نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

عفو بین‌الملل: طالبان برای «مرگ تدریجی زنان» سیستم سرکوب ایجاد کرده است

  • نیمرخ
  • 5 اسد 1401

سازمان عفو بین‌الملل با نشر گزارشی گفته است که زنان افغانستان تحت تسلط گروه طالبان وضعیت مرگ در حرکت آهسته(مرگ تدریجی) ناشی از یک سیستم سرکوب را تجربه می‌کنند.

این گزارش امروز(چهارشنبه، ۵ اسد ۱۴٠۱ خورشیدی) با عنوان مرگ در حرکت آهسته(مرگ تدریجی یا Death in Slow Motion) منتشر شد.

عفو بین‌الملل در این گزارش به محدودیت‌ها و مشکلات اعمال شده از سوی طالبان بر زنان پرداخته و گفته است که در اثر سیاست‌های این گروه میلیون‌ها زن از زندگی امن و آزاد محروم شده‌اند.

عفـو بین‌الملل گفته است که در کمتر از یک سال، طالبان حقوق زنان و دختران را در افغانستان از بین برده‌اند و سیاست‌های طالبان در قبال زنان یک سیستم سرکوب را تشکیل می‌دهد که تقریبا در هر بعد زندگی زنان و دختران علیه آن‌ها در افغانستان تبعیض روا می‌دارد.

در گزارش عفو بین‌الملل آمده که «طالبان بلافاصله پس از این که کنترل کشور را به دست گرفتند گفتند که به پاسداری از حقوق زنان و دختران متعهد هستند. اما آن‌ها حق تعلیم و تربیه، کار و گشت‌وگذار آزادانه زنان و دختران را نقض کرده‌اند؛ سیستم حفاظت و حمایت از زنان و دخترانی که از خشونت خانوادگی فرار می‌کنند را لغو کرده‌اند؛ زنان و دختران را به خاطر سرپیچی از مقررات تبعیض‌آمیز طالبان به صورت خودسرانه توقیف کرده‌اند؛ و به افزایش میزان ازدواج اطفال، زودهنگام و اجباری در افغانستان کمک کرده اند. همچنین، زنانی که به گونه مسالمت‌آمیز علیه این محدودیت‌ها و سیاست‌ها اعتراض کردند آزار و اذیت، تهدید، بازداشت، اجبارا ناپدید ، توقیف و شکنجه شده‌اند.»

عفو بین‌الملل تأکید کرده که «دامنه، وسعت و شدت تخطی‌های طالبان علیه زنان و دختران ماه به ماه در حال افزایش است.»

براساس این گزارش، «سیاست‌های بسیار ستمگرانه گروه طالبان در کمتر از یک سال از تسلط شان بر افغانستان میلیون‌ها زن و دختر را از فرصت پیشبرد یک زندگی مصئون، آزاد و کام‌بخش محروم کرده است.»

یک زن افغانستانی در این گزارش گفته است زنان به «مرگ در حرکت آهسته» محکوم شده‌اند و این مرگ تدریجی بدون تغییر سیاست‌های طالبان در قبال زنان از سر آن‌ها برداشته نخواهد شد.

از همین رو، عفو بین‌الملل گفته است که جامعه جهانی باید فورا استراتژی قوی، هماهنگ و مؤثری را تدوین و تطبیق کند که طالبان را برای آوردن تغییرات در سیاست‌های شان تحت فشار قرار دهد.

همچنان بخوانید

ظلم بر زنان

نگذاریم ظلم بر زنان عادی‌سازی شود

22 دلو 1401
زنانی که خواستار سرنگونی طالبان هستند

زنانی که خواستار سرنگونی طالبان هستند

6 دلو 1401

این گزارش تحقیقی سازمان عفو بین‌الملل در باره وضعیت زنان و دختران افغانستان تحت تسلط طالبان از سپتامبر 2021 تا جون 2022 انجام شده و پس از مصاحبه حضوری و آنلاین با 90 زن و 11 دختر افغانستانی تهیه شده است.

این در حالی است گروه طالبان در مدت کمتر از یک سال گذشته پس از تسلط بر اکثریت مطلق خاک افغانستان محدودیت‌های شدیدی علیه زنان وضع کرده و میلیون‌ها دختر هنوزهم از رفتن به مکتب محروم اند و زنان قربانی خشونت به عدالت دسترسی ندارند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: خشونت طالبان با زنانعفو بین‌الملل
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00