نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

اعتراض زنان؛ ازجاده‌های کابل تا پارلمان اروپا

  • نیمرخ
  • 13 دلو 1400

داکتر سیما سمر با تأکید بر اصل احترام گذاشتن به ارزش‌های حقوق بشری از جامعۀ جهانی خواست تا حقوق بشر و حقوق زنان افغانستان را قربانی تعاملات سیاسی با طالبان نسازند. به باور خانم سمر، بدون رعایت ارزش‌های حقوق‌بشری، افغانستان به امنیت و ثبات سیاسی نخواهد رسید

رئیس پارلمان اروپا در این نشست که روزهای سه‌شنبه و چهار شنبه(۱ و۲ فبروری‌۲۰۲۲) به حمایت از زنان افغانستان برگزار شده، گفته‌است که مسألۀ زنان افغانستان باید از اولویت‌های جهان در برخوردشان با طالبان باشد. خانم روبرتا متزولا، رئیس پارلمان اروپا هم‌چنان تأکید کرده‌است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حمایت‌شان از زنان افغانستان قاطع است و احترام و رعایت حقوق بشر و حقوق زنان از سوی طالبان پیش‌شرط هر تعامل احتمالی میان اروپا و طالبان است.

در این نشست دو روزه که شماری از زنان سرشناس افغانستان نیز برای سخنرانی و مذاکره با پارلمان اروپا، حضور دارند. داکتر سیما سمر رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر که یکی از سخنران‌های روز اول این نشست بود، وضعیت کنونی افغانستان را یک شکست و ناکامی جمعی تعریف کرده و مجریان نظام جمهوریت و جامعۀ جهانی را به دلیل عدم مسئولیت پذیری در قبال ارزش‌های حقوق بشری مسئول این شکست خواند.

سیما سمر با تأکید بر اصل احترام گذاشتن به ارزش‌های حقوق بشری از جامعۀ جهانی خواست تا حقوق بشر و حقوق زنان افغانستان را قربانی تعاملات سیاسی با طالبان نسازند. به باور خانم سمر، بدون رعایت ارزش‌های حقوق‌بشری، افغانستان به امنیت و ثبات سیاسی نخواهد رسید.

فوزیه کوفی نمایندۀ پیشین پارلمان و رئیس حزب موج تحول در افغانستان که سخنرانی‌اش را به‌صورت آنلاین ایراد کرد، در گفت‌وگو با نیمرخ، گفت: آیندۀ افغانستان بستگی به این دارد که یک حکومت فراگیر و همه شمول در این کشور شکل می‌گیرد یا نه! خانم کوفی تأکید می‌کند که طالبان تا هنوز هیچ تعهدی عملی برای شکل‌گیری حکومت همه شمول و باورمند به ارزش‌های حقوق بشری از خود نشان نداده‌است. بلکه این گروه با محروم‌سازی زنان و دختران از حق کار، حق تحصیل و فرصت‌های مشارکت سیاسی، نشان داده‌اند که هیچ باوری به ارزش‌های انسانی و حقوق‌بشری ندارند. بانو کوفی برگزاری این نشست دو روزه برای حمایت از زنان افغانستان در پارلمان اروپا را مهم خوانده و گفت: این نشست تلاشی است برای جلوگیری از به فراموشی رفتن سرنوشت زنان افغانستان.

صحرا کریمی فیلم‌ساز و رئیس پیشین ادارۀ دولتی “افغان فیلم” که یکی از اعضای این نشست دو روزه می‌باشد، در گفت‌وگو با نیمرخ، برگزاری نشست “روزهای زنان افغانستان” در پارلمان اروپا را فرصت برای دادخواهی از حقوق‌بشری زنان افغانستان تعریف می‌کند. به باور بانو کریمی، زنان افغانستان با حضور در پارلمان اروپا تلاش می‌کنند تا به نشست پرسش‌برانگیزی که با حضور نمایندگان طالبان در اسلو برگزار شده بود، اعتراض کنند و از جهان بخواهند که به طالبان نباید فرصت مانور و لابی‌گری داده شود.

صحرا کریمی اما هم‌صدایی زنان افغانستان برای پیش‌برد یک مبارزۀ دادخواهانه را مهم خوانده، تأکید می‌کند زنان افغانستان باید از چند‌صدایی اجتناب کرده و در سراسر جهان، بخشی از یک مبارزۀ فراگیر برای دفاع از حقوق انسانی‌شان در افغانستان باشند.

ظریفه غفاری شهردار پیشین ولایت میدان‌وردک، یکی دیگر از سخنران‌های این نشست دو روزه بود. ایشان، جامعۀ جهانی را مقصر اصلی فرصت دادن به طالبان خوانده و تأکید کرد که کشورهای تأثیرگذار در افغانستان در سال‌های اخیر همواره به طالبان فرصت مانور قدرت را فراهم کردند. در روند گفت‌وگوهای صلح در دوحه به طالبان فرصت داده شد. متأسفانه این روند هنوز ادامه دارد. طوری که نشست اسلو یک فرصت‌سازی نادرست برای یک گروه تروریستی بود. خانم غفاری، کشورهای اروپایی را در رسیدگی به تعهدات حقوق‌بشری‌شان در افغانستان مقصر خوانده و تأکید می‌کند که نشست اسلو نشان داد که برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا هم‌چنان در فرصت‌سازی برای طالبان مرتکب اشتباه بزرگی می‌شوند.

داکتر حبیبه سرابی که قبل از سقوط کابل، عضو هیئت گفت‌وگوهای صلح با طالبان بود، در گفت‌وگو با نیمرخ می‌گوید، ما زنانی که در این نشست دو روزه حضور یافته‌ایم، از پارلمان اروپا می‌خواهیم که وضعیت افغانستان و مسألۀ زنان افغانستان را باید از خود زنان افغانستان بشنوند. انتظار ما این‌است که جامعۀ جهانی به ویژه اتحادیه اروپا بیش‌تر از این با مسألۀ افغانستان برخورد سیاسی استخباراتی نکنند. بلکه با درک واقعیت‌های اصلی و بر مبنای ارزش‌های حقوق‌بشری باید در جست‌وجوی راه‌حل مسئولانه برای منازعۀ افغانستان باشند.

قرار است شهرزاد اکبر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان تا ساعاتی دیگر یکی از سخنران‌های روز دوم این نشست در پارلمان اروپا باشد و در سخنرانی‌اش از پارلمان اروپا خواستار توجه جدی به مسایل حقوق‌بشری در افغانستان شود.

همچنان بخوانید

زنان معترض به قید ضمانت از بند طالبان رها شدند

زنان معترض به قید ضمانت از بند طالبان رها شدند

8 حمل 1402
رقیه ساعی

رقیه ساعی به قید ضمانت از بند طالبان رها شد

7 حمل 1402

آریانا سعید از هنرمندان موسیقی و آواز، ضمن اجرای یکی از آهنگ‌هایش از جامعۀ جهانی خواستار توجه مسئولانه به حقوق زنان افغانستان شد.

آنجلینا جولی، بازیگر و هنرمند سرشناس هالیوود نیز، با فرستادن یک پیام تصویری به این نشست دو روزه از کشورهای جهان خواست که با رسمیت‌شناسی طالبان، زنان افغانستان را بیش‌تر از این قربانی خشونت و تندروی نسازند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالبان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود
گزارش

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

9 حمل 1402

لیلا همانطور که روی سکو نشسته است و پشم‌ می‌ریسد، به غروب طلایی‌رنگ آفتاب تماشا می‌کند و آه بلندی می‌کشد. نخ پشم را دور سنگ‌ می‌پیچاند و چادرش را پیش‌ می‌کشد.

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00