نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

«طالبان را به رسمیت نشناسید، اشرف غنی را محاکمه کنید»

  • نیمرخ
  • 25 اسد 1401

گروهی از فعالان جامعه مدنی و رسانه‌ای افغانستان در خارج از کشور با صدور یک بیانیه مشترک از سازمان‌های مختلف حقوق بشری می‌خواهند که گروه طالبان را به عنوان حکومت افغانستان به رسمیت نشناسند و اشرف غنی، رییس جمهور پیشین کشور و اعضای تیمش را که سبب فروپاشی نظام شدند محاکمه کنند.

حمیرا ثاقب، مکیه منیر، عبدالمجیب خلوتگر، عادله احمدی و چندین فعال رسانه‌ای و مدنی دیگر روز گذشته(دوشنبه،۲۴ اسد ۱۴٠۱ خورشیدی) در ونکوور کانادا گردهم آمدند و در بیانیه مشترک از جامعه جهانی و سازمان‌های حقوق بشری خواسته اند که «حکومت متحجر طالبان را به رسمیت نشناسید و اشرف غنی و تیمش را محاکمه کنید.»

در بخش دیگر این اعلامیه آمده است: «به باور ما، این حاکمیت هیچ سنخیت به یک نظام مرتبط به قرن بیست و یکم را ندارد.»

چهره‌های مدنی و رسانه‌ای افغانستان همچنان معتقد اند که تداوم سلطه‌ی استبدادی گروه طالبان در آینده «دردسر بزرگی برای منطقه و جهان» خواهد بود.

در بیانیه‌ی مشترک این فعالان مدنی و رسانه‌ای آمده که «حاکمیت متحجر طالبان در افغانستان، این کشور را آن‌طور که در حال حاضر هم مشاهده می‌شود به نابودی کشانده و زمینه را برای هراس‌افگنی و بنیادگرایی دینی مساعد ساخته و در آینده درد سر بزرگ برای منطقه و جهان خواهد شد. طالبان و حاکمیت شان، به انسانیت و ارزش‌های انسانی هیچ پای‌بندی نداشته و فقط تحت نام دین، سیطره‌ی ناجایز شان را بالای بیش‌ از ۳۴ میلیون انسان بیچاره گسترش داده و هر روز به نحوی به آزار، اذیت، قتل و نابودی شهروندان افغانستان ادامه می‌دهند.»

به گفته‌ی آنان «اکنون این از وجایب هر سازمان عضو سازمان ملل متحد است که در راستای منزوی ساختن طالبان اقداماتی لازم را انجام داده و به رسمیت شناختن این گروه را براساس قواعد بین‌المللی جزء جرایم کشوری خودشان در قبال حاکمیت بیرون از جغرافیای شان تعریف نمایند.»

از سویی هم این فعالان مدنی و رسانه‌ای می‌گویند که به قدرت رسانیدن طالبان برای بار دوم در افغانستان یک فرایند مشخص و از قبل طراحی شده بود که باعث بحران انسانی کنونی، فقر و مهاجرت گردید، زیرمجموعه‌های نظام جمهوریت که شامل جامعه‌ی مدنی، جامعه‌ی رسانه‌ای، سکتور خصوصی و نهادهای هم‌گون دیگر می‌شد را نابود ساخته و از بین برد.»

آنان از جامعه جهانی و سازمان‌های حقوق بشری خواسته‌اند که از دید قوانین جهانی و منشور سازمان ملل متحد، کسانی مثل اشرف غنی احمدزی، رییس جمهور پیشین کشور و تیمش که با فرار شان کشور به دست گروه طالبان سپردند و در چنین جنایتی دست داشته اند، «مجرم شمرده شوند و باید به‌گونه‌ی شفاف و زیر نظر نهادهای جهانی از جمله دادگاه جنایی بین‌المللی به محاکمه کشانیده شوند.»

گروه فعالان مدنی و رسانه‌ای افغانستان مقیم کانادا، پانزدهم اگست، سالگرد سقوط افغانستان به دست گروه طالبان را به مردم این کشور تسلیت گفته‌اند.

همچنان بخوانید

عدم مشروعیت طالبان، حاصل مبارزات زنان معترض است

عدم مشروعیت طالبان، حاصل مبارزات زنان معترض است

3 قوس 1401
رفتار دوگانه‌ی جهان؛ طالبان تقویت می‌شوند یا منزوی؟

رفتار دوگانه‌ی جهان؛ طالبان تقویت می‌شوند یا منزوی؟

28 عقرب 1401
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: طالبان را به رسمیت نشناسید
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
زنی که باربار زندگی می‌سازد
هزار و یک شب

زنی که باربار زندگی می‌سازد

13 دلو 1401

گل‌واری 25 سال پیش به خدادا، پسر همسایه‌اش دل می‌بندد و قصه‌ی دلدادگی‌شان نقل مجلس محله می‌شود. قدرت این دلدادگی هردو را به‌هم می‌رساند. پس از دو سال زندگی مشترک، همراه با شوهر و خانواده‌ی...

بیشتر بخوانید
چندهمسری
هزار و یک شب

چندهمسری؛ پاداش زنی که با پول معلمی خرج دانشگاه شوهرش را داد

16 دلو 1401

مروارید در تمام قریه یگانه دختری بود که بیشترین خواستگار را داشت. او دختر باسواد بود و در امور منزل هم به قول زنان قریه، از هر انگشتش هنر می‌بارید. همه می‌خواستند مروارید عروس‌شان شود.

بیشتر بخوانید
ازدواج مجازی
هزار و یک شب

چهار سال ازدواج در فضای مجازی

11 دلو 1401

زندگی در منطقه‌ی اعیان‌نشین شهر کابل به خوبی پیش می‌رفت. بدون هیچ محدودیتی به مکتب رفتم و درس خواندم و برای خودم رویاهایی بافته بودم.

بیشتر بخوانید
زن چهارم
هزار و یک شب

روزی که زن چهارم پدرم پسر زایید

8 دلو 1401

پدرم پسر می‌خواست. او همیشه آرزو می‌کرد که پسردار شود. برای همین چهار بار ازدواج کرد. هیچ‌کس نمی‌توانست با او مخالفت کند. همین‌که حرفی می‌زدیم به دهان ما محکم می‌کوبید.

بیشتر بخوانید
کاش به جای 7 پسر یک دختر داشتیم
گوناگون

کاش به جای 7 پسر یک دختر داشتیم

9 دلو 1401

گل‌افروز صبح زود که از خواب بیدار شد به طویله می‌رود، به گاو و گوسفند آب و علف می‌دهد. سپس چای صبح را آماده می‌کند، داروهای پدر و مادرش را نیز برای‌شان می‌دهد. 

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل، بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
EN