نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

نشست اسلو؛ حاشیه‌های پرماجرا و نتیجه نامعلوم

  • نیمرخ
  • 6 دلو 1400
photo1643178284

پایان سومین روز نشست اسلو در ناروی. نشستی که حاشیه‌های زیادی داشت. شماری از فعالان زن به شمول اشتراک کننده‌گان در این نشست می‌گویند: این گونه نشست‌ها زمینه را برای به رسمیت شناختن طالبان فراهم می‌کند. وزیر امور خارجه ناروی قرار است در مورد نتایج این نشست به شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز معلومات بدهد، اما برایند این نشست آیا چیزی است که زنان افغانستان می‌خواهند؟

شاه‌گل رضایی می‌گوید: «برداشت من به عنوان اشتراک کننده در نشست اسلو این است که نباید به طالبان تریبون داده شود، ولی جهان بر اساس منافع خود تصمیم می‌گیرد.
ایشان با تأکید بر این‌که مشروعیت جهانی وابسته‌ به مشروعیت داخلی است افزود: طالبان شایستۀ به رسمیت شناختن نیستند.
وی تصریح کرد که نماینده‌گان زنان افغانستان در نشست اسلو، روایت متفاوتی از روایت یک طرفۀ طالب به جهان ارایه دادند.
شاه‌گل رضایی خاطرنشان کرده‌است که با خلق روایتی از وضعیت افغانستان به جهان گوش‌زد کردیم که واقعیت افغانستان چیزی که با الفاظ مقبول در نشست‌ها ارایه می‌شود نیست، واقعیت افغانستان درد، شکنجه و بازداشت و اجازه ندادن دختران به آموزش است.
در همین حال، نرگس نهان، وزیر معادن و پطرولیم حکومت پیشین می‌گوید که جهان هرچند در ظاهر اعلام می‌کند که طالبان را به رسمیت نمی‌شناسند، اما تمام شاخص‌هایی که نشان دهندۀ به رسمیت شناختن یک حکومت است در تعامل جهان با گروه طالبان دیده می‌شود.
او افزود:«کشورهای جهان با طالبان جلسه می‌گیرند و برنامه‌های کلان بین‌المللی هم‌چون نشست برای آنان ترتیب می‌دهند که خود نشان‌دهندۀ تمایل جهان برای به رسمیت شناختن طالبان است».
او که به نشست اسلو دعوت شده بود اما اشتراک نکرد، می‌گوید که این پروسه را با شیوه‌ای که به پیش می‌رفت قابل پرسش می‌داند و به این باور است که این گونه نشست بیشتر از این که به نفع زنان افغانستان باشد، به نفع طالبان است. وضعیت زنان معترض پس از برگشت طالبان از ناروی و افزایش فشارها بر زنان و حامیان زنان به مراتب بیشتر خواهد شد. آمریکا و متحدانش با توجه به میزان رقابت‌ها با قدرت‌های دیگر، ارزش‌های مختلف از جمله حقوق بشر و حقوق زنان را از طریق تعامل با طالبان زیرپا خواهند گذاشت.
فرحناز مصطفوی، از فعالان زن در کشور می‌گوید: این‌چنین استیج دادن با اشکال غیررسمی به گروه تروریستی طالبان معنایی جز به رسمیت شناختن این گروه نیست. جهان تا زمانی‌که گروه طالبان تعهدات جهانی از جمله تشکیل دولت فراگیر، رعایت حقوق بشر از جمله زنان، دختران، مبارزه با تروریسم و عدم همکاری با گروه‌های تروریستی دیگر را عملی نکند، آنان را به رسمیت نخواهند شناخت. کشورهای رقیب آمریکا که هرازگاهی نقش مهمی در قبال وضعیت افغانستان دارند حضور نداشتند و این ممکن است روی نتیجه و برایند این نشست تأثیرگذار باشد.
شینکی کروخیل می‌گوید: طالبان باید در پالیسی‌ها و عملکردهای‌شان در مواجه با زنان تغییر ایجاد کنند. در دومین روز برگزاری نشست اسلو، نماینده‌گان زنان افغانستان اعلام کردند که برگزاری این نشست مشروعیت بخشی به گروه طالبان تلقی می‌شود و جهان نباید با برگزاری این گونه نشست‌ها زمینۀ به رسمیت شناختن طالبان را فراهم کند. آنان تأکید کردند که کشورها در صورت راه‌اندازی چنین گفتمان‌هایی باید همه شمول بودن، حضور مستقلانۀ نماینده‌گان، قوانین و تعهدات بین‌المللی افغانستان را در نظر بگیرند.
نشست اسلو در حالی پایان یافته که برایند آن به دلیل پنهانی انجام شدن این نشست هنوز گنگ و پرسش برانگیز است. دختران بازداشت شده آزاد نشدند و طالبان وعدۀ روشنی در قبال زنان به جهان نداده‌اند.
گفتنی است که امروز چهارشنبه 6دلو، شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان نشست برگزار می‌کند و قرار است وزیر امور خارجه ناروی در کنار دبیر کل سازمان ملل متحد و دیبورا لاینز در مورد نشست اسلو در مورد افغانستان معلومات ارایه کنند.

همچنان بخوانید

صنم کبیری؛ زن بارداری که علیه طالبان به خیابان آمد

صنم کبیری؛ زن بارداری که علیه طالبان به خیابان آمد

14 جوزا 1402
حال و آینده جنبش اعتراضی زنان افغانستان

تقابل دو جريان؛ ترس طالبان و مبارزه‌ زنان

13 جوزا 1402
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالبان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
کشف هویت جنسی
هزار و یک شب

یاسمین: کشف هویت جنسی‌‌ام سخت، اما دل‌پذیر بود

14 جوزا 1402

«از زمانی که خیلی کوچک بودم یادم می‌آید وقتی در جمع پسرها قرار می‌گرفتم حس فرار به من دست می‌داد و فکر می‌کردم کسی در گوشم می‌گوید باید از این جمع جدا شوی. البته یک حس...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00