مجمع جهانی اقتصاد پس از بررسی وضعیت زنان در ۱۴۶ کشور گزارش داده که افغانستان بدترین کشور جهان برای زنان است.
گزارش مجمع جهانی اقتصاد که دیروز(چهارشنبه، ۲۲ سرطان ۱۴٠۱ خورشیدی) با عنوانThe Global Gender Gap Report 2022 نشر شد، وضعیت زنان را از لحاظ دسترسی به فرصتها و امکانات برابر با مردان بررسی کرده است.
طبق این گزارش، بخاطر عدم دسترسی زنان به فرصتهای آموزش، کار و خدمات صحی برابر با مردان، افغانستان در قعر جدول جهان رفته و «بدترین کشور جهان برای زنان» لقب گرفته است.
در این گزارش آمده است که پس از افغانستان، پاکستان و ایران در آسیا، کشورهای کنگو و چاد در افریقا جزئی پنج بدترین کشورهای دنیا برای زنان هستند.
در مقابل، ایسلند، فنلند، ناروی، نیوزلند و سویدن به ترتیب بهترین کشورهای جهان برای زنان هستند.
در این فهرست، که ایسلند در صدر فهرست و بهترین کشور جهان برای زنان قلمداد شده، زنان به فرصتهای برابر با مردان دسترسی دارند و بخاطر جنسیت شان از حقوق و آزادی خود محروم نمیشوند.
اما در افغانستان، ایران، پاکستان و دیگر کشورهای قعر جدول مجمع جهانی اقتصاد، زنان بخاطر جنسیت شان از فرصتها، امکانات و حقوق اساسی و آزادیهای مدنی شان محروم میشوند.
از بین رفتن تبعیض جنسیتی یکی از اهداف توسعه پایدار جهان است که باید تا سال ۲٠۳٠ میلادی تحقق یابد، اما مجمع جهانی اقتصاد با نشر گزارش امسال خود گفته است که این روند بسیار به کندی پیش میرود و «از بین بردن تبعیض جنسیتی ۱۳۲ سال را در بر خواهد گرفت».
در حالی که امسال کشورهای رواندا و نامیبیا در افریقا و نیکاراگوئه در امریکای لاتین به جمع ده بهترین کشور جهان برای زنان تبدیل شده است، افغانستان از نگاه تمام شاخصها مانند آموزش، کار و دسترسی زنان به خدمات صحی از تمام کشورهای جهان عقب افتاده است.
گروه طالبان که حدود یازده ماه قبل در افغانستان به قدرت رسید محدودیتهای شدیدی بر زنان وضع کرده است.
گروه طالبان تمام قوانین و نهادهای مدافع حقوق زنان و برابری جنسیتی را خلاف شریعت اسلام خوانده ملغی کرده و فرصتهای آموزش، کار، دسترسی به خدمات صحی، آزادی پوشش، حق سفر و حتا در مواردی اجازهی خرید و فروش در بازار را از زنان سلب کرده است.