نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

گوتریش: طالبان محدودیت‌های شدید بر حقوق و آزادی‌های اساسی زنان وضع کرده‌اند

  • نیمرخ
  • 5 میزان 1401
Fdoge6QXoAQ0lJW

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد در گزارش سه ماهه از وضعیت افغانستان که به شورای امنیت این سازمان ارائه شده، گفته است که طالبان در یک سال گذشته محدویت‌های شدید بر حقوق و آزادی‌های اساسی زنان افغانستان وضع کرده‌اند.

سرمنشی سازمان ملل متحد در این گزارش 16 صفحه‌ای که امروز (سه شنبه، پنجم میزان 1401 خورشیدی) منتشر شده، ممنوعیت تحصیل دختران بالاتر از صننف ششم را به عنوان نمونه‌ای از محدودیت‌های شدید طالبان بر زنان افغانستان، ذکر کرده است.

او گفته است که ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، افغانستان را به تنها کشور جهان تبدیل کرده است که دختران را از دسترسی کامل به حق آموزش محروم کرده است.

در این گزارش همچنین به موضوعات توسعه سیاسی، امنیت، حقوق بشر، همکاری‌های منطقه‌ای، مبارزه با تروریزم و توسعه اقتصادی پرداخت شده است و مشکلات افغانستان زیر سلطه طالبان در این بخش‌ها و عملکرد این گروه بررسی شده است.

سرمنشی سازمان ملل متحد در این گزارش با اشاره به گزارش بخش حقوق بشر این سازمان در مورد وضعیت حقوق بشری افغانستان، گفته است که طالبان در یک سال گذشته در موارد متعدد اقدام به کشتار، بازداشت‌های فراقانونی و نقض حقوق بشر کرده‌اند.

در بخشی از این گزارش آمده است که یوناما در طول دوره جمع‌آوری اطلاعات برای تهیه این گزارش، 37 مورد «مجازات ظالمانه»، «غیرانسانی» و «تحقیر آمیز» را در مواردی که افراد متهم به تخلفات اخلاقی شده‌اند، ثبت کرده است.

در گزارش آمده است که این افراد معمولا شامل زنانی می‌شوند که از سوی طالبان به رابطه جنسی خارج از ازدواج و یا عدم رعایت حجاب اجباری مورد نظر طالبان، متهم شده‌اند و یا اینکه بدون همراه مرد بوده‌اند.

سرمنشی سازمان ملل در گزارش خود آورده است که به عنوان نمونه، طالبان در هفتم ماه آگست سال جاری میلادی در ولایت زابل سه مرد و دو زن را به اتهام رابطه جنسی خارج از ازدواج و سرقت، در استادیوم ورزشی این ولایت، شلاق زدند و مقامات طالبان به صورت علنی این مجازات را تأیید کردند.

از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، دسترسی زنان به حقوق و آزادی‌های اساسی شان به شدت محدود شده است و این گروه تاکنون حدود 40 فرمان و دستور صادر کرده‌اند که آزادی‌ها و حقوق زنان را محدود می‌کند.

همچنان بخوانید

پارک‌های تفریحی کابل؛ ورود زنان ممنوع!

پارک‌های تفریحی کابل؛ ورود زنان ممنوع!

10 جوزا 1402
مراکز آموزشی دختران

تداوم زن‌ستیزی؛ طالبان مراکز آموزشی خصوصی را نیز بر روی دختران مسدود کردند

8 جوزا 1402
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حقوق اساسی زنان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
کشف هویت جنسی
هزار و یک شب

یاسمین: کشف هویت جنسی‌‌ام سخت، اما دل‌پذیر بود

14 جوزا 1402

«از زمانی که خیلی کوچک بودم یادم می‌آید وقتی در جمع پسرها قرار می‌گرفتم حس فرار به من دست می‌داد و فکر می‌کردم کسی در گوشم می‌گوید باید از این جمع جدا شوی. البته یک حس...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00