وزیر امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان و شورای علمای شیعه در بامیان باهم توافق کردند تا برای تطبیق فرمانهای طالبان علمای شیعه نیز به عنوان محتسب استخدام شوند.
دفتر والی گروه طالبان در بامیان با نشر اعلامیهای گفته است که خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر این گروه دیروز(چهارشنبه، ۵ اسد ۱۴٠۱ خورشیدی) به ولایت بامیان سفر کرده و با علمای شیعه دیدار کرده است.
خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان گفته است که «در ۲٠ سال گذشته، مکتبها و دانشگاهها ذهن جوانان را مفسد و منحرف ساخته است. طالبان فرهنگ غرب را از زندگی مردم حذف و فرهنگ ناب اسلامی را جایگزین آن خواهد کرد.»
در همین حال، شورای علمای شیعه-مرکز بامیان نیز با نشر بیانیهای از توافقات علمای شیعه با طالبان گفته است.
شورای علمای شیعه-مرکز بامیان گفته است که وزیر امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان بخاطر برگزاری مراسم عاشورا برای آنها پول خاصی در نظر گرفته است.
شورای علمای شیعه همچنان گفته است که بنابر پیشنهاد سید نصرالله واعظی، رییس این شورا در بامیان و تأیید خالد حنفی، گروه طالبان علمای شیعه را به عنوان محتسب امر به معروف و نهی از منکر استخدام میکند.
ولایت بامیان یکی از امنترین نقاط کشور طی دو دهه گذشته بود و زنان در این ولایت به صورت نسبی به حقوق اساسی و آزادیهای مدنی دست یافته بودند. اکنون از کاربران در شبکههای اجتماعی به این موضوع پرداخته و ابراز نگرانی کردهاند که «علمای شیعه نیز برای ‘دخالت در حریم خصوصی مردم’ وارد عمل میشود.» این کاربران محلی از گماشته شدن محتسبان امر به معروف گروه طالبان در شهر شان نگران اند و گفتهاند که مشخص نیست پس از توافق همکاری شورای علمای شیعه و گروه طالبان برای تطبیق فرمانهای این گروه «بر سر زنان و دختران چه خواهد آمد؟»
وزارت امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان به تاریخ ۲۶ سنبله ۱۴٠٠ خورشیدی، حدود یک ماه پس از اشغال کابل به جای وزارت امور زنان ایجاد شد.
این وزارت منبع اکثریت فتواهای ضد انسانی و ناقض حقوق بشری شهروندان از جمله فرمانهای زنستیزانه است که تاکنون فرمانهای منع آموزش دختران، منع کار زنان، محدودسازی دسترسی زنان به خدمات صحی، منع گشتوگذار و سفر زنان بدون مرد محرم، حجاب اجباری برقع و ممنوعیت مشارکت سیاسی زنان را صادر کرده است.
این وزارت کابینهی سرپرست گروه طالبان تاکنون در تمام ولایات افغانستان جنگجویان خاصی را گماشته است تا از تطبیق فرمان حجاب اجباری، منع آموزش و کار زنان و منع گشتوگذار و سفر زنان بدون محرم نظارت کند.
محتسبان امر به معروف طالبان هماکنون در برخی جادههای عمومی شهر کابل ایست بازرسی دارند و در مواردی حتا عکسهای خانوادگی تلفن همراه شهروندان را بررسی میکنند.
محتسبان طالبان در غور، تخار، هرات، بلخ و بدخشان بارها زنان را در ملأ عام و یا در مسیر راه بخاطر نوع پوشش شان شلاق زدهاند.
در تازهترین مورد، محتسبان طالبان در ولایت تخار زن میانسالی را بخاطر بیرون شدن از خانه بدون مرد محرم، شلاق زدند. بنابر گزارش رسانهها، این جنگجویان مأمور دخالت در حریم خصوصی مردم، در کابل، ارزگان، قندهار و هرات در موارد زیادی مردان را نیز بخاطر نوع لباس و نوع تراشیدن ریش شان شلاق زده و تهدید کردهاند.