکاتب و دانشگاه‌های کشور و رفتن زنان به کار و تحصیل مشخص شود.

همچنین تاکید شده که” گروه‌ها، نهادها و سازمان‌های جهانی حمایت از زنان و مدافعان حقوق بشر صدای زنان افغانستان را بشنوند و به سکوت ننگین شان خاتمه ببخشند.”

همچنان بخوانید

زنانی که خواستار سرنگونی طالبان هستند

زن، انقلاب، رهایی؛ کارزار اعتراضی جدید علیه طالبان

رفتن به مصاف شلاق و گلوله

اعتراض جهانی زنان؛ هدف راندن طالبان از افغانستان است

از نظر این جنبش زنان گروه طالبان تهدید بالقوه برای عدالت در داخل کشور و امنیت منطقه و جهان است که نباید به رسمیت شناخته شود. از همین رو، “جهان باید برای اصلاح و یا سرکوب طالبان اقدام فوری کند.”

طالبان که در سال ۲۰۰۱ میلادی با سرکوب شدید امریکا سقوط کرد کمتر از پنج ماه پیش با خروج نیروهای امریکایی و فرار اشرف‌غنی، احمدزی، رییس جمهور پیشین کشور دوباره بر افغانستان مسلط شد. تاهنوز هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نشناخته و زنان به اعتراض و مقاومت علیه این گروه ادامه داده است.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالبانجنبش زنان مقتدر
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادر-فرزند
هزار و یک شب

پسرم را از پدرش خریدم

3 دلو 1401

اواخر فصل زمستان، آن‌قدر برف باریده بود که هیچ راهی برای آب آوردن از چشمه نمانده بود. هیزم‌ تر و خشک را، کنار هم در دیگدان گلی روشن کردم، دیگ بزرگی را پر از برف کردم...

بیشتر بخوانید
کاش به جای 7 پسر یک دختر داشتیم
گوناگون

کاش به جای 7 پسر یک دختر داشتیم

9 دلو 1401

گل‌افروز صبح زود که از خواب بیدار شد به طویله می‌رود، به گاو و گوسفند آب و علف می‌دهد. سپس چای صبح را آماده می‌کند، داروهای پدر و مادرش را نیز برای‌شان می‌دهد. 

بیشتر بخوانید
جای خالی زهرا
هزار و یک شب

جای زهرا خالی بود

6 دلو 1401

برای آمادگی کانکور به مزار شریف رفتم. در مکتب آرزو داشتم که طب بخوانم و داکتر شوم. اوایل بهار بود که آمادگی کانکور را با اشتیاق تمام شروع کردم. همه‌چیز با شور و شوق پیش می‌رفت و ‌خودم...

بیشتر بخوانید
شبی که صنم سر قرار نیامد
هزار و یک شب

شبی که صنم سر قرار نیامد

2 دلو 1401

کتاب غزلیات حافظ در دستم از مدرسه برآمدم. باران می‌بارید، آب و هوای مطبوع و ملایم از رسیدن نوروز خبر می‌داد. به خانه رسیدم، دیدم که مهمان داریم، اما خواهرم با چهره‌ی گریان و اندوهگین در گوشه‌ای...

بیشتر بخوانید
زن چهارم
هزار و یک شب

روزی که زن چهارم پدرم پسر زایید

8 دلو 1401

پدرم پسر می‌خواست. او همیشه آرزو می‌کرد که پسردار شود. برای همین چهار بار ازدواج کرد. هیچ‌کس نمی‌توانست با او مخالفت کند. همین‌که حرفی می‌زدیم به دهان ما محکم می‌کوبید.

بیشتر بخوانید
نیمرخ
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل، بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

طراحی، برنامه‌نویسی و اجرای وبسایت  iNasri ⚒

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی