نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

مجمع جهانی اقتصاد: افغانستان بدترین کشور جهان برای زنان است

  • نیمرخ
  • 23 سرطان 1401

مجمع جهانی اقتصاد پس از بررسی وضعیت زنان در ۱۴۶ کشور گزارش داده که افغانستان بدترین کشور جهان برای زنان است.

گزارش مجمع جهانی اقتصاد که دیروز(چهارشنبه، ۲۲ سرطان ۱۴٠۱ خورشیدی) با عنوانThe Global Gender Gap Report 2022 نشر شد، وضعیت زنان را از لحاظ دسترسی به فرصت‌ها و امکانات برابر با مردان بررسی کرده است.

طبق این گزارش، بخاطر عدم دسترسی زنان به فرصت‌های آموزش، کار و خدمات صحی برابر با مردان، افغانستان در قعر جدول جهان رفته و «بدترین کشور جهان برای زنان» لقب گرفته است.

در این گزارش آمده است که پس از افغانستان، پاکستان و ایران در آسیا، کشورهای کنگو و چاد در افریقا جزئی پنج بدترین کشورهای دنیا برای زنان هستند.

در مقابل، ایسلند، فنلند، ناروی، نیوزلند و سویدن به ترتیب بهترین کشورهای جهان برای زنان هستند.

در این فهرست، که ایسلند در صدر فهرست و بهترین کشور جهان برای زنان قلمداد شده، زنان به فرصت‌های برابر با مردان دسترسی دارند و بخاطر جنسیت شان از حقوق و آزادی خود محروم نمی‌شوند.

اما در افغانستان، ایران، پاکستان و دیگر کشورهای قعر جدول مجمع جهانی اقتصاد، زنان بخاطر جنسیت شان از فرصت‌ها، امکانات و حقوق اساسی و آزادی‌های مدنی شان محروم می‌شوند.

از بین رفتن تبعیض جنسیتی یکی از اهداف توسعه پایدار جهان است که باید تا سال ۲٠۳٠ میلادی تحقق یابد، اما مجمع جهانی اقتصاد با نشر گزارش امسال خود گفته است که این روند بسیار به کندی پیش می‌رود و «از بین بردن تبعیض جنسیتی ۱۳۲ سال را در بر خواهد گرفت».

در حالی که امسال کشورهای رواندا و نامیبیا در افریقا و نیکاراگوئه در امریکای لاتین به جمع ده بهترین کشور جهان برای زنان تبدیل شده است، افغانستان از نگاه تمام شاخص‌ها مانند آموزش، کار و دسترسی زنان به خدمات صحی از تمام کشورهای جهان عقب افتاده است.

همچنان بخوانید

زنان امروز

زنان امروز و مردان دیروز

27 حوت 1401
اعتراضات به آپارتاید جنسیتی

زنان معترض در خیابان‌های کابل: «نه به آپارتاید جنسیتی»

16 حوت 1401

گروه طالبان که حدود یازده ماه قبل در افغانستان به قدرت رسید محدودیت‌های شدیدی بر زنان وضع کرده است.

گروه طالبان تمام قوانین و نهادهای مدافع حقوق زنان و برابری جنسیتی را خلاف شریعت اسلام خوانده ملغی کرده و فرصت‌های آموزش، کار، دسترسی به خدمات صحی، آزادی پوشش، حق سفر و حتا در مواردی اجازه‌ی خرید و فروش در بازار را از زنان سلب کرده است.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: تبعیض جنسیتی
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
عید زنان
هزار و یک شب

مردان عید دارند و زنان پاک‌کاری

5 حمل 1402

روز اول نوروز است. لباس و شال آبی‌رنگ و خامک‌دوزی را پوشیده‌ برای مبارک‌گویی سال نو راهی خانه‌ی اقوام و دوستانم شده‌ام. از دروازه که خارج می‌شوم، وارد جاده‌ی عمومی می‌شوم. نرم نرم باران می‌بارد. 

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
صابره
هزار و یک شب

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402

صابره، 17 ساله، تازه امسال مکتب را به پایان رسانده است. در حالیکه هنوز با اعتماد به نفس می‌گوید لیسانس خود را از یک دانشگاه معتبر بین‌المللی خواهد گرفت، احساس می‌کند وضعیت کشور او را به سوی قفس تنور و آشپزخانه می‌راند.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00