نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

ازدواج در اتاق دانشجویی؛ خوشبختی در عروسی مجلل نیست

  • نیمرخ
  • 22 جوزا 1401

یک زوج جوان در شهر کابل عروسی شان را در اتاق دانشجویی جشن گرفتند.

جوهرماه احمدی و عناب بیگزاد، زوج جوانیست که روز گذشته(شنبه، ۲۱ جوزای ۱۴٠۱ خورشیدی) مراسم عروسی شان را با کم‌ترین هزینه و در یک جمع محدود دوستانه برگزار کردند.

آن‌ها در گفت‌وگو با نیمرخ ابراز داشتند که مراسم ازدواج شان را با کمترین هزینه برگزار کرده و از مهمانان شان با کیک و کلچه پذیرایی کرده‌اند.

جوهرماه احمدی در این مورد گفت: «هردو دانشجو هستیم و این اقدام مان به خاطر دوری از یک فرهنگ سنتی ازدواج بود.»

براساس فرهنگ سنتی و عرف رایج در افغانستان، هزینه‌ی ازدواج به ویژه جشن عروسی نظر به وضعیت اقتصادی مردم بسیار گزاف است. ضمن پرداخت ۱٠٠ هزار افغانی تا یک میلیون افغانی به عنوان گله/قلین از سوی داماد به خانواده عروس، حد اقل هزینه‌ی جشن عروسی در کشور بالاتر از ۱٠٠ هزار افغانی و حد اوسط آن ۵٠٠ هزار افغانی است، اما بیشتر عروسی‌ها در بین قشر متوسط کشور با هزینه‌ی حدود یک میلیون افغانی برگزار می‌شود. در حالی که حد متوسط درآمد ماهانه‌ی یک جوان کارگر ده هزار افغانی و یک جوان دانش‌آموخته و کارمند حدود ۲٠ هزار افغانی است.

با وجودی که در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای کم کردن هزینه‌ها و جاگزین کردن مراسم فرهنگی و کم‌هزینه به جای مراسم‌های مجلل و مصارف بی‌جای در عروسی از سوی فرهنگیان صورت گرفت، ولی هنوز هم در بسیاری موارد عروسی‌ها با هزینه‌ی هنگفت برگزار می‌شود. بنابراین بسیاری از جوانان قادر به ازدواج نیستند و سن ازدواج جوانان هرسال بالاتر می‌رود زیرا از پس هزینه‌ی هنگفت آن برنمی‌آیند.

جوهرماه احمدی می‌گوید اقدام آنان دقیق به همین خاطر صورت گرفته است تا عبور از سدهای فرهنگ سنتی را تسهیل کنند: «هدف اصلی ما از بین بردن رواج‌های نادرست است که سال‌ها بالای اجتماع ما حاکم است، ما خیلی از جوانان را می‌بینیم که از ازدواج هراس دارند و از هزینه‌های سنگین آن می‌ترسند.»

از نظر او، شرایط بد فرهنگی و عدم آگاهی خانواده‌ها باعث می‌شود تا فرصت تصمیم‌گیری از جوانان گرفته شود و در بسیاری از موارد خانواده‌ها برای فرزندان شان تصمیم می‌گیرند.

افغانستان تنوع قومی و فرهنگی متعددی دارد و به تبع همین شرایط در آیینی مثل ازدواج نیز رسوم مختلفی وجود دارد كه می‌توان هزینه سنگین را مشكل مشترک همه آن‌ها خواند.

همچنان بخوانید

نوروز با یک «سین»

نوروز با یک «سین»

1 حمل 1402
نوروز مبارک

نوروز مبارک!

1 حمل 1402

در هر نقطه‌ای از جهان برگزاری آیین ازدواج دارای ویژگی‌های خاص مبتنی بر شرایط اقلیمی، ارزش‌های تاریخی، باورهای دینی-مذهبی و آثار فرهنگی و اقتصادی است. افغانستان نیز از این قاعده مستثناء نیست.

اما عناب بیگزاد تأکید می‌کند که خانواده‌ها باید با درک شرایط و وضعیت اقتصادی جوانان از گرفتن هزینه‌های بالا خوداری کنند.

آقای بیگزاد می‌گوید: «جوانان به خاطر هزینه‌ها از ازدواج بیزاری می‌کشند. اگر بپرسیم چرا ازدواج نمی‌کنی؟ اولین چیزی که در جواب می‌شنویم این است ‘با کدام پول’. در حالی که خانواده‌ها می‌توانند با آسان گرفتن مراسم عروسی به جوانان کمک کنند تا از آن پولی که در یک روز برای جشن عروسی مصرف می‌شود سال‌ها در جریان زندگی مشترک شان استفاده کنند.»

او از اینکه با جوهرماه بر سر برگزاری یک جشن کوچک و صمیمی به توافق رسیدند خرسند است و برای جوانان پیشنهاد می‌کند که برای از بین بردن فرهنگ‌های اشتباه با خانواده‌های شان حرف بزنند و در ازدواج شان از صرف هزینه‌های هنگفت جلوگیری کنند.

در اکثر موارد در افغانستان خانواده‌ی عروس با پایین گرفتن گله/قلین و هزینه‌های عروسی مخالفت می‌کند و میزان قدر و ارزش دختر شان را با هزینه‌های مراسم عروسی‌اش  می‌سنجد، در حالی که همه هزینه‌های عروسی بر عهده‌ی پسر(داماد) است.

اما این زوج جوان توانستند پس از گفت‌وگو با خانواده‌های شان به توافق برسند که عروسی را به جای تالارهای مجلل و صرف صدها هزار افغانی، در اتاق دانشجویی با صرف چند هزار افغانی در یک جمع صمیمی با دعوت نزدیک‌ترین‌ دوستان شان برگزار کنند.

عناب بیگزاد گفت با اینکه خانواده‌های ما سواد دانشگاهی ندارند، فرهنگ و رسم و عنعنات سنتی شان را دوست دارند ولی به تصمیم ما احترام گذاشتند و برای کم کردن مصرف عروسی با ما کمک کردند.

این زوج جوان می‌گویند «می‌خواستیم با گرفتن این‌گونه جشن ساده بگوییم که خوشبختی در مجلل گرفتن عروسی و صرف هزینه‌های هنگفت نیست.»

موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00