نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

طالبان به مردم بلخاب دستور داده «از هر ۱٠ زن و دختر یکی را آورده به جنگجویان طالب تسلیم کنید»

  • نیمرخ
  • 20 سرطان 1401

طالبان پس از ۱۷ روز قتل و کشتار گسترده‌ی مردم بلخاب و آتش زدن بازارها، کشتزارها و خانه‌های آنان اکنون به این مردم دستور داده که از هر ده زن و دختر یکی(۱٠ درصد زنان و دختران شان) را آورده به جنگجویان این گروه تسلیم کنند.

گروه طالبان پس از اختلاف با مهدی مجاهد، از فرماندهان محلی خود در بلخاب با لشکر ۸ هزار نفری به تاریخ ۳ سرطان ۱۴٠۱ خورشیدی بر این ولسوالی حمله کرد. پس از سه شبانه روز جنگ این فرمانده طالبان با افراد تحت امرش از مرکز ولسوالی فرار کردند اما خشونت گروه طالبان با مردم محلی در سکوت تمام در حالی ادامه یافت که شبکه‌های مخابراتی قطع شده و هیچ نهاد ناظری وجود ندارد. براساس تصاویر نشر شده از بلخاب، زنان، کودکان، پیرمردان و افراد غیرنظامی توسط طالبان سر بریده شده و جنگجویان طالبان بسیاری از بازارهای بلخاب و خانه‌های مردم را به آتش کشیده‌اند.

روزنامه هشت صبح امروز(دوشنبه، ۲٠ سرطان ۱۴٠۱ خورشیدی) در مطلب تازه‌ای با عنوان «تکرار تاریخ چهل‌دختران، این بار در بلخاب؛ طالبان به بلخابیان: از هر ده زن جوان، یکی را بیاورید» از رفتار طالبان با مردم بلخاب گزارش داده‌ است.

براساس این گزارش که پس از گفت‌وگو با آوارگان بلخاب تهیه شده، طالبان ضمن قتل مردم محل و غارت اموال شان دست تعرض به زنان و دختران بلخاب پیش کرده‌اند.

منابع این گزارش گفته‌اند که فرماندهان طالبان در بلخاب دستور داده که ۱٠ درصد زنان و دختران بلخاب(از هر ده زن و دختر یک تن) باید به جنگجویان این گروه تسلیم داده شوند.

در گزارش آمده که برخی از آوارگان بلخاب «در محله‌ای اطراف شهر مزار شریف، مرکز ولایت بلخ رسیده‌اند.»

یکی از بانوانی که به بلخ رسیده در گفت‌وگو با گزارشگر هشت صبح گفته‌ است «در کنار ظلم، شکنجه، تحقیر و توهین مردم محل، جنگجویان طالب به زنان و دختران جوان بلخاب چشم دوخته‌اند.»

زنان دیگر نیز تأیید کرده‌‌اند که «زنان این ولسوالی از بیم بی‌عزتی آواره می‌شوند.»

هم‌چنین زن کهن‌سالی گفته است: «جوانان ما را بردند، بندی کردند، لت‌وکوب کردند. بعد به آن‌ها گفتند که در قریه‌های‌تان باید از هر ۱۰ زن جوان یکی را به مجاهدین که در بلخاب به جنگ آمده‌اند، بیاورید.»

همچنان بخوانید

ظلم بر زنان

نگذاریم ظلم بر زنان عادی‌سازی شود

22 دلو 1401
زنانی که خواستار سرنگونی طالبان هستند

زنانی که خواستار سرنگونی طالبان هستند

6 دلو 1401

این زنان روایت وحشتناکی از وضعیت آوارگان بلخاب دارند: «طالبان به گونه وحشتناکی مردم را می‌کشتند. ما نیمه‌شب از خانه راه افتادیم و آمدیم. مردم مال‌دار هستند، تمام گاو شیری و گوسفندان خود را رها کرده و فقط جان خود را کشیده‌اند. وقتی به کوه رفتیم، با طفل‌های ما در یک هفته با سه دانه نان خشک گذاره کردیم. نانی به خوردن نداشتیم. آب نبود. در جریان بالا شدن به کوه بسیار مشکلات بود؛ حتا یک خانم طفل خود را سقط کرد و یک زن دیگر که بچه‌اش در پشتش بود و خودش هم حامله بود، از کوه افتاد پایین. همین‌طور یکی دیگر هم طفلش به دنیا آمد و مرد. در همان کوه دفن کردند.»

این بانوان خواستار حفاظت از غیرنظامیان شده‌ گفته‌اند که «جنگ در بلخاب بین خود طالبان است. ما از طالبان می‌خواهیم که به مردم عام کار نداشته باشند. حالا وقت کار است، وقت میوه‌ها است، مردم ره بگذارند که به زنده‌گی خود برسند.»

ارچند بخاطر ممانعت طالبان از فعالیت رسانه‌ها و گزارشگران نهادهای حقوق بشری تاهنوز آمار مشخص قربانیان و بیجاشدگان حمله طالبان بر مردم بلخاب مشخص نیست، اما براساس آمار تقریبی که مردم محل و بیجاشدگان در بامیان به رسانه‌ها گفته‌اند، حدود ۵٠ غیرنظامی به شمول زنان، کودکان و افراد کهن‌سال توسط جنگجویان طالبان کشته شده و بیش از ۵٠ هزار نفر از این ولسوالی آواره شده‌اند.

در همین حال، دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد یا UNOCHA در گزارش اولیه‌اش گفته است که ۲۷ هزار نفر تاکنون از بلخاب آواره شده‌اند.

گروه طالبان اما تبلیغات گسترده‌ای به راه انداخته که گزارش‌ سازمان ملل دروغ است و کسی از بلخاب آواره نشده است. در عین حال، منابع از بامیان تأیید کرده که ملا عبدالله سرحدی، والی طالبان در بامیان گروهی از جنگجویان طالبان را موظف کرده تا در مسیر یکاولنگ از ارسال کمک‌های غذایی مردم و موسسه‌های امدادرسان به آوارگان بلخاب جلوگیری کنند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: خشونت طالبان با زنان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
صابره
هزار و یک شب

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402

صابره، 17 ساله، تازه امسال مکتب را به پایان رسانده است. در حالیکه هنوز با اعتماد به نفس می‌گوید لیسانس خود را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی خواهد گرفت، احساس می‌کند وضعیت کشور او را به سوی قفس تنور و آشپزخانه می‌راند.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00