نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

گزارش تکان‌دهنده‌ی سازمان ملل از عملکرد ۱٠ ماهه‌ی گروه طالبان منتشر شد

  • نیمرخ
  • 29 سرطان 1401

سازمان ملل در گزارش سالانه‌ی بررسی وضعیت حقوق بشر در افغانستان جزئیات تکان‌دهنده‌ای از عملکرد گروه طالبان منتشر کرده است.

گزارش سازمان ملل امروز(چهارشنبه، ۲۹ سرطان ۱۴٠۱ خورشیدی) از آدرس UNAMA یا هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان منتشر شد.

یوناما در این گزارش وضعیت حقوق بشر در افغانستان طی ۱٠ ماه، از ۱۵ اگست ۲٠۲۱(روز سقوط نظام جمهوری و روی کار آمدن گروه طالبان) تا ۱۵ جون ۲٠۲۲ میلادی را بررسی کرده است.

این گزارش یافته‌های یوناما را در رابطه به محافظت از افراد ملکی، کشتارهای غیرقانونی، شکنجه و بدرفتاری، دستگیری‌ها و بازداشت‌های خودسرانه، حقوق زنان و دختران در افغانستان، آزادی‌های اساسی و وضعیت در محل‌های بازداشت خلاصه می‌سازد.

در گزارش یوناما آمده است که با وجود کاهش کلی و قابل توجه خشونت‌های مسلحانه، بین اواسط اگست ۲۰۲۱ تا اواسط جون ۲۰۲۲، یوناما ۲۱۰۶ تلفات افراد ملکی شامل ۷۰۰ کشته و ۱۴۰۶ زخمی را ثبت کرده است.

براساس گزارش، اکثر تلفات افراد ملکی به حملات هدفمند شاخه خراسان داعش علیه اقلیت‌های قومی و مذهبی در مراکز آموزشی و عبادتگاه‌های آنها منسوب شده است.

در همین حال، ماركس پوتزل سرپرست و معاون نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که «پس از ۱۵اگست(روی کار آمدن طالبان) زنان و دختران، از داشتن حقوق کامل انسانی خود محروم هستند.»

یوناما تصریح کرده است که با وجود اعلام عفو عمومی از سوی طالبان و تهعهد به رعایت حقوق زنان، اما این گروه «مسئولیت طیف وسیعی از نقض حقوق بشر را بر عهده دارند.»

نمایندگی سازمان ملل در این گزارش تأکید کرده است که «نقض حقوق زنان یکی از برجسته‌ترین جنبه‌های طالبان تا به امروز بوده است.»

گزارش یوناما تأیید می‌کند که «از ۱۵ اگست، زنان و دختران به تدریج از حقوق خود برای مشارکت کامل در آموزش، محل کار و دیگر جنبه‌های زندگی عمومی و روزمره محروم و در بسیاری موارد به طور کامل سلب شده‌اند.»

همچنان بخوانید

ظلم بر زنان

نگذاریم ظلم بر زنان عادی‌سازی شود

22 دلو 1401
زنانی که خواستار سرنگونی طالبان هستند

زنانی که خواستار سرنگونی طالبان هستند

6 دلو 1401

همچنین یوناما گفته است که با انحلال مسیرهای گزارش‌دهی اختصاصی، میکانیزم‌های عدالت و سرپناها، زنان قربانی خشونت از دسترسی به عدالت محروم شده‌اند.

در گزارش یوناما به موارد متعدد نقض حقوق بشری شهروندان توسط طالبان اشاره شده است.

براساس این گزارش، طالبان پس از اعلام عفو عمومی، ۱۶۰ عضو پیشین نیروهای امنیتی و نهادهای دولتی را به قتل رسانده است.

یوناما از طالبان خواسته به کشتار کارمندان دولت پیشین پایان داده، عاملان این قضایا را محاکمه کند.

اما نگرانی اصلی یوناما از عملکردهای وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان و اداره استخبارات این گروه است.

طبق گزارش یوناما وزارت امر به معروف و نهی از منکر، حقوق بشر و آزادی‌های شهروندان افغانستان، به ویژه زنان و دختران را محدود می‌کند. ظاهرا دستورالعمل‌های این اداره ماهیت توصیه‌‌یی دارند، اما در اجرای آنها موضع تندی اتخاذ کرده و کسانی را که پیروی نکنند مجازات‌ بدنی(لت‌وکوب و شکنجه) می‌کنند.

در گزارش یوناما آمده است که مسئولان استخبارات طالبان در توقیف‌خانه‌ها و زندان‌ها افراد بازداشت شده را شکنجه می‌کنند و به قتل می‌رسانند.

در مورد وضعیت آزادی بیان نیز گفته شده که طی ۱۰ ماه آزادی اجتماعات مسالمت‌آمیز، آزادی بیان و آزادی عقيده به وضوح توسط طالبان سرکوب شده؛ خبرنگاران، معترضان و فعالان جامعه مدنی دستگیر و شکنجه شده‌اند.

یوناما در مورد وضعیت زندانیان گفته است که برای آنها مواد غذایی کافی نمی‌رسد، مراقبت‌های صحی و بهداشتی کافی نیست، برنامه‌های آموزشی و حرفه‌ای نیز وجود ندارد. در ضمن، افراد متهم و بازداشت‌شدگان بدون محاکمه زمان زیادی را در زندان‌های طالبان سپری می‌کنند.

همچنین آمارها نشان می‌دهد که امنیت غذایی مردم نیز به شدت آسیب دیده و دست‌کم ۵۹ درصد نفوس افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند – که افزایش ۶ میلیون نفری را در مقایسه با آغاز سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد.

برای رسیدگی به معضل فقر و گرسنگی مردم، یوناما از جامعه جهانی خواسته است که با تامین کمک‌های بشردوستانه و فوری به حمایت‌های خود از مردم افغانستان ادامه دهند.

معاون نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان از طالبان خواسته است که چون افغانستان عضو تعدادی از اسناد مربوط به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی باقی مانده است، به رعایت حقوق بشری شهروندان متعهد باشند.

هشت مورد از یافته‌های کلیدی و تکان‌دهنده‌ی یوناما از ۱۵ اگست۲۰۲۱ تا ۱۵ جون ۲۰۲۲ میلادی در افغانستان:

۱. طی ۱٠ ماه تلفات افراد ملکی به دو هزار و ۱٠۶ مورد رسیده است که شامل ۷۰۰ کشته و ۱۴۰۶ زخمی می‌باشد.

۲. طالبان ۱۶٠ قتل فراقانونی، ۱۷۸ دستگیری و بازداشت خودسرانه، ۲۳ مورد بازداشت غیرقانونی و ۵۶ مورد شکنجه و بدرفتاری با اعضای پیشین نیروهای امنیتی را انجام داده‌اند.

۳. طالبان ۵۹ قتل فراقانونی، ۲۲ دستگیری و بازداشت خودسرانه و ۷ مورد شکنجه و بدرفتاری را با افراد متهم به همکاری با داعش اعمال کرده‌اند.

۴. طالبان ۱۸ قتل فراقانونی، ۵۴ مورد شکنجه و بدرفتاری و ۱۱۳ مورد دستگیری و بازداشت خودسرانه و ۲۳ مورد بازداشت غیرقانونی افراد متهم به ارتباط با جبهه مقاومت ملی را مرتکب شده‌اند.

۵. طالبان در ۲۱۷ مورد شهروندان را به گونه ظالمانه و غیرانسانی و تحقیرآمیز مجازات کرده‌اند.

۶. طالبان در ۱۱۸ مورد بیش از حد از زور و قدرت نظامی استفاده کرده است.

۷. طالبان طی ۱٠ ماه در ۱۶۳ مورد حقوق بشری روزنامه‌نگاران و کارمندان رسانه‌ها را نقض کرده که شامل ۱۲۲ مورد بازداشت خودسرانه، ۵۸ مورد بدرفتاری، ۳۳ مورد تهدید و ارعاب و ۱۲ مورد بازداشت غیرمجاز بوده است. همچنین شش روزنامه‌نگار در این مدت کشته شده که یک مورد توسط افراد ناشناس و پنج مورد قتل دیگر توسط داعش صورت گرفته است.

۸. طالبان طی ۱٠ ماه حقوق بشری ۶۴ مدافع حقوق بشر را نقض کرده که شامل ۴۷ مورد دستگیری خودسرانه، ۱۷ مورد توقیف بدون ارتباط، ۱۰ مورد بدرفتاری و ۱۷ مورد تهدید و ارعاب بوده است.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: آزادی بیانخشونت طالبان با زنانیوناما
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00