نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

غیبت نیکوی زنان در همایش طالبان

  • فاطمه روشنیان
  • 11 سرطان 1401

طالبان با نمایش و همایش‌شان در “خیمهٔ لویه‌جرگه” یک‌بار دیگر به جهانیان نشان دادند که اگر در هر مورد اهل انعطاف باشند، زن و تفکر طالبانی قابل جمع نیست. غیبت زنان در این جمع ظاهراً سه هزار و پانصد نفری، هم‌زمان که یک امر نیک با خود دارد، گواه انکار ناپذیر از حذف شدن زنان از حیات اجتماعی و سیاسی توسط طالبان است.

این حذف، یعنی طالبان منکران کرامت انسانی زنان و دشمن حقوق مدنی سیاسی زنان افغانستان هستند. این حذف یعنی سخن گفتن از تغییر طالبان از هر سوی، هر کس و هر آدرسی که باشد یک گپ نادرست و اشتباه است. گپی که چیزی غیر از نمایش طالبانی نیست.

طالبان در بیش از ده ماه سلطهٔ شوم‌شان بر افغانستان ثابت کردند که رفتارشان با اکثریت از مردم افغانستان خصمانه بوده‌است. اما، این نیز یک واقعیت انکارناپذیر است که طالبان در این مدت با رویکرد حذف اجتماعی و سیاسی با مسألهٔ زنان برخورد کرده‌اند. وقتی واقعیت امر چنین است، آن امر نیک که غیبت زنان در همایش و نمایش طالبان با خود دارد، یک مبارک باد به زنان افغانستان است.

نفس همین‌که در پیشگاه تاریخ و وجدان جمعی هیچ زنی در همایش حمایت از گروه تروریستی طالبان و قاتلان مردم حضور نداشت، می‌تواند یک امتیاز بزرگ برای زنان باشد. زنان افغانستان باید خوشحال باشند که غیبت مطلق‌شان در همایش حمایت از طالبان به این معنی است که طالبان نمی‌توانند همانند حکومت‌های فاسد اشرف‌غنی و کرزی با زنان برخورد سمبلیک کنند.

غیبت زنان از مانور قدرت طالبان در “خیمهٔ لویه جرگه”، یعنی غیبت اعتبار، غیبت مشروعیت، غیبت مظاهر عینی ارزش‌های حقوق‌بشری، حقوق مدنی و سیاسی از سیاست و تفکر طالبانی. زنان افغانستان از همان ابتدای سقوط حکومت نامیمون اشرف‌غنی که به فروپاشی نظام جمهوریت منجر شد، به عنوان قربانیان بی‌دفاع تمام داشته‌ها و فرصت‌هایشان را از دست دادند؛ حتی ابتدایی‌ترین حقوق انسانی و بشری‌شان را. در چنین وضعیتی نفس غیبت زنان از یک نمایش و همایش که هدفش حمایت از تفکر طالبانی باشد و هم‌نوایی با یک گروه تروریستی معلوم‌الحال، یک امر نیک است.

امری که ما زنان افتخار و امتیازش را داریم. قصه و مسألهٔ این غیبت معنادار زنان برای گروه تروریستی طالبان اما فرق می‌کند. چون غیبت برای زنان افتخار، اما برای طالبان شرمساری تاریخی و غیبت اعتبار و مشروعیت در سطح جهان است. حالا بر عهدهٔ زنان افغانستان است که در امر مبارزه علیه حاکمیت یک گروه تروریستی و فراتر از این در امر یک مبارزهٔ هدفمند و درازمدت با تفکر طالبانی بیشتر از پیش توجه کنند. روایت طالبان برای چگونگی سلطه بر افغانستان معلوم و تعریف شده است. اما، آن‌چه غیبت‌اش جدی‌تر و نابود کننده‌تر از غیبت زنان در همایش طالبان می‌باشد، انسجام سیاسی در محور یک فهم مشترک در میان زنان افغانستان است. حتی در میان زنانی که عنوان شخصیت‌سیاسی را با خود یدک می‌کشند. چه خوب است که ما زنان افغانستان برای جبران این غیبت تلاش کنیم.

همچنان بخوانید

صابره

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402
زنگ مکتب برای دانش‌آموزان پسر نواخته شد

زنگ مکتب برای دانش‌آموزان پسر نواخته شد

2 حمل 1402
موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00