نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

تلاشی خانه به خانه، اعمال محدودیت سفر؛ طالبان دست به هوچی‌گری‌های جدید می‌زنند

  • امان میرزایی
  • 11 حوت 1400

حریم خصوصی یعنی یک انسان بتواند تمام آن‌چه را که می‌خواهد برای حفظ آبرو و امنیت داشته باشد، بدون دخالت افراد و گروه‌های دیگر، برای خود حفظ نماید و هرگاه بخواهد با دیگران سهیم بسازد. حریم خصوصی یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین مصادیق حقوق بشر است و از آزادی و استقلال افراد در قبال همنوعان، رسانه‌ها و دولت‌ها حمایت می‌کند. مفهوم حریم خصوصی از توصیه‌های اکید در هر دین و ایدئولوژی می‌باشد و برای آن قوانین خاص، درخور نیازهای جامعه وضع می‌گردد. در قرن ۲۱ و در دنیای مدرن که مدنیت انسان‌ها را مدیریت می‌کند، شاهد نقض حقوق بشر، نقض حریم خصوصی و… هستیم.  با توجه به این‌که امروزه، قانون و ضمانت اجرایی مناسب در افغانستان وجود ندارد، افغانستان هر روز آبستن خبرهای زیادی است، از کشتار مردم تا تفتیش عقاید و مذاهب به دست گروه تروریستی طالبان در شش‌ماه گذشته، اما طالبان، این روزها تفتیش خانه به خانه را آغاز کرده‌اند، ارعاب، ترس، وحشت، دست‌گیری و خشونت علیه اقوام مختلف و زنان در افغانستان اتفاق افتاده است. طالبان در مناطق خیرخانه، شهرک مهدیه و … دیگر مناطق کابل به دنبال سلاح، پول و جواهرات مردم خانه‌ها را تلاشی می‌کنند. متأسفانه هیچ حریم خصوصی برای مردم باقی نمانده است. از برآیند این عمل‌شان نشان می‌دهد که ترس طالبان از شایعاتی مبتنی بر شکل‌گیری جبههٔ مقاومت در بهار سال جدید بسیار جدی است و به دنبال خنثی کردن آن هستند. در این‌باره حرف و حدیث‌ها فراوان است، افراد و دولت‌های زیادی نیز واکنش‌هایی بر علیه این رفتار و عملیات نشان داده‌اند. از جمله وان برانت، سفیر اتحادیۀ اروپا برای افغانستان، در واکنش به تلاشی خانه‌به‌خانه از سوی نیروهای امارت اسلامی، خواهان توقف فوری این روند شده است. برانت در توییترش نوشته است که با وجود جنگ پوتین از شما نیز نظارت می‌کنیم.

در واقع کارها و رفتارهای اخیر طالبان، هوچی‌گری و استیصال آن‌ها را در شش‌ماه گذشته نشان می‌دهد، اخیراً بخش‌نامه‌ای را به فرودگاه‌ها و مرزها فرستاده‌اند که هیچ‌کسی بدون عذر موجه حق خارج شدن از افغانستان را ندارد و زنان بدون محرم نمی‌توانند از کشور خارج شوند. این اعمال محدودیت سفر از افغانستان؛ بیش‌تر برای فشار آوردن بر غرب و به‌نوعی گروگان‌گیری اجباری است تا هم‌کاران ناتو و آمریکا را در افغانستان نگه دارند و حق خروج به آن‌ها را ندهند. آن‌چه که در متن این دستورالعمل نیز آمده، حاکی از همین رویکرد است، طالبان به مسئولان، کمیساری‌های سرحدی دستور داده‌اند تا از خروج افرادی که با «ناتو» و «آمریکایی‌ها» هم‌کار بوده‌اند جلوگیری کنند. به این ترتیب، خروج هم‌کاران ناتو و آمریکایی‌ها از همهٔ مرزهای زمینی و هوایی کشور ممنوع شده‌است. ممنوعیت خروج هم‌کاران نهادهای خارجی در حالی وضع شده که هزاران تن از افراد در معرض خطر، برای خارج شدن از افغانستان انتظار می‌کشند؛ حتی دخترانی را که طالبان از آن‌ها اعتراف اجباری گرفته بودند، منتظر خروج بودند و در یک خانهٔ امن اسکان داشتند. از دید فعالان مدنی، ماندن دختران و افرادی که جان‌شان در خطر است در افغانستان دیگر صلاح نیست. چنان‌چه در آخرین صحبت‌های، ذبیح‌الله مجاهد دربارهٔ سفر شهروندان افغانستان به مقصد کشورهای خارجی به وضوح دیده می‌شود که برنامه‌ای در پشت این محدودیت‌های وضع شده وجود دارد. او در صحبت‌هایش می‌گوید: کسانی که از افغانستان خارج گشته‌اند و در کمپ‌های قطر و ترکیه حضور دارند، دچار وضعیتی بسیار آشفته و نابسامان هستند. می‌گوید: کودکان، زنان و کهن‌سالان در بین آن‌ها وجود دارد و ما نمی‌خواهیم که از این پس، شاهد بدبختی مردم در خارج از کشور باشیم و به همین دلیل، از سفر آن‌ها جلوگیری می‌کنیم. این دلیل را در حالی بیان می‌کند که نقطهٔ سیاه زندگی مردم را نادیده می‌گیرند که همان حضور طالبان در افغانستان است. هیچ‌گاه به این فکر کرده‌اند که دلیل خارج شدن مردم و فرار کردن‌شان در چیست؟ این‌که زنان و دختران «بدون عذر موجه» و محرم شرعی نمی‌توانند به کشورهای خارجی سفر کنند و حتی افرادی که اسناد قانونی برای انتقال به کشورهای اروپایی و آمریکا را دارند، می‌تواند به زورآزمایی آن‌ها کمکی کند؟ باید بگویم نه! همهٔ‌ آن‌چه که طالبان انجام می‌دهند برای حفظ بقا است، گروه تروریستی که می‌خواهد با کشتار و چپاول مردم، پایه‌های نظام خود را استحکام ببخشد و این اعمال و جنایات‌شان را جهان می‌بینند و قضاوت خواهند کرد.

همچنان بخوانید

زنان به چه قیمتی پاکبانی می‌کنند؟

زنان به چه قیمتی پاکبانی می‌کنند؟

18 دلو 1401
نجمه

زنی که برای آینده‌ی دخترش خانه را ترک کرد

17 دلو 1401
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
چندهمسری
هزار و یک شب

چندهمسری؛ پاداش زنی که با پول معلمی خرج دانشگاه شوهرش را داد

16 دلو 1401

مروارید در تمام قریه یگانه دختری بود که بیشترین خواستگار را داشت. او دختر باسواد بود و در امور منزل هم به قول زنان قریه، از هر انگشتش هنر می‌بارید. همه می‌خواستند مروارید عروس‌شان شود.

بیشتر بخوانید
زنی که باربار زندگی می‌سازد
هزار و یک شب

زنی که باربار زندگی می‌سازد

13 دلو 1401

گل‌واری 25 سال پیش به خدادا، پسر همسایه‌اش دل می‌بندد و قصه‌ی دلدادگی‌شان نقل مجلس محله می‌شود. قدرت این دلدادگی هردو را به‌هم می‌رساند. پس از دو سال زندگی مشترک، همراه با شوهر و خانواده‌ی...

بیشتر بخوانید
نجمه
هزار و یک شب

زنی که برای آینده‌ی دخترش خانه را ترک کرد

17 دلو 1401

نجمه را در پانزده سالگی به شوهر دادند. خودش می‌گوید به راستی مرا به شوهر دادند، من چیزی از ازدواج نمی‌دانستم.شانزده ساله بود که دختری به دنیا آورد و اسمش را گلنار گذاشتند.

بیشتر بخوانید
ازدواج مجازی
هزار و یک شب

چهار سال ازدواج در فضای مجازی

11 دلو 1401

زندگی در منطقه‌ی اعیان‌نشین شهر کابل به خوبی پیش می‌رفت. بدون هیچ محدودیتی به مکتب رفتم و درس خواندم و برای خودم رویاهایی بافته بودم.

بیشتر بخوانید
زن چهارم
هزار و یک شب

روزی که زن چهارم پدرم پسر زایید

8 دلو 1401

پدرم پسر می‌خواست. او همیشه آرزو می‌کرد که پسردار شود. برای همین چهار بار ازدواج کرد. هیچ‌کس نمی‌توانست با او مخالفت کند. همین‌که حرفی می‌زدیم به دهان ما محکم می‌کوبید.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل، بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
EN