مکتب انتقادی کابل که یک جنبش اعتراضی زنان علیه طالبان است از سکوت جامعه جهانی در قبال پایمال شدن حقوق زنان توسط طالبان انتقاد کرد.
این جنبش زنانه امروز(یکشنبه، ۱۲ سرطان ۱۴٠۱ خورشیدی) در شهر کابل یک نشست خبری را در پیوند به بسته ماندن مکتبهای دخترانه و انکار هویت زنان توسط طالبان برگزار کرد.
بنیانگذاران مکتب انتقادی کابل در این نشست برخوردهای طالبان با زنان و سواستفادهی این گروه از حقوق زنان در معاملات سیاسی با جهان را محکوم کرده و جامعه جهانی را به بیمسئولیتی در قبال حقوق زنان افغانستان متهم کرد.
در قطعنامه «مکتب انتقادی کابل» آمده است که «حق آموزش زنان ابزاری برای معاملات سیاسی نیست. سکوت شرم آور جهان در قبال زن افغانستان تلختر از همیشه اینرا میرساند که تمام ارزشهای انسانی میتواند در معاملات سیاسی زیر پا گردد.»
در قطعنامهی این جنبش اعتراضی زنان تأکید شده است که «حق آموزش [زنان] تجارت نیست تا از آن زمینهی زر اندوزی برای اهل درآمد میسر گردد. با صدای رسا در مقابل این کتمان حق میایستیم و اجازه نخواهیم داد تا مثل همیشه زنان بهانهی نخست مردان برای جنایتهای قدرتطلبانه و غلامی نفسهای بیمار شان گردد.»
این بانوان با اشاره به افزایش فقر و بیکاری و کشتار بیرحمانهی مردم توسط گروه طالبان گفتهاند که طالبان با اعمال زور قادر به کنترل مردم نخواهند شد.
در قطعنامه آمده است: «فقر، تباهی، بیماری و قتل عام نمیتواند افتخار برای طلب قدرت باشد، قدرت برخاسته از ظلم پایان تاریک و بد بختی دارد که هر روزه شاهد این بدبختی هستیم و با کتمان حقیقت نمیشود ملت گرسنه و درد کشیده و بیمار در پهنای یک جغرافیا را به بندگی گرفت.»
مکتب انتقادی کابل بر تداوم مبارزهی زنان علیه گروه طالبان تأکید کرده و گفته است که «حق آموزش را کتمان نکنید، زن را بهانهای برای امتیاز سیاسی نسازید.»
این در حالی است که طالبان مکتبهای دخترانه را بسته و بیش از یک میلیون دختر بالای دوازده ساله از مکتب محروم شده و جنگجویان گروه طالبان پیش از این اعتراضهای مدنی زنان برای حق آموزش دختران را در شهر کابل و ولایتهای کشور با خشونت سرکوب کردهاند.
پیش از این دیدبان حقوق بشر بارها خواستار اتخاذ سیاست عملی قاطع در قبال طالبان شده و سیاست نرم جامعه جهانی در برخورد با گروه طالبان را ناکارآمد خوانده است.