در آستانهی برگزاری نشست اوسلو شماری از پناهجویان افغانستان در ناروی در پیوند به دعوت طالبان به این نشست اعتراض کردهاند.
معترضان میگویند که طالبان مسئول بحران کنونی در افغانستان هستند و اگر این گروه به عنوان حکومت افغانستان به رسیمت شناخته شود، رنج مردم افغانستان به ویژه زنان دوام مییابد.
یک تیمی از معترضان روز جمعه، 1 دلو در راهپیمایی اعتراضی ابراز داشتند که خواهان عدم به رسمیت شناختن نظام طالبانی در افغانستان هستند.
این معترضان از دولت ناروی خواستند که نمایندگان و رهبران طالبان به عنوان «جنایتکاران جنگی» به محاکم بینالملل کشانیده شوند.
آنان تأکید کردهاند که صلح به معنای خاموش شدن صدای اسلحه نیست که آن هم تحقق نیافته است و «تحقق آرامش مردم در افغانستان با هژمونی قانون شریعت و حاکمیت بر مبنای تبارگرایی ممکن نیست.»
این پناهجویان معترض میگویند که شهروندان در افغانستان صلحی را میخواهند که در سایه آن برای زنده ماندن مجبور به باج دادن به طالبان نباشند.
از سویی هم، آنان خواهان دیدار رو در رو با مسئولان حقوق بشر بخش آسیا و افغانستان در وزارت خارجه ناروی هستند.
این اعتراضات در ناروی در حالی شکل گرفته است که قرار است امروز(یکشنبه، ۳ دلو ۱۴۰۰ خورشیدی) نشست اوسلو با حضور نمایندگان طالبان، نمایندگانی از کشورهای متحد ناروی و نمایندگانی از جامعه مدنی و زنان افغانسان در شهر اسلو، پایتخت ناروی برگزار شود.
هرچند نتیجهی این نشست هنوز مشخص نیست ولی دولت ناروی اعلام کرده که با این نشست در پی زمینهسازی برای به رسمیت شناختن طالبان نیست.
اما هفتهی گذشته سفیر ناروی در کابل نشستهای متعددی با رهبران طالبان، سیاستمداران و برخی از زنان افغانستان داشت. طالبان به صورت رسمی از سفیر ناروی خواسته بود که “در به رسمیت شناختن حکومت طالبان پیشقدم شوید.”