نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

نکاح اجباری طالبان با دختران نوجوان در نیمروز

  • صنوبر
  • 3 میزان 1401
images-1

در ولسوالی چخانسور و کنگ ولایت نیمروز طالبان دختران جوان را به زور با خود می‌برند و نکاح می‌کنند و خانواده‌های دختران بخاطر حیثیت و آبروی شان اعتراض نمی‌توانند.

منابع محلی در ولایت نیمروز می‌گویند: «افراد طالبان، زنان و دختران نظامیان سابق را به نکاح اجباری جنگجویان خود در می‌آورند.»

یک منبع معتبر که عضو یکی از جنبش‌های اعتراضی زنان علیه طالبان است به نیمرخ می‌گوید: «افراد طالبان در روستاها خانواده‌هایی را که بدون سرپرست مرد هستند، شناسایی و در صورت داشتن دختران تازه بالغ آنها را به نکاح اجباری خود در می‌آورند.»

او موردی را که چشم‌دید خودش می‌باشد چنین تعریف می‌کند: «اورانوس(نام مستعار) شانزده ساله دختر یکی از نظامیان سابق بود که طالبان او را به نکاح اجباری مرد بزرگسالی که یکی از افراد آنهاست و دو زن عقدی دیگر داشته درآورده است. اورانوس و خانواده‌اش را  از کودکی می‌شناختم چند سال قبل پدر او در یک عملیات کشته شد. سرپرستی او و خواهر دوازده ساله‌اش را مادرش به عهده داشت و از طریق پول ناچیزی که از سوی نهاد شهدا و معلولین دریافت می‌کرد زندگی را می گذراندند. اما از سال قبل که نظام جمهوریت سقوط کرد همان پول ناچیز نیز قطع شد و با کمک و حمایت یکی از بستگان مادرش اورانوس کار فروش تیل را شروع کرد.»

 اورانوس نان‌آور خانواده‌ی سه نفری اش بوده، او از شدت فقر و بیکاری در همکاری با سربازان ایرانی در ولسوالی کنگ تیل فروشی می‌کرده است.

«سربازان ایرانی طبق توافق با فروشندگان محلی روزانه ده لیتر تیل را در بطری آب و نوشابه از آن سوی دیوار مرزی به خاک افغانستان پرتاب می‌کردند و اورانوس با بعضی از فروشندگان دیگر این تیل را در سرکها به فروش می‌رساند و با پول آن زندگی خود و خانواده‌اش را می‌چرخاند و ماه یکبار به شهر زرنج می‌رفت و پول سربازان ایرانی را از طریق حواله به ایران می‌فرستاد.»

به گفته‌ی منبع وقتی اورانوس برای فرستادن پول به شهر زرنج رفته بود همان روز افراد حافظ سعید(یکی از مسئولان محلی طالبان) که قبلا در مورد آنها اطلاعاتی به دست آورده بودند او و مادرش را باخود می‌برند.

 او می‌گوید: «یک روز صبح زود میان زنان آوازه شد که اورانوس و مادرش را بردند. تا ساعت ده آن روز صبر کردیم اما از اورانوس خبری نشد. من برقع آبی‌ ام را پوشیده رفتم از ملا امام که در نزدیکی خانه‌ی اورانوس زندگی می‌کرد، پرسیدم آیا درست است که اورانوس و مادرش را طالبان برده‌اند؟

 ملای مسجد گفت: می‌روم به ولسوالی و این موضوع را پیگیری می‌کنم. بعد از ظهر آن روز رینجرهای طالبان به خانه‌ی اورانوس آمدند و او را با مادرش پیاده کردند و رفتند و من هم به دیدار اورانوس رفتم او حال خوبی نداشت گریه می‌کرد.

 مادرش برایم گفت که طالبان در مورد آنها اطلاعات جمع کرده بودند و «می‌دانستند که ما بدون سرپرست مرد هستیم. آنها به ما گفتند که شما سه زن جوان در یک خانه بدون محرم زندگی کرده نمی‌توانید و باید نکاح شوید. آنها اورانوس را در یک پوسته محلی به نکاح یک جنگجوی طالب درآوردند که دو زن دیگر نیز دارد.»

همچنان بخوانید

از ترس نکاح اجباری با طالبان، ازدواج کردم

از ترس نکاح اجباری با طالبان، ازدواج کردم

23 عقرب 1401
طالبان در فاریاب اقدام به نکاح اجباری با دختران جوان می‌کنند

طالبان در فاریاب اقدام به نکاح اجباری با دختران جوان می‌کنند

26 سنبله 1401

اورانوس به من نیز گفت: «آنها بی‌سرپرستی ما را بهانه قرار دادند. تو نیز یا از روستا برو و یا خودکشی کن که تو را هم نکاح می‌کنند‌.»

پس ازین رویداد نسرین دوازده ساله خواهر اورانوس از ترس نکاح اجباری با طالبان دست به خودکشی می‌زند.
اورانوس اکنون در ولایت هلمند زندگی می‌کند و حتا برای دیدن مادرش حق ندارد به نیمروز بیاید.

منبع همچنان می‌افزاید که «در ولسوالی چخانسور و کنگ ولایت نیمروز طالبان دختران جوان را به زور با خود می‌برند و نکاح می‌کنند و خانواده‌های دختران بخاطر مسایل سنتی مثل حیثیت و آبروی شان اعتراض نمی‌توانند.»

بعد ازین رویدادها بود که ما چند تن از دختران و زنانی که همفکر و همسو هستیم و به هم اعتماد داریم تصمیم گرفتیم یک گروه اعتراضی علیه طالبان تشکیل دهیم که به دلیل تهدیدات امنیتی هرازگاهی در فضای سربسته صدای اعتراض مان را بلند می‌کنیم و آنچه را که طالبان با زنان انجام می‌دهند را سعی می‌کنیم بنویسیم و از این طریق با رسانه‌ها به اشتراک بگذاریم.

ولایت نیمروز در غرب کشور با ایران هم‌مرز است و زنان قبل از طالبان نیز درآن ولایت با چالش‌های زیادی از جمله عدم دسترسی به حق آموزش، خدمات صحی، و حق کار روبرو بودند اما اکنون با تسلط گروه طالبان در کشور، زندگی زنان دشوارتر شده است.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: نکاح اجبارینیمروز
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
به دنبال نور در گوشه‌های تاریک زنده‌گی
گوناگون

به دنبال نور در گوشه‌های تاریک زنده‌گی

27 سنبله 1402

از دور به او نزدیک شدم. چهره‌اش آشنا به نظر می‌رسید اما باورم نمی‌شد چنین تصادفی با او روبه‌رو شوم. 

بیشتر بخوانید
طوق تلخِ نازایی بر گردنِ شیرین
گزارش

طوق تلخِ نازایی بر گردنِ شیرین

28 سنبله 1402

شیرین نام دارد اما در تمام دوران‌ زنده‌گی‌اش طعم شیرینی را نچشیده و همیشه با اتفاقات تلخِ زنده‌گی همدم بوده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN