«گریز از حصار مقدس» مجموعهای روایتهای خروج اضطراری زنان افغانستان پس از سقوط کشور به دست گروه تروریستی طالبان است که به زبان آلمانی منتشر شده است.
محفل رونمایی این کتاب روز پنجشنبه، ۲۴ سنبله ۱۴٠۱ خورشیدی در شهر برلین آلمان رونمایی شد.
این اثر که به همکاری «سازمان یار» منتشر شده، مجموعه روایتهای زنانی را در بر دارد که پس از تصرف کامل افغانستان به دست گروه تروریستی طالبان به صورت ناگهانی کشور را ترک کردند.
در این کتاب، زنان که اکثرا شاغل و دارای پایگاه اجتماعی بودند، چگونگی خروج اضطراری شان از افغانستان را شرح داده و به رویدادهای چند ماه آخر نظام جمهوریت پرداخته است.
آنچه این کتاب را از سایر نوشتههایی که تاکنون به نشر رسیدهاند، متفاوت میکند، نگاه کاملا بیطرفانه و مجزا از حلقهی قدرت حکومت سابق و وابستگیهای حزبی است که فروپاشی نظام جمهوریت را توصیف میکند.
در محفل رونمایی کتاب «گریز از حصار مقدس» خانم کاترینا نویدزیال، از مجلس سنای برلین، شماری از حقوقدانان و نمایندگان جامعهی مدنی برلین نیز حضور داشتند.
در این محفل خانم سور اسرافیل، گردآورندهی این کتاب گفت: «در این کتاب زنان از نگاه خودشان به ثبت وقایع و تاریخ پرداخته و سعی کردهاند علیه فراموشی قدمهای نخستین را بردارند و آنچه را که با خطر فراموشی روبروست ثبت کنند.»
او افزود که روایتهای زیادی بعد از انتشار فراخوان در ماه فبروری ۲٠۲۲ میلادی به دست شان رسیده و آنها بنا به ملاحظاتی مجبور به گزینش شدند و ۱۵ روایت زنان در این مجموعه گنجانده شد.

دلیلخانم سور اسرافیل در مورد انتشار این اثر به زبان آلمانی گفت: «در این مقطع زمانی ما نیاز داریم تا دردها و رنجهایی را که بر مردم ما تحمیل شده، نه با سیاستمداران جهان بلکه با مردم جهان در میان بگذاریم و برای این ارتباط باید با زبان آنها حرف بزنیم. چون آلمان نیز در بیست سال گذشته یکی از کشورهای بزرگ حامی اقتصادی و نظامی در افغانستان محسوب میشد، ما تصمیم گرفتیم این کتاب را برای مخاطبان آلمانی زبان منتشر کنیم. برای ما نیز مهم است که زنان فمینیست کشورهای غربی از این طریق با چالشهای زنان افغانستان بیشتر آشنا شوند. ما میخواهیم در آینده این مجموعه را به زبانهای دیگر نیز ترجمه و منتشر نماییم.»
خانم زهره فرهان نیز در مورد نشر «گریز از حصار مقدس» گفت: یکی از ویژگیهای این کتاب را به نگاه مستقل زنان از یک رویداد تاریخی در روایتهایشان بیان کرد.
او در رابطه با عنوان این کتاب گفت: «گریز از حصار مقدس، بیانگر قواعد نظامیست که در آن جایگاه انسان را نه کرامت انسانی، بلکه اصول ضد انسانی اسلام رادیکال تعیین میکند. این عنوان بیانگر واقعیتی است که در آن انسان مجبور است برای بقا و حفظ آزادی خود و خانوادهاش وطن خود را ترک میکند و به یکباره راهی سفری شود که حتا نمیداند کدام کشور ممکن مقصد نهایی سفر او باشد.»

در این محفل رونمایی بعضی از زنانی که روایتهایشان در این مجموعه منتشر شده بود نیز حضور داشتند.
خانم محبوبه اسلامی، استاد دانشگاه طب کابل و خانم هدیه ارمغان، شاعر و گردانندهی سابق تلویزیون طلوع که در این محفل اشتراک نموده بودند، روایتهای خروج خود از افغانستان را به خوانش گرفتند و در مورد شرایط سخت آن لحظات صحبت کردند.
در پایان باید گفت که کتاب «گریز از حصار مقدس» به زبان فارسی نوشته و به زبان آلمانی ترجمه و منتشر شده است. این کتاب شامل پانزده روایت همراه با تحلیل از سوی گردآورندگان این مجموعه است. جلد این کتاب نیز با طرحی از مجموعهی «الهههای باختر» اثر لیلا موسا مزین شده است.
دیدگاهها 1
خانم فاطمه این همه مطالب را خود تان مینویسد ؟
چرا نام نویسنده و گذارش گر در ویبسابت شما درج نمیشود ؟
و یا جدی اشخاص که با شما همکاری میکند و یا اینکه شما مثل همیشه تکدی گری مطالب را دارید میخواهید در خورد مردم بنام خود بدهید ؟
پیشنهاد میکنم بعد این بهتر است نام نویسنده را بنویسید قربان
الان جای شما خوش است تو کلگری و دول سوسیال هم که برای یک سال میرسد براش شما و خانواده محترم