نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

دیدبان حقوق بشر: «سفرهای طالبان ممنوع شود و دبیر کل سازمان ملل به افغانستان سفر کند»

  • نیمرخ
  • 19 جوزا 1401

دیدبان حقوق بشر خواستار وضع ممنوعیت بر سفرهای رهبران طالبان و سفر دبیر کل سازمان ملل متحد به افغانستان جهت بررسی بحران حقوق بشری در کشور شده است.

هیدر بار، معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر امروز(پنج‌شنبه، ۱۹ جوزای ۱۴٠۱ خورشیدی) با نشر بیانیه‌ای در مورد بحران حقوق بشری در افغانستان گفته است: «ابراز نگرانی عمیق کافی نیست، باید گام‌های سخت‌تری در برابر طالبان برداشته شود.»

خانم هیدر بار تأکید کرده است که ارچند بسیاری از دولت‌ها و نهادهای جهانی در مورد سواستفاده‌های طالبان [از قدرت] حرف زده‌اند، اما این کافی نیست.

به نظر او، ابراز نگرانی سازمان‌ها تغییری در رویکرد طالبان وارد نمی‌کند و «به طالبان هیچ آسیبی نمی‌رساند.»

او دو روز پیش نیز در یک مصاحبه‌ی رسانه‌ای گفته بود که «از زمان تسلط طالبان بر افغانستان بیانیه‌های زیادی نشر شده است؛ اما طرح روشنی برای فشار بر طالبان وجود نداشته تا این گروه را به رعایت حقوق زنان وادار بسازد.»

اکنون خانم بار خواستار اقدامات سخت‌گیرانه در مورد سفرهای رهبران طالبان شده است.

او گفته است که علیه عبدالحق واثق، رئیس استخبارات طالبان که مسئول اعدام‌های صحرایی، بازداشت و ضرب و شتم خبرنگاران است، شیخ محمدخالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان که فرمان محدودیت‌ها علیه زنان را صادر می‌کند و ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر فعلی گروه طالبان اقدام ویژه شود.

هیدر بار گفته است: «وقت آن رسیده تا دولت‌ها علیه اقدامات غیرقانونی طالبان هماهنگ عمل کنند و به طالبان نشان دهند که جهان آماده است از حقوق مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران، به شیوه‌های معناداری دفاع کند.»

هیدر بار همچنین پیشنهاد کرده است که یک اقدام ملموس در راستای دفاع از حقوق بشر در افغانستان می‌تواند سفر رسمی دبیر کل سازمان ملل متحد به این کشور باشد.

همچنان بخوانید

بحران بشری

اوچا: افغانستان درگیر شدیدترین بحران بشری در جهان است

23 حوت 1401
شورای حقوق بشر

نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل؛ حذف عمدی زنان و بی‌برنامگی جهان

16 حوت 1401

به نظر خانم بار، این اقدام می‌تواند به تغییر توجه جهان به وضعیت افغانستان، افزایش فشار بر طالبان برای احترام به حقوق بشر و ارائه راه حل‌های جهانی برای پایان دادن به بحران وخیم انسانی در این کشور کمک کند.

این درحالیست که پس از روی کار آمدن گروه طالبان در پانزدهم اگست ۲٠۲۱ میلادی بدینسو تمامی نهادهای مدافع حقوق بشر و سازمان‌های حمایت از حقوق زنان و برابری جنسیتی در افغانستان توسط این گروه منحل شده و از فعالیت بازمانده‌اند؛ خبرنگاران و زنان معترض اختطاف، بازداشت، شکنجه و بی‌رحمانه کشته می‌شوند. همچنین در سطح ولایت‌ها کوچ‌های اجباری، کشتار جمعی و غصب زمین‌های روستانشینان توسط کوچی‌ها و جنگجویان طالبان به شدت ادامه دارد.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حقوق بشردیدبان حقوق بشر
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00