نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

برای دختران کاج؛ کارزار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها از تویتر تا خیابان

  • ارزگانی
  • 15 میزان 1401
b0850a23-ed29-4c3a-979b-f2f313720cee-1

صبح روز جمعه گذشته، آفتاب تازه دامن زرینش را بر سیمای چروکیده کابل گسترانده بود که صدها دانش‌آموز خانه‌های‌شان را به سمت مرکز آموزشی کاج در غرب کابل ترک کردند.

حوالی ساعت ۷:۳٠ صبح بود و بیش از ۴٠٠ دانش‌آموز در حال تیک زدن سئوالات امتحان کانکور آزمایشی بودند تا این جمعه رویایی ورود به دانشگاه و کامیاب شدن در رشته‌های دل‌خواه‌شان را،  به واقعیت تبدیل کنند.

ناگهان صدای تیر اندازی شروع شد و چیزی نگذشت که مهاجم انتحاری با کشتن دو محافظ، وارد صنف(A) شد و در مقابل دخترانی که به رویاهای‌شان فکر می‌کردند، خود را منفجر کرد.

در یک چشم بهم زدن، سقف‌ها فروریخت و بوی دود، خون و بدن‌های سوخته،  همه جا را فرا گرفت و کاج‌ها یکی یکی در خون غلطیدند.

یک هفته گذشته است و تاکنون بیش از ۵۶ کشته و ۱۱۵ زخمی تثبیت هویت شده‌اند؛ بیشترشان دختران دانش‌آموز با رویاهایی بلند و انسانی.

در این مدت،  شماری از زخمی‌ها نتوانستند دوری دوستان‌شان را تاب بیاورند و چشم‌شان را بستند و رفتند کنار دوستان‌شان خوابیدند.

خشم و اعتراض عمومی

حمله به مرکز آموزشی کاج جامعه افغانستان را در شوک فرو برد و خشم عمومی را برانگیخت.

این حمله یکبار دیگر نشان داد که هزاره‌های افغانستان،  به دلیل هویت قومی و مذهبی‌شان هدف حملات سیستماتیک قرار می‌گیرند و «نسل‌کشی» می‌شوند.

همچنان بخوانید

زهره

هنوز منتظرم زهره بیاید و در بزند

29 جدی 1401
کوچ اجباری هزاره ها

سرنوشت خانواده‌ای که از قتل عام هزاره‌ها در مزار جان به سلامت برد

21 جدی 1401

 یک روز بعد از حمله اعتراضات شروع شد. زنان پیشگام شدند و در خیابان‌های کابل صدای توقف نسل‌کشی هزاره‌ها را فریاد زدند.

برای دختران کاج؛ کارزار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها از تویتر تا خیابان

اعتراضات زنان گسترش یافت؛ از شهری به شهری و از ولایتی به ولایت دیگر.

گروه طالبان با شلیک گلوله و خشونت تلاش کردند صدای دختران خاموش کنند، اما قدرت صدای زنان و دانشجویان دختر از قدرت گلوله جنگجویان طالبان بیشتر بود و در فضاهای بیشتر طنین انداخت. صدایی که می‌گفت:«نترسید،  نترسید، ما همه باهم هستیم.»

یک هشتگ و صدایی که در جهان پیچید

همزمان با اعتراضات در خیابان‌ها و دانشگاه‌های افغانستان،  کاربران تویتر با راه اندازی یک کارزار تویتری،  برای «دختران کاج» و توقف نسل‌کشی هزاره‌ها،  دادخواهی را آغاز کردند.

کاربران تویتر با استفاده از هشتگ #StopHazaraGenocide از سازمان‌ ملل و جامعه جهانی می‌خواهند که نسل‌کشی هزاره‌ها را به رسمیت بشناسند و برای حفاظت از هزاره‌ها مطابق قوانین بین‌المللی،  میکانیزم‌های حفاظتی روی دست گیرند.

برای دختران کاج؛ کارزار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها از تویتر تا خیابان

صدای دادخواهی هزاره‌ها در تویتر به زودی با همراهی کاربرانی از سایر اقوام افغانستان همراهی شد؛ کاربرانی که همه، بیش از هرچیز دیگر، هویت مشترک «انسان» بودن دارند.

اکنون کاربران تویتر بیش از شش میلیون بار، صدای توقف نسل‌کشی هزاره‌ها و روایت رویاهایی دختران کاج را به جهان رسانده‌اند.

تاکنون چندین چهره‌ مشهور دنیا با این صدا همراه شده‌ است،  از جمله دو نویسنده نامدار جهان؛  الیف شافاک و پائولو کوئیلو و دو برنده جایزه صلح نوبل؛ ملاله یوسفزی و نادیه مراد.

کاربران اکنون اهداف جدیدی برای خود تعریف می‌کنند و می‌خواهند این کارزار ۱٠ میلیونی شود و صدای آنها در گوشه‌های بیشتر جهان بپیچد.

صدای توقف نسل‌کشی هزاره‌ها در خیابان‌های جهان

همزمان با اعتراضات زنان در افغانستان و کارزار تویتری،  شهروندان افغانستان در شهرهای مختلف جهان به خیابان آمدند، به یاد بود از قربانی حمله بر مرکز آموزشی کاج شمع افروختند و خواستار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها شدند.

در این مدت فریاد توقف نسل‌كشی هزاره‌ها در خیابان‌های پاریس، فرانکفورت، برلین، مونیخ، تورنتو، دوسلدورف، اسلام‌آباد، کویته، دهلی‌نو و ده‌ها شهر دیگر جهان پیچید و خاطرات و رویاهای دختران کاج، روایت شد.

برای دختران کاج؛ کارزار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها از تویتر تا خیابان

اکنون نیز شهروندان افغانستان در شهرهای مختلف جهان از جمله لندن،  سیدنی،  میلبورن و ده‌ها شهر بزرگ دیگر جهان قرار است در روزهای آینده به خیابان‌ بیایند و برای توقف نسل‌کشی هزاره‌ها، دادخواهی کنند.

این صدا اکنون به گوشه گوشه جهان و به گوش میلیون‌ها انسان در سراسر جهان رسیده است، میلیون‌ها انسان داستان دختران کاج را شنیده‌اند و خوانده‌اند؛ اما هنوز روشن نیست که آیا دیگر هیچ دانش‌آموزی در غرب کابل و در کلاس درس کشته نخواهد شد؟!

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: مرکز آموزشی کاجنسل کشی هزاره‌هانسل‌کشی
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»
هزار و یک شب

«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»

2 جوزا 1402

خانه‌‌ای‌ قدیمی با دیوارهای رنگ و رو رفته و بعضاً فروریخته‌اش، سمیه 14 ساله و مادرش کریمه 33 ساله‌ را درون یکی از اتاق‌های کوچکش که تا سوراخ شدن دیوارهایش چیزی نمانده جا داده است. این خانه در دورترین نقطه‌ی غرب کابل...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«شب که ناپدری‌ام به من تجاوز کرد…»
هزار و یک شب

«شب که ناپدری‌ام به من تجاوز کرد…»

26 ثور 1402

خودش را «گندم» معرفی می‌کند، خال‌کوبی ظریف روی گردنش، مو‌های که دخترانه‌ کوتاه شده است، دستانی نه چندان ظریف و ناخن‌های لاک خورده و لحن خاص حرف زدنش همگی نشان می‌دهند او زن است که در کالبد یک مرد به دنیا آمده...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00