نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

بیانیه خداحافظی دیبرا لاینز: سیستمی که زنان و اقلیت‌ها را مستثنا بسازد دوام نخواهد آورد 

  • نیمرخ
  • 26 جوزا 1401

دیبرا لاینز، در آخرین بیانیه‌اش به عنوان نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است سیستمی که زنان و اقلیت‌ها را مستثنا بسازد دوام نخواهد آورد.

خانم لاینز در ماه اپریل ۲٠۲٠ میلادی به عنوان نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان تعیین شد.

در جریان بیش از دو سال مأموریت او گفت‌وگوهای صلح افغانستان به بن‌بست رسید؛ نیروهای ناتو از افغانستان خارج شدند؛ اشرف غنی رییس جمهور پیشین از کشور فرار کرد؛ نظام جمهوری سقوط کرد و تمامی ساختارهای نظامی، سیاسی، حقوقی و خدماتی از هم پاشید؛ گروه طالبان که هنوز در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان گروه تروریستی شناخته می‌شود به قدرت رسید.

با وجود سقوط نظام و روی کار آمدن یک گروه تروریستی، مأموریت دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما/UNAMA) تمدید شد.

خانم دیبرا لاینز، در سخت‌ترین شرایط امنیتی، سیاسی و اقتصادی افغانستان مأموریت بزرگی را به عهده داشت تا از سازمان ملل در افغانستان نمایندگی کند.

او در بیانیه خداحافظی‌اش نوشته است که سیاست او در افغانستان تحت کنترل طالبان، تعامل و گفت‌وگو بوده است.

این بیانیه، امروز(پنج‌شنبه، ۲۶ جوزای ۱۴٠۱ خورشیدی) در صفحه‌ی فیسبوک یوناما منتشر شد.

خانم دیبرا لاینز در این بیانیه گفته است که پس از روی کار آمدن گروه طالبان در کابل «از نظر سیاسی، یوناما به این نتیجه رسید که علی‌رغم سیاست‌های افراطی طالبان که حقوق زنان، آزادی رسانه‌ها و نمایندگی سیاسی فراگیر را محدود می‌کند، تنها راه رو به جلو از طریق مشارکت سیاسی است. توصیه‌های سرمنشی سازمان ملل به شورای امنیت در مورد مأموریت تجدید شده یوناما منعکس کننده این تصمیم بود. ما خوشحال بودیم که شورای امنیت موافقت کرد. مأموریت جدید ما به یوناما اجازه می‌دهد تا در افغانستان بماند و به این تعامل ادامه دهد.»

دیبرا لاینز در ده ماه اخیر که طالبان بر کشور مسلط شده، دیدارهای زیادی با رهبران طالبان داشته، به خصوص با تروریست‌های سرشناس مثل سراج‌الدین حقانی که ایالات متحده برای هرگونه اطلاعات در مورد آنها میلیون‌ها دالر جایزه تعیین کرده بود.

اکنون که مأموریت خانم لاینز به پایان رسیده و افغانستان را ترک می‌کند، گفته است: «وقتی این وظیفه را پذیرفتم نمی‌توانستم افغانستانی را تصور کنم که اکنون آنرا ترک می‌کنم. قلب من به ویژه برای میلیون‌ها دختر افغانی می‌شکند که از حق تحصیل محروم شده‌اند، و برای بسیاری از زنان با استعداد افغانستان که به جای استفاده از استعدادهای آن‌ها برای بازسازی جامعه‌ای که اکنون درگیری بسیار کمتری را تجربه می‌کند، برای ایشان گفته می‌شوند که در خانه بمانند که از برخی جهات از قبل هم ترسناک‌تر است.»

همچنان بخوانید

جهان به جای مکتب دروازه‌ آشپزخانه و کارگاه خیاطی را باز کرد

جهان به جای مکتب دروازه‌ آشپزخانه و کارگاه خیاطی را باز کرد

2 قوس 1401
رئیس جدید یوناما با شماری از زنان افغانستان دیدار کرد

رئیس جدید یوناما با شماری از زنان افغانستان دیدار کرد

28 میزان 1401

خانم لاینز سیاست طالبان در قبال زنان را طعنه‌آمیز خوانده و گفته است: «طعنه‌آمیز است اکنون در حالی که فضا برای کمک به بازسازی کشور وجود دارد، نیمی از جمعیت محدود شده‌اند و از سهم‌گیری آنها در بازسازی جلوگیری می‌شود.»

با پا درمیانی یوناما در جریان ده ماه اخیر حداقل هر هفته بیش از ۳٠ میلیون دالر، در مجموع نزدیک به ۹٠٠ میلیون دالر به عنوان کمک‌های بشردوستانه به سیستم مالی افغانستان تزریق شده تا از فروپاشی کامل کشور جلوگیری شود. ارچند خانم لاینز در بیانیه‌اش گفته که حدود ۲٠ میلیون شهروند افغانستان از این کمک‌ها مستفید شده، اما معلوم نیست که طالبان چقدر به این پول‌ها دسترسی داشته و چگونه مصرف کرده‌اند.

در همین حال، دیبرا لاینز بر اثربخشی تعامل میان جهان و طالبان و همین‌طور تعامل طالبان با قشرهای مختلف مردم افغانستان تأکید کرده و به نحوی به طالبان هشدار داده که نادیده گرفتن زنان و اقلیت‌ها(قوم‌های غیر پشتون و جناح‌های غیر طالب) منجر به سرنگونی سیستم طالبان خواهد شد.

خانم لاینز گفته است: «من متقاعد شده‌ام که بهترین امید در یک استراتیژی تعامل است که به مقامات حاکم نشان می‌دهد که سیستمی که زنان، اقلیت‌ها و افراد با استعداد را مستثنا می‌سازد، دوام نخواهد آورد، در عین حال امکان ایجاد یک سیستم وجود دارد که هم همه‌شمول و هم اسلامی باشد.»

ارچند طالبان تاهنوز بر تقویت ساختارهای نظامی‌اش تمرکز کرده و چندین قول اردوی انتحاری ساخته است و به همین خاطر قادر به ایجاد کابینه و فعال‌سازی نهادهای خدماتی نشده، اما کابینه‌ی سرپرست تشکیل داده که تک‌قومی، تک‌جنسیتی و همه مسئولان از میان جنگجویان و فرماندهان این گروه انتخاب شده است.

اما به نظر می‌رسد تشکیل کابینه‌ی همه‌شمول که در آن جناح‌های مختلف سیاسی، زنان، جامعه مدنی و همه قشرهای کشور دخیل باشد، دغدغه‌ی طالبان هم نیست. گروه طالبان این روزها مصروف وضع قیودات بیشتر بر حقوق و آزادی زنان و دستگیری و کشتار نظامیان پیشین است. از همه مهمتر، درگیر جنگ مسلحانه با گروه‌های مقاومت مردمی و اختلاف‌های درونی که در برخی مناطق منجر به درگیری‌های شدید میان فرماندهان و جنگجویان این گروه شده است.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: یوناما
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00