نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

پانزدهم اگست؛ «روز همبستگی زنان افغانستان» علیه گروه طالبان

  • حسین احمدی
  • 24 اسد 1401
FB_IMG_1660549045355

جمعی از جنبش‌های زنان معترض در کابل با صدور قطع‌نامه‌ی مشترک پانزدهم اگست را «روز همبستگی زنان افغانستان» عنوان کرده و ضمن اشاره به نقض حقوق شهروندان توسط طالبان، بر مبارزه‌ی مشترک و دوامدار علیه گروه طالبان تأکید کرده‌اند.

این قطع‌نامه امروز(دوشنبه، ۲۴ اسد ۱۴٠۱ خورشیدی) به مناسبت پانزدهم اگست، نخستین سالگرد سقوط افغانستان به دست گروه طالبان از سوی بسیاری از این جنبش‌ها منتشر شده است.

جنبش‌های زنان معترض در مورد حق آموزش زنان گفته‌اند که «پس از حضور گروه تاریک اندیش طالبان دروازهای مکاتب به روی دختران دانش‌آموزان  بدون هیچ‌گونه توجیه شرعی، قانونی و انسانی مسدود گردیده، جنبش‌های اعتراضی زنان و فعالان مدنی به نمایندگی مردم افغانستان بارها از گروه طالبان خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه گردیده‌اند.»

آنان خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه شده و گفته‌اند که «به هیچ قیمتی از این داعیه‌ی برحق مردم افغانستان فروگذاشت نخواهیم کرد.»

این بانوان در مورد محرومیت زنان از حق کار، گفته‌اند «پس از اشغال افغانستان توسط گروه طالبان هزاران زن شغل‌های شان را از دست داده‌اند، اکثر این زنان نان‌آور و سرپرست خانواده‌های شان هستند، محرومیت زنان از کار و ممانعت شغلی در حوزه‌های گوناگون موجب افزایش فقر و گرسنگی شده است، این عملکرد گروه طالبان فراتر از افزایش فقر و گرسنگی زنان را به سمت بحران انسانی سوق داده است.»

از همین رو، آنان خواستار اقدامات عملی و فوری پیرامون حضور زنان در ساختار سیاسی و اجتماعی شده و گفته‌اند از داعیه‌ی حق کار زنان به قاطعیت تمام حمایت و پشتیبانی نموده و به مبارزات مدنی خویش تا تحقق آن همچنان ادامه خواهند داد.

جنبش‌های زنان معترض به تبعیض سیستماتیک و نقض گسترده‌ی حقوق بشر توسط گروه طالبان نیز اشاره کرده است: «ما شاهد نقص حقوق بشری، محکومیت‌ها و محرومیت‌ها، سلب آزادی، سرکوب اعتراضات مدنی، محدویت به رسانه‌ها، محروم نگه داشتن اقلیت‌های مذهبی و قومی از حقوق مشارکتی و محدود ساختن گروه‌های مذهبی، بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه‌ها و خشونت‌ها از سوی گروه طالبان بالای اقشار مختلف مردم بویژه زنان هستیم. نقص حقوق بشری و وضع محدودیت‌ها بر زنان برای مردم افغانستان قابل قبول نیست.»

آنان افزوده‌اند که «در طول یک سال گذشته شاهد برخوردهایی تبعیض‌آمیز جنسیتی، قومی، زبانی و گروهی بوده‌ایم. برخوردهای که منجر به بازداشت، خشونت، لت و کوب و حتا قتل شده است. ما خواستار شناسائی و به محاکمه کشانیدن افراد که مرتکب این رفتارهای غیر انسانی و غیر اسلامی گردیده‌اند هستیم. با  بازداشت‌های خورد سرانه، اعمال تبعیض، خشونت، سرکوب و قتل‌های غیرفانونی باید هرچه زودتر پایان داده شود.»

جنبش‌های زنان معترض نقض آزادی بیان از طریق سرکوب خبرنگاران و وضع محدودیت بر رسانه‌ها توسط طالبان را محکوم کرده‌اند.

همچنان بخوانید

صابره اکبری

مبارزه به قیمت جان؛ از اعتراض خیابانی در کابل تا اعتصاب غذایی در پاکستان

29 سنبله 1402
مهره فابی

پایان اعتصاب غذایی مهره فابی و اعلام آماده‌گی برای ادامۀ مبارزات

28 سنبله 1402

در این قطع‌نامه آمده است که «خبرنگاران رسانه‌ها و مطبوعات از دستآوردهای مردم افغانستان به شمار می‌رود، دسترسی به اطلاعات حق نهادهای مستقل رسانه‌ای و شهروندان کشور است. وضع محدودیت‌ها در حوزه‌ی اطلاع رسانی و دسترسی به اطلاعات، بازداشت و لت و کوب خبرنگاران و وضع قوانین سختگیرانه بر زنان که در رسانه‌ها کار می‌کنند از چالش‌های جدی‌ست، ما خواستار رفع چالش‌های موجود فراروی رسانه‌ها و مطبوعات در کشور می‌باشیم.»

زنان معترض برای رسیدگی به بحران افغانستان خواهان توجه جدی جامعه جهانی شده‌اند.

آنان از سازمان ملل متحد، سازمان‌های حقوق بشری و مددرسان، کشورهای تاثیرگذار در قضایای افغانستان، کشورهای همسایه و منطقه خواسته‌اند تا «در قبال خواسته‌ها و مطالبات مردم افغانستان بویژه زنان بی‌تفاوت نبوده و فراتر از نشست‌ها و نشر اعلامیه‌ها وارد اقدامات جدی و عملی گردند.»

جنبش‌های زنان معترض به سرکوب گردهمایی‌های مدنی زنان در کابل توسط جنگجویان طالبان، اشاره کرده و بر تداوم مبارزات مدنی‌شان تأکید ورزیده‌اند.

آنان همچنین از همه‌ی شهروندان عدالت‌خواه و آزاده و نهادهای همسو در داخل و خارج از کشور که از  جنبش‌ها و حرکت‌های اعتراضی تا حال حمایت و پشتیبانی کرده‌اند، قدردانی نموده گفته‌اند «یکبار دیگر به همه‌ی مردم افغانستان بخصوص زنان فراخوان می‌دهیم که تا تحقق اهداف و آرمان‌ها، خواسته‌ها و مطالبات زنان از جنبش‌ها و حرکت‌های مدنی و اعتراضی حمایت همه‌جانبه نمایند.»

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراض زنان علیه طالبانسقوط جمهوریت
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
به دنبال نور در گوشه‌های تاریک زنده‌گی
گوناگون

به دنبال نور در گوشه‌های تاریک زنده‌گی

27 سنبله 1402

از دور به او نزدیک شدم. چهره‌اش آشنا به نظر می‌رسید اما باورم نمی‌شد چنین تصادفی با او روبه‌رو شوم. 

بیشتر بخوانید
تعرض بر زنان، از مهمان‌خانه تا تشناب‌های زندان طالبان
گزارش

تعرض بر زنان، از مهمان‌خانه تا تشناب‌های زندان طالبان

25 سنبله 1402

یادآوری این تجارب وحشت‌ناک، چنان دردِ آکنده از شرم را در وجود قربانیان تازه می‌سازد که اغلب در مقامِ پاسخ نفس‌شان به شماره می‌افتد و زبان‌شان از چرخش باز می‌ماند. 

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN