نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

کرنش نمادین “رینا امیری” در نشست اسلو مقابل طالبان

  • فاطمه روشنیان
  • 6 دلو 1400

این باج نمادین که از اعتبار حقوق‌اساسی و آزادی‌های مدنی سیاسی زنان افغانستان به طالبان پرداخته، هرچه باشد! نمی‌تواند از پیامد منفی این دگردیسی رفتاری او بر سرنوشت زنان آزادی‌خواه افغانستان بکاهد.

رینا امیری  نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای دفاع از حقوق و آزادی‌های زنان افغانستان، در نشستی با نمایندگان طالبان در اسلو محجبه و چادر به سر ظاهر شد. خانم امیری در حالی با چنین پوششی در نشست با طالبان ظاهر شده‌است که از یک‌سو به عنوان یک شهروند آمریکایی در گذشته پوشش متعارف آمریکا را داشته است. از سوی دیگر او در این نشست به عنوان نمایندۀ ویژۀ آمریکا به حمایت از حقوق اساسی زنان افغانستان، حضور یافته؛ آن هم به حمایت از زنانی که در ماه‌های اخیر علیه حجاب اجباری و قوانین تندروانۀ طالبان در خیابان‌های کابل اعتراض کرده‌‌اند. لت و کوپ شده‌اند و تعدادشان هم از سوی گروه طالبان باز‌داشت شده و از سرنوشت‌شان هیچ خبری نیست.

بحث حق انتخاب در لباس پوشیدن به عنوان یک امر فردی برای رینا امیری محترم، اما مسأله این‌است که رینا امیری در این نشست فرد نیست. نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای حمایت از حقوق زنان افغانستان در مقابل قوانین تندروانۀ گروه تروریستی طالبان است. تلاش خانم امیری برای پوشاندن موهایش در میز گفتگو با طالبان، باج و کرنش نمادین او به طالبان است.

حالا پرسش من از رینا امیری این‌است که وقتی او در میز گفت‌وگو با طالبان حتی رفتار و پوشش خود را مطابق ذایقه و تفکر طالبانی تنظیم می‌کند، در مسألۀ دفاع از حقوق اساسی و آزادی‌های مدنی سیاسی زنان افغانستان تا کجا به طالبان باج خواهد داد و چگونه از مطالبات برحق و مدنی زنان افغانستان دفاع خواهد کرد؟

رینا امیری به تاریخ ۳۰ دسامبر ۲۰۲۱ به حیث نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای دفاع از حقوق زنان افغانستان تعیین شده بود. پیش از پذیرفتن این مسئولیت در توییترش پرسیده بود: “من تعجب می‌کنم آن‌هایی که با اطمینان دادن به جهان که طالبان تغییر کرده‌اند این گروه را احیا کردند، چگونه سیاست‌های عقب‌گرایانه و سخت‌گیرانۀ طالبان علیه زنان را توضیح می‌دهند”.

حالا پرسش من از رینا امیری این است که خودش چگونه و با چه استدلال این دگردیسی رفتاری‌اش در مقابل طالبان را توضیح می‌دهد؟ پاسخ رینا امیری به این باج نمادین که از اعتبار حقوق‌اساسی و آزادی‌های مدنی سیاسی زنان افغانستان به طالبان پرداخته، هرچه باشد! نمی‌تواند از پیامد منفی این دگردیسی رفتاری او بر سرنوشت زنان آزادی‌خواه افغانستان بکاهد.

همچنان بخوانید

شلاق در خیابان؛ مجازات پوشیدن «لباس رنگی»

شلاق در خیابان؛ مجازات پوشیدن «لباس رنگی»

6 حمل 1402
جایزه سیمون دوبووار

ستایش از یک انقلاب؛ جایزه سیمون دوبووار به زنان ایران اهدا شد

20 جدی 1401
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: پوشش اجباری
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادرم مرا فروخت
هزار و یک شب

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402

وقتی سیزده ساله شدم یک پیرمرد 72 ساله به خواستگاری‌ام آمد. مردم محل می‌گفتند که مرد پولداری است. مادرم چون شیفته‌ی پول و ثروت بود، با آنکه زندگی مان رو به بهبود شده بود، بازهم...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود
گزارش

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

9 حمل 1402

لیلا همانطور که روی سکو نشسته است و پشم‌ می‌ریسد، به غروب طلایی‌رنگ آفتاب تماشا می‌کند و آه بلندی می‌کشد. نخ پشم را دور سنگ‌ می‌پیچاند و چادرش را پیش‌ می‌کشد.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
فاطمه نیوشا - مهاجرت
هزار و یک شب

رویای معلمی و کابوس آوارگی

8 حمل 1402

پس از مدتی امتحان آزاد دادم و در بست معلمی کامیاب شدم. شغل معلمی یکی از آرزوهای دایمی‌ام بود. قبلا هر وقتی که معلم داخل صنف ما می‌آمد و تدریس می‌کرد، با خود می‌گفتم ایکاش روزی برسد...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00