نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

دادخواست زنان: بدترین بحران حقوق بشری جهان را نادیده نگیرید

  • نیمرخ
  • 30 سنبله 1401
images-4

فعالان حقوق زن در افغانستان با راه‌اندازی یک دادخواست می‌گویند که در هفتادوهفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به بحران حقوقی بشری و وضعیت زنان افغانستان توجه لازم نشده است.

بیش از پنجاه فعال حقوق زن امروز (چهارشنبه، ۳۰ سنبله ۱۴۰۱ خورشیدی) با امضای یک داد‌خواست به هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعتراض کرده‌اند و گفته‌اند که بحران حقوق بشری در افغانستان و وضعیت زنان این کشور، در این نشست در اولویت قرار نگرفته است.

زنانی که این دادخواست را امضا کرده‌اند اعضای جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان، مسئولان نهادهای مدنی، سازمان‌های حقوق بشری و نهادهای مدافع حقوق زنان هستند.

در این دادخواست آمده است که «خلاف سایر کشورها، افغانستان در حال حاضر فروپاشی اقتصادی، بحران بی‌سابقه ناامنی غذایی و بحران حقوق بشری، به ویژه حقوق زنان را تجربه می‌کند.»

امضا کنندگان این دادخواست افزوده‌اند: «از ۱۵ آگست ۲۰۲۱ میلادی تاکنون حدود ۴۰ فرمان از سوی طالبان در مورد تنظیم بدن، لباس و حرکات زنان صادر شده است که حقوق و آزدی‌های آنها را سلب می‌کند.»

در این دادخواست آمده است: «زنان اکنون حق مشارکت سیاسی را از دست داده‌اند. دختران بالاتر از صنف ششم نمی‌توانند به مکتب بروند. زنان از انجام بسیاری از مشاغل بیرون از خانه منع شده‌اند. آنها همچنین نمی‌توانند مسافت‌های طولانی را بدون همراه مرد سفر کنند و به صورت روز افزون از دسترسی به خدمات ضروری منع می‌شوند.»

فعالان حقوق زن افغانستان گفته‌اند که اکنون همه راه‌های دسترسی به عدالت را از دست داده‌اند و قوانینی که حقوق زنان را تأمین می‌کرد، به ویژه قانون «منع خشونت علیه زنان» در حالت تعلیق قرار دارد.

آنها افزوده‌اند که از زمان سقوط حکومت پیشین افغانستان به خیابان آمده‌اند تا مخالفت خود را با طالبان نشان دهند، اما زنان معترض با بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه و حتا مرگ مواجه شده‌اند.

زنان افغانستان در دادخواست گفته‌اند آنها در حالی‌که با «خطرناکترین بحران حقوق زنان در جهان» دست و پنجه نرم می‌کنند «تنها» هستند.

آنها گفته‌اند که امسال در مجمع عمومی سازمان ملل اولویت‌ها، صداها و دیدگاه‌های زنان افغانستان تا اندازه زیاد نادیده گرفته شده است.

همچنان بخوانید

زنان با محروم شدن از کار در زندان خانگی و رنج گرسنگی

زنان با محروم شدن از کار در زندان خانگی و رنج گرسنگی

9 قوس 1402
جنبش شنبه‌های ارغوانی به مناسبت 25 نوامبر؛ مردان افغانستان نظاره‌گر خشونت گروه طالبان علیه زنان هستند

جنبش شنبه‌های ارغوانی به مناسبت 25 نوامبر؛ مردان افغانستان نظاره‌گر خشونت گروه طالبان علیه زنان هستند

5 قوس 1402

این فعالان حقوق زن افغانستان گفته‌اند که عدم اشتراک هیچ نماینده‌ای از زنان افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل به معنای چشم‌پوشی سازمان ملل و رهبران جهان از بدترین بحران حقوق بشری است و تعهدات به دفاع از حقوق بشر در سطح جهان را زیر سوال می‌برد.

زنان افغانستان در درخواست خود تأکید کرده‌اند که «عدم توجه به حقوق زنان و دختران افغانستان، اساس اعلامیه حقوق بشر را که به آنان حق می‌دهد در برابر هرنوع تبعيض از حمایت برخودار شود، تضعیف می‌کند.»

این زنان همچنین گفته‌اند: «زمان آن رسیده است تا رهبران جهان به صدای زنان افغانستان گوش‌دهند و از ارزش‌های که ادعای نمایندگی آن را دارند حمایت کنند.»

آنها تاکید کرده‌اند که تنها اظهار نگرانی و تعهدات شفاهی رهبران جهان در مورد حمایت از حقوق بشر و حقوق زنان، کافی نیست و آنها جسارت پیاده کردن این تعهدات را در عمل نشان دهند.

زنان افغانستان در این دادخواست از سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان خواسته‌اند که «جلساتی را در سطح عالی برگزار کنند. در مورد وضعیت افغانستان به عنوان ‘آپارتاید جنسیتی’ بحث شود. یک قطعنامه مستقل صادر شود که رژیم طالبان را به عنوان عامل آپارتاید جنسیتی بشناسد تا مسأله زنان افغانستان به عنوان یک اولویت جهانی باقی بماند.»

فعالان حقوق زن افغانستان گفته‌اند ولو وضعیت آنها اولویت اول جهان نباشد و توجه جهان به سمت بحران‌های جدید معطوف شوند، بازهم آنها به خیابان خواهند آمد، راهپیمایی خواهند کرد و برای هر زنی که آرزوی زندگی آرام را دارد، دادخواهی خواهند کرد.

زنان افغانستان گفته‌‌اند که اکنون جهان یک انتخاب دارد که باید به زودی آن را تعیین کند؛ یا در کنار زنان افغانستان بایستد یا حقوق زنان و زنان را در همه جا ناکام رها کنند.

هفتادوهفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد از ۱۳ تا ۲۷ سپتامبر در شهر نیویورک آمریکا در حال جریان است.

امسال، نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل در این نشست اشتراک و سخنرانی می‌کند. اما با وجود خشونت‌های روز افزون علیه زنان افغانستان به ویژه سرکوب زنان معترض توسط گروه طالبان، هیچ نماینده‌ای از زنان معترض افغانستان برای اشتراک در مجمع عمومی سازمان ملل دعوت نشده است.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حقوق بشرسازمان ملل متحد
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
زنی به‌خاطر پسرش، شوهر بی‌احساس و بی‌مسئولیتش را تحمل می‌کند
هزار و یک شب

زنی به‌خاطر پسرش، شوهر بی‌احساس و بی‌مسئولیتش را تحمل می‌کند

3 قوس 1402

هفت سال قبل، پدر لیلا می‌خواست رئيس شورای علما در منطقۀ خود شود، برای این‌کار رأی بیشتری نیاز داشت و فقط به ریاست فکر می‌کرد. عزم خود را جزم کرده بود که از هر طریقی...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
شبی که خواهرم سکوتش را شکست
سکوت را بشکنیم

شبی که خواهرم سکوتش را شکست

8 جدی 1400

روایت یکی از مخاطبان نیمرخ به مناسبت کارزار «سکوت را بشکنیم» صنف سوم مکتب بودم و با خواهران بزرگترم در یکی از اتاق‌های خانه کرایه‌ای‌مان قالین می‌بافتیم. خانه متعلق به شوهر عمه‌ام بود. گاهی شوهر...

بیشتر بخوانید
قاتل سریالی دختران افغانستان فرهنگ سنتی است
هزار و یک شب

قاتل سریالی دختران افغانستان فرهنگ سنتی است

9 قوس 1402

پدرم دختران زیادی داشت و تمام دختران خود را در سن کم شوهر می‌داد. پدرم قریه‌دار بود و ما همیشه مهمان داشتیم، کار زنان در خانواده پذیرایی از مهمانان بود، پدرم دو زن داشت و...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN