نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

جنبش خودجوش زنان معترض: بدون حضور زنان هرگونه ساختار سیاسی ناتکمیل است

  • نیمرخ
  • 23 دلو 1400

با مسلط شدن گروه طالبان، یأس و ناامیدی در افغانستان حاکم شده است، کمتر کسی فکر می‌کرد این‌قدر سریع اتفاق بیفتد. نگاه افراطی و هوچی‌گری طالب‌ها خفقان، سیاهی و تباهی را به بار آورد، در ابتدا آزدای مردم را گرفتند، بعد کارها مختل شد و پایه‌های سست اقتصاد افغانستان از بین رفت، گرسنگی شایع شد و فقر و بدبختی دوباره به افغانستان برگشت. زنان در طول تاریخ، همیشه از بن‌بست‌ها گذشته و مسیر جدیدی را باز کرده‌اند، همیشه نور از دل تاریکی برمی‌خیزد، این‌بار زنان و دختران به خیابان آمدند و با شجاعت بر علیه طالبان، شعار نان، کار و آزادی را سر دادند. طالبان تاب نیاوردند و رهبران زن را یکی پس از دیگری به اسارت گرفتند. از مجامع بین‌المللی و نشست‌ها به‌خاطر زنان ربوده شده، خبرهایی در حد حرف به میان می‌آمد و از بین می‌رفت. اما زنان معترض و مبارز کابل از پای ننشستند و مسیر را ادامه دادند. پس از آزادی پروانه ابراهیم‌خیل از سوی طالبان، اکنون جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان از گروه طالبان می‌خواهد که زنان معترض دیگر که هنوز دربند هستند را آزاد کنند.

این معترضان، روز (شنبه، ۲۳ دلو) دوباره به خیابان آمدند و خواهان رسیدگی به ابهام در سرنوشت زنان معترض گردیدند و از طالبان خواستند که بدون قید و شرط و تعلل، زنان بازداشت شدهٔ دیگر را هرچه زودتر رها کنند. افزون بر این، آنان طی اعتراض‌شان در کابل، می‌گویند: «حذف زنان از ادارات دولتی، اجتماع، بازار کار و ایجاد سیطرهٔ سیاه بر سرنوشتِ مردم و به‌ویژه زنان، کارساز نیست». به گفتهٔ آنان، هرگونه رژیم تک‌جنسیتی، یک‌طرفه و تمامیت‌خواه محکوم به شکست است و آنان در برابر همه‌ گونه‌های حذف، تبعیض و سرکوب می‌ایستند و اقتدارگرایی در کشور را محکوم می‌کنند. آن‌ها معتقدند چیزی که از مردم و زنان افغانستان گرفته شده، نان، کار و آزادی است، با این شعار خواستار پیش رفتن به سوی آبادی و حذف خشونت‌ها درافغانستان گشتند.

از سویی دیگر، اعضای جنبش خودجوش زنان معترض تصریح می‌کنند که سازمان‌های حقوق‌ بشری به‌ویژه سازمانِ ملل نباید «با صدورِ یک اعلامیه و ابراز نگرانی» از مسئولیت در برابر مردم افغانستان خود را برهانند. به گفتهٔ این معترضان «در مقابل سناریو و فاجعهٔ عظیم و وحشتناکی که در این کشور به نمایش گذاشته شده‌است، همهٔ مدعیان قدرت و سیطرهٔ در جهان مسئول‌اند». گفتنی است که طالبان شام روز جمعه، پروانه ابراهیم‌خیل از معترضان بازداشت شده را آزاد کردند، هدا خموش یکی از زنان معترض در افغانستان و نمایندهٔ زنان مبارز در نشست اسلو، در صفحهٔ فیس‌بوک خود نوشته‌است که خانم‌های دیگر نیز آزاد گشته‌اند، همچنان منابع به بی‌بی‌سی فارسی تایید کرده ااست که زنان معترض دیگر نیز آزاد شده اند اما ازسرنوشت عالیه عزیزی رئیس زندان زنان هرات اطلاعی در دست نیست. این درحالیست که رینا امیری نماینده ویژه آمریکا در امور حقوق بشر و حقوق زنان در تویتی اعلان کرده که روز گذشته، گروه طالبان با هجوم بردن در یک خانه ۴۰ نفر به شمول ۲۹ زن را بازداشت کرده اند.

همچنان بخوانید

زنان معترض به قید ضمانت از بند طالبان رها شدند

زنان معترض به قید ضمانت از بند طالبان رها شدند

8 حمل 1402
رقیه ساعی

رقیه ساعی به قید ضمانت از بند طالبان رها شد

7 حمل 1402
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالبانجنبش خودجوش زنان معترض افغانستانزنان مبارز
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادرم مرا فروخت
هزار و یک شب

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402

وقتی سیزده ساله شدم یک پیرمرد 72 ساله به خواستگاری‌ام آمد. مردم محل می‌گفتند که مرد پولداری است. مادرم چون شیفته‌ی پول و ثروت بود، با آنکه زندگی مان رو به بهبود شده بود، بازهم...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود
گزارش

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

9 حمل 1402

لیلا همانطور که روی سکو نشسته است و پشم‌ می‌ریسد، به غروب طلایی‌رنگ آفتاب تماشا می‌کند و آه بلندی می‌کشد. نخ پشم را دور سنگ‌ می‌پیچاند و چادرش را پیش‌ می‌کشد.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00