نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

توافق طالبان و شورای علمای شیعه برای «دخالت در حریم خصوصی مردم» و تطبیق فرمان‌های این گروه

  • نیمرخ
  • 6 اسد 1401
FB_IMG_1658996447125

وزیر امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان و شورای علمای شیعه در بامیان باهم توافق کردند تا برای تطبیق فرمان‌های طالبان علمای شیعه نیز به عنوان محتسب استخدام شوند.

دفتر والی گروه طالبان در بامیان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر این گروه دیروز(چهارشنبه، ۵ اسد ۱۴٠۱ خورشیدی) به ولایت بامیان سفر کرده و با علمای شیعه دیدار کرده است.

خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان گفته است که «در ۲٠ سال گذشته، مکتب‌ها و دانشگاه‌ها ذهن جوانان را مفسد و منحرف ساخته است. طالبان فرهنگ غرب را از زندگی مردم حذف و فرهنگ ناب اسلامی را جایگزین آن خواهد کرد.»

در همین حال، شورای علمای شیعه-مرکز بامیان نیز با نشر بیانیه‌ای از توافقات علمای شیعه با طالبان گفته است.

شورای علمای شیعه-مرکز بامیان گفته است که وزیر امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان بخاطر برگزاری مراسم عاشورا برای آنها پول خاصی در نظر گرفته است.

شورای علمای شیعه همچنان گفته است که بنابر پیشنهاد سید نصرالله واعظی، رییس این شورا در بامیان و تأیید خالد حنفی، گروه طالبان علمای شیعه را به عنوان محتسب امر به معروف و نهی از منکر استخدام می‌کند.

ولایت بامیان یکی از امن‌ترین نقاط کشور طی دو دهه گذشته بود و زنان در این ولایت به صورت نسبی به حقوق اساسی و آزادی‌های مدنی دست یافته بودند. اکنون از کاربران در شبکه‌های اجتماعی به این موضوع پرداخته و ابراز نگرانی کرده‌اند که «علمای شیعه نیز برای ‘دخالت در حریم خصوصی مردم’ وارد عمل می‌شود.» این کاربران محلی از گماشته شدن محتسبان امر به معروف گروه طالبان در شهر شان نگران اند و گفته‌اند که مشخص نیست پس از توافق همکاری شورای علمای شیعه و گروه طالبان برای تطبیق فرمان‌های این گروه «بر سر زنان و دختران چه خواهد آمد؟»

وزارت امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان به تاریخ ۲۶ سنبله ۱۴٠٠ خورشیدی، حدود یک ماه پس از اشغال کابل به جای وزارت امور زنان ایجاد شد.

این وزارت منبع اکثریت فتواهای ضد انسانی و ناقض حقوق بشری شهروندان از جمله فرمان‌های زن‌ستیزانه است که تاکنون فرمان‌های منع آموزش دختران، منع کار زنان، محدودسازی دسترسی زنان به خدمات صحی، منع گشت‌وگذار و سفر زنان بدون مرد محرم، حجاب اجباری برقع و ممنوعیت مشارکت سیاسی زنان را صادر کرده است.

همچنان بخوانید

شلاق در خیابان؛ مجازات پوشیدن «لباس رنگی»

شلاق در خیابان؛ مجازات پوشیدن «لباس رنگی»

6 حمل 1402
جایزه سیمون دوبووار

ستایش از یک انقلاب؛ جایزه سیمون دوبووار به زنان ایران اهدا شد

20 جدی 1401

این وزارت کابینه‌ی سرپرست گروه طالبان تاکنون در تمام ولایات افغانستان جنگجویان خاصی را گماشته‌ است تا از تطبیق فرمان حجاب اجباری، منع آموزش و کار زنان و منع گشت‌وگذار و سفر زنان بدون محرم نظارت کند.

محتسبان امر به معروف طالبان هم‌اکنون در برخی جاده‌های عمومی شهر کابل ایست بازرسی دارند و در مواردی حتا عکس‌های خانوادگی تلفن همراه شهروندان را بررسی می‌کنند.

محتسبان طالبان در غور، تخار، هرات، بلخ و بدخشان بارها زنان را در ملأ عام و یا در مسیر راه بخاطر نوع پوشش شان شلاق زده‌اند.

در تازه‌ترین مورد، محتسبان طالبان در ولایت تخار زن میانسالی را بخاطر بیرون شدن از خانه بدون مرد محرم، شلاق زدند. بنابر گزارش رسانه‌ها، این جنگجویان مأمور دخالت در حریم خصوصی مردم، در کابل، ارزگان، قندهار و هرات در موارد زیادی مردان را نیز بخاطر نوع لباس و نوع تراشیدن ریش شان شلاق زده و تهدید کرده‌اند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: پوشش اجباری
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادرم مرا فروخت
هزار و یک شب

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402

وقتی سیزده ساله شدم یک پیرمرد 72 ساله به خواستگاری‌ام آمد. مردم محل می‌گفتند که مرد پولداری است. مادرم چون شیفته‌ی پول و ثروت بود، با آنکه زندگی مان رو به بهبود شده بود، بازهم...

بیشتر بخوانید
پس از طلاق فهمیدم که زندگی فقط دعوا نیست
هزار و یک شب

پس از طلاق فهمیدم که زندگی فقط دعوا نیست

12 حمل 1402

پس از سه ماه جنجال و مشاجره راحله موفق شد که از عزیز جدا شود و آن رابطه‌ی پر از خشونت هفت ساله را با برگه‌ی طلاق به پایان برساند.

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود
هزار و یک شب

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

11 حمل 1402

لیلا همانطور که روی سکو نشسته است و پشم‌ می‌ریسد، به غروب طلایی‌رنگ آفتاب تماشا می‌کند و آه بلندی می‌کشد. نخ پشم را دور سنگ‌ می‌پیچاند و چادرش را پیش‌ می‌کشد.

بیشتر بخوانید
هشت سال در نکاح متجاوز
هزار و یک شب

هشت سال در نکاح متجاوز

23 جدی 1401

آمنه، زن جوانی است که در 15 سالگی از مکتب محروم و متحمل کودک‌همسری شد، تا 19 سالگی‌اش یک دختر کرد و بخاطر سنگین‌کاری دو بار جنینش سقط شد.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00