نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

نشست اسلو؛ حاشیه‌های پرماجرا و نتیجه نامعلوم

  • نیمرخ
  • 6 دلو 1400

پایان سومین روز نشست اسلو در ناروی. نشستی که حاشیه‌های زیادی داشت. شماری از فعالان زن به شمول اشتراک کننده‌گان در این نشست می‌گویند: این گونه نشست‌ها زمینه را برای به رسمیت شناختن طالبان فراهم می‌کند. وزیر امور خارجه ناروی قرار است در مورد نتایج این نشست به شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز معلومات بدهد، اما برایند این نشست آیا چیزی است که زنان افغانستان می‌خواهند؟

شاه‌گل رضایی می‌گوید: «برداشت من به عنوان اشتراک کننده در نشست اسلو این است که نباید به طالبان تریبون داده شود، ولی جهان بر اساس منافع خود تصمیم می‌گیرد.
ایشان با تأکید بر این‌که مشروعیت جهانی وابسته‌ به مشروعیت داخلی است افزود: طالبان شایستۀ به رسمیت شناختن نیستند.
وی تصریح کرد که نماینده‌گان زنان افغانستان در نشست اسلو، روایت متفاوتی از روایت یک طرفۀ طالب به جهان ارایه دادند.
شاه‌گل رضایی خاطرنشان کرده‌است که با خلق روایتی از وضعیت افغانستان به جهان گوش‌زد کردیم که واقعیت افغانستان چیزی که با الفاظ مقبول در نشست‌ها ارایه می‌شود نیست، واقعیت افغانستان درد، شکنجه و بازداشت و اجازه ندادن دختران به آموزش است.
در همین حال، نرگس نهان، وزیر معادن و پطرولیم حکومت پیشین می‌گوید که جهان هرچند در ظاهر اعلام می‌کند که طالبان را به رسمیت نمی‌شناسند، اما تمام شاخص‌هایی که نشان دهندۀ به رسمیت شناختن یک حکومت است در تعامل جهان با گروه طالبان دیده می‌شود.
او افزود:«کشورهای جهان با طالبان جلسه می‌گیرند و برنامه‌های کلان بین‌المللی هم‌چون نشست برای آنان ترتیب می‌دهند که خود نشان‌دهندۀ تمایل جهان برای به رسمیت شناختن طالبان است».
او که به نشست اسلو دعوت شده بود اما اشتراک نکرد، می‌گوید که این پروسه را با شیوه‌ای که به پیش می‌رفت قابل پرسش می‌داند و به این باور است که این گونه نشست بیشتر از این که به نفع زنان افغانستان باشد، به نفع طالبان است. وضعیت زنان معترض پس از برگشت طالبان از ناروی و افزایش فشارها بر زنان و حامیان زنان به مراتب بیشتر خواهد شد. آمریکا و متحدانش با توجه به میزان رقابت‌ها با قدرت‌های دیگر، ارزش‌های مختلف از جمله حقوق بشر و حقوق زنان را از طریق تعامل با طالبان زیرپا خواهند گذاشت.
فرحناز مصطفوی، از فعالان زن در کشور می‌گوید: این‌چنین استیج دادن با اشکال غیررسمی به گروه تروریستی طالبان معنایی جز به رسمیت شناختن این گروه نیست. جهان تا زمانی‌که گروه طالبان تعهدات جهانی از جمله تشکیل دولت فراگیر، رعایت حقوق بشر از جمله زنان، دختران، مبارزه با تروریسم و عدم همکاری با گروه‌های تروریستی دیگر را عملی نکند، آنان را به رسمیت نخواهند شناخت. کشورهای رقیب آمریکا که هرازگاهی نقش مهمی در قبال وضعیت افغانستان دارند حضور نداشتند و این ممکن است روی نتیجه و برایند این نشست تأثیرگذار باشد.
شینکی کروخیل می‌گوید: طالبان باید در پالیسی‌ها و عملکردهای‌شان در مواجه با زنان تغییر ایجاد کنند. در دومین روز برگزاری نشست اسلو، نماینده‌گان زنان افغانستان اعلام کردند که برگزاری این نشست مشروعیت بخشی به گروه طالبان تلقی می‌شود و جهان نباید با برگزاری این گونه نشست‌ها زمینۀ به رسمیت شناختن طالبان را فراهم کند. آنان تأکید کردند که کشورها در صورت راه‌اندازی چنین گفتمان‌هایی باید همه شمول بودن، حضور مستقلانۀ نماینده‌گان، قوانین و تعهدات بین‌المللی افغانستان را در نظر بگیرند.
نشست اسلو در حالی پایان یافته که برایند آن به دلیل پنهانی انجام شدن این نشست هنوز گنگ و پرسش برانگیز است. دختران بازداشت شده آزاد نشدند و طالبان وعدۀ روشنی در قبال زنان به جهان نداده‌اند.
گفتنی است که امروز چهارشنبه 6دلو، شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان نشست برگزار می‌کند و قرار است وزیر امور خارجه ناروی در کنار دبیر کل سازمان ملل متحد و دیبورا لاینز در مورد نشست اسلو در مورد افغانستان معلومات ارایه کنند.

همچنان بخوانید

زنانی که خواستار سرنگونی طالبان هستند

زن، انقلاب، رهایی؛ کارزار اعتراضی جدید علیه طالبان

رفتن به مصاف شلاق و گلوله

اعتراض جهانی زنان؛ هدف راندن طالبان از افغانستان است

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالبان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادر-فرزند
هزار و یک شب

پسرم را از پدرش خریدم

3 دلو 1401

اواخر فصل زمستان، آن‌قدر برف باریده بود که هیچ راهی برای آب آوردن از چشمه نمانده بود. هیزم‌ تر و خشک را، کنار هم در دیگدان گلی روشن کردم، دیگ بزرگی را پر از برف کردم...

بیشتر بخوانید
کاش به جای 7 پسر یک دختر داشتیم
گوناگون

کاش به جای 7 پسر یک دختر داشتیم

9 دلو 1401

گل‌افروز صبح زود که از خواب بیدار شد به طویله می‌رود، به گاو و گوسفند آب و علف می‌دهد. سپس چای صبح را آماده می‌کند، داروهای پدر و مادرش را نیز برای‌شان می‌دهد. 

بیشتر بخوانید
جای خالی زهرا
هزار و یک شب

جای زهرا خالی بود

6 دلو 1401

برای آمادگی کانکور به مزار شریف رفتم. در مکتب آرزو داشتم که طب بخوانم و داکتر شوم. اوایل بهار بود که آمادگی کانکور را با اشتیاق تمام شروع کردم. همه‌چیز با شور و شوق پیش می‌رفت و ‌خودم...

بیشتر بخوانید
شبی که صنم سر قرار نیامد
هزار و یک شب

شبی که صنم سر قرار نیامد

2 دلو 1401

کتاب غزلیات حافظ در دستم از مدرسه برآمدم. باران می‌بارید، آب و هوای مطبوع و ملایم از رسیدن نوروز خبر می‌داد. به خانه رسیدم، دیدم که مهمان داریم، اما خواهرم با چهره‌ی گریان و اندوهگین در گوشه‌ای...

بیشتر بخوانید
زن چهارم
هزار و یک شب

روزی که زن چهارم پدرم پسر زایید

8 دلو 1401

پدرم پسر می‌خواست. او همیشه آرزو می‌کرد که پسردار شود. برای همین چهار بار ازدواج کرد. هیچ‌کس نمی‌توانست با او مخالفت کند. همین‌که حرفی می‌زدیم به دهان ما محکم می‌کوبید.

بیشتر بخوانید
نیمرخ
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل، بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

طراحی، برنامه‌نویسی و اجرای وبسایت  iNasri ⚒

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی