نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

متن سخنرانی منیژه باختری در دومین جشنوارهٔ ادبی اکرم عثمان در استکهلم سویدن

  • منیژه باختری
  • 26 جوزا 1401

بخشی از متن سخنرانی منیژه باختری، نماینده افغانستان در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی- استکهلم، سویدن، ۲٠۲۲ میلادی

«پس از به قدرت رسیدن طالبان در ماه آگست سال ۲۰۲۱، زمینه‌ها و متن ادبیات و فرهنگ به شدت دگرگون گردیدند. پس از بیست سال تجربهٔ آزادی و دموکراسی، آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها، نویسنده‌گان و هنرمندان افغانستان دوباره با اختناق، سانسور و محدودیت روبه‌رو شده اند. در نخستین روزهای تحول، هزاران نویسنده‌ و شاعر و هنرمند و هنرپیشه و سینماگر و اعضای جامعه مدنی و رسانه‌های افغانستان ناگزیر شدند که کوله‌بار غربت را به دوش بیندازند و با چند ورق‌پاره از کشور بیرون شوند. نهاد‌های فرهنگی، کافه‌ها و پاتوق‌های روشن‌فکری که قلب تپندهٔ شهرها بودند، بسته شدند، کار انتشارات و رسانه‌ها با رکود و تهدید مواجه شد. صدها رسانه از پایان کار خود خبر دادند. آنانی که باقی مانده‌اند نیز زیر تیغ سانسور و هراس آن چه را که می‌خواهند، نمی‌توانند بگویند یا نشر کنند. در چنین وضعیتی، راه‌اندازی هر دیالوگ، گفتمان، جشنواره و برنامه دربارهٔ هنر و ادبیات و فرهنگ یک مبارزه است، مبارزه‌یی معنادار و اثرگذار.

خانم‌ها و آقایان!
برای ایجاد یک گفتمان معنادار، پایدار و گسترده، نیاز به تشکیل گروه‌ها و پلاتفورم‌های بزرگ است. پلاتفورم‌ها در حوزهٔ هنر و ادبیات، نقش مهم در سمت‌دهی گفتمان‌های ادبی و مشترکات فرهنگی و معرفی آفرینش‌گران نسل نو دارد. جشنوارة ادبی اکرم عثمان یکی از همان پلاتفورم‌های مهم در اروپاست که «کلوپ فرهنگی هنری فردا در استکهلم سویدن» برای گرامی‌داشت از یاد و کارنامهٔ ادبی داکتر اکرم عثمان، پایه‌گذاری کرده است.


«کلوپ فرهنگی هنری فردا» پیشینهٔ بلندی در نگهداری و فروزش مشعل ادبیات و هنر دارد. همکاران و یاران وفادار و خردمند کلوپ این شیفته‌گان هنر و ادب، همواره و پیگیر کار‌های ارزنده و برازنده‌یی را در راه اندازی گفتمان‌ها، گردهمایی‌ها، جشنواره‌های ادبی، فرهنگی و سینمایی، معرفی چهره‌های نو، چاپ و انتشار مجله‌ها و کتاب‌ها انجام داده اند. در همین راستا نخستین دور جشنوارهٔ ادبی اکرم عثمان در دوم ماه می‌سال ۲۰۲۱ که زاد‌روز جناب داکتر عثمان است، با توجه به شرایط همه‌گیری عموم کرونا، به صورت آنلاین برگزار شد. اجازه بدهید تا در اینجا از اعضای مدیریت این جشنواره رحیم غفوری، فرید اروند، فتاح غفوری، مسعود قیام و تمام همکاران کلوپ فردا سپاسگزاری کنم. سپاس ویژه خدمت محمد آصف سلطانزاده دارم که با رهنمایی و همراهی خود در راه اندازی جشنواره و مسایل محتوایی یاری و همراهی کرده اند و با مسرت اعلام می کنم که از سال آینده ایشان به عنوان مدیر این جشنواره کار خواهند کرد. به داوران سال قبل محمد آصف سلطانزاده، فروغ کریمی، سیامک هروی، فاروق فردا، محمد اکبر کرگر و صفیه صدیقی و هیت داوران امسال عزیزالله نهفته، جواد خاوری، فاروق فردا، شریفه شریف و عبدالوکیل سوله مل و هیت گزینش امسال پروین پژواک، محمد آصف سلطانزاده، سید ضیا قاسمی، محمد انور وفا سمندر، علم گل سحر و رابعه عمرلور نیز عرض سپاس دارم.»

همچنان بخوانید

ممنوعیت آموزش دختران؛ حکایت سلطه وستم

ممنوعیت آموزش دختران؛ حکایت سلطه وستم

3 میزان 1401
سلطه و ویرانگری در فرامتن فرمان طالبان در مورد حجاب اجباری

سلطه و ویرانگری در فرامتن فرمان طالبان در مورد حجاب اجباری

3 میزان 1401
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: منیژه باختری
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
صابره
هزار و یک شب

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402

صابره، 17 ساله، تازه امسال مکتب را به پایان رسانده است. در حالیکه هنوز با اعتماد به نفس می‌گوید لیسانس خود را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی خواهد گرفت، احساس می‌کند وضعیت کشور او را به سوی قفس تنور و آشپزخانه می‌راند.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00