نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

«پس از آمدن طالبان، دختران دو برابر پسران شب‌ها گرسنه می‌خوابند»

  • حسین احمدی
  • 19 اسد 1401

پس از آمدن طالبان، دختران دو برابر پسران شب‌ها گرسنه می‌خوابند

سازمان محافظت از کودکان یا Save the Children می‌گوید با روی کار آمدن گروه طالبان در افغانستان، طی یک سال گذشته، دختران بیشتر منزوی، گرسنه و غمگین شده‌اند و دختران دو برابر پسران شب‌ها گرسنه می‌خوابند.

این سازمان امروز(چهارشنبه، ۱۹ اسد ۱۴٠۱ خورشیدی) با نشر گزارشی در مورد وضعیت کودکان پس از آمدن طالبان، از وضعیت ناگوار زندگی دختران در افغانستان خبر داده است.

در این گزارش آمده است که بحران اقتصادی، خشک‌سالی و محدودیت‌های گروه طالبان بر زنان، زندگی دختران در افغانستان را از بین برده است.

همچنین سازمان محافظت از کودکان گفته است که دختران از جامعه طرد شده، نسبت به دیگر اقشار جامعه بیشتر گرسنگی می‌کشد و ۲۵ درصد کل دختران در کشور دچار افسردگی شده‌اند.

براساس آمارهای این سازمان، ۹۷ درصد خانواده‌ها در افغانستان برای فرزندان شان غذای کافی تأمین نمی‌توانند و دختران نسبت به پسران کمتر غذا می‌خورند.

نزدیک به ۸۰ درصد از کودکانی که برای تهیه این گزارش همرای شان مصاحبه شده، گفته‌اند که در یک ماه گذشته هر شب گرسنه خوابیده‌اند.

در این میان، دختران مجبور شده‌اند دو برابر پسران شب‌ها گرسنه بخوابند. همچنین ۹٠ درصد دختران گفته‌اند که وعده‌های غذایی آن‌ها در یک سال گذشته کاهش یافته است.

سازمان حفاظت از کودکان همچنین گفته است که بحران افغانستان بر وضعیت روانی کودکان از جمله دختران تأثیر خطرناکی گذاشته است.

در این گزارش این سازمان آمده است که ۲۶ درصد دختران و ۱۶ درصد پسران علایم افسردگی دارند و نیز ۲۷ درصد دختران و ۱۸ درصد پسران علایم اضطراب دارند.

همچنان بخوانید

صابره

سرنوشت صابره؛ از میز مطالعه به دود آشپزخانه

2 حمل 1402
زنگ مکتب برای دانش‌آموزان پسر نواخته شد

زنگ مکتب برای دانش‌آموزان پسر نواخته شد

2 حمل 1402

کریس نایاندی، مدیر سازمان محافظت از کودکان در افغانستان گفته است: «زندگی برای کودکان در افغانستان وخیم است، کودکان مانند گذشته قادر به بازی و مطالعه نیستند. آنها روزهای خود را در کارخانه‌های خشت‌زنی می‌گذرانند یا زباله‌ها را جمع می‌کنند و به جای رفتن به مکتب، خانه‌ها را تمیز می‌کنند.»

او افزوده است: «دختران وضعیت رو به وخامت را تحمل می‌کنند. آنها کمتر غذا می‌خورند، از انزوا و پریشانی عاطفی رنج می‌برند و در حالی که پسران به مکتب می‌روند دختران در خانه می‌مانند.»

او تأکید کرده است که «این یک بحران بشردوستانه و یک فاجعه حقوق کودک است.»

مدیر سازمان محافظت از کودکان در افغانستان افزوده است که «راه حل این بحران فقط در افغانستان نیست بلکه نیاز است رهبران سیاسی و قدرت‌های جهانی مداخله کنند. اگر آنها بودجه فوری بشردوستانه ارائه ندهند و راهی برای احیای سیستم بانکی و حمایت از اقتصاد افغانستان پیدا نکنند، زندگی کودکان در این کشور از بین می‌رود و تعداد بیشتری از کودکان به دلیل کار اجباری، ازدواج زیر سن و نقض حقوق اساسی شان دوران کودکی خود را از دست می‌دهند.»

این در حالی است که پس از روی کار آمدن گروه طالبان در افغانستان، این گروه محدودیت‌های شدیدی بر زنان وضع کرده و دختران از صنف ششم تا دوازدهم از مکتب محروم شده‌اند. همچنین، فقر، بیکاری و گرسنگی باعث افزایش ناامیدی و افسردگی در میان شهروندان به ویژه زنان شده است.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق آموزش زنانحقوق کودکان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00