صبح روز جمعه گذشته، آفتاب تازه دامن زرینش را بر سیمای چروکیده کابل گسترانده بود که صدها دانشآموز خانههایشان را به سمت مرکز آموزشی کاج در غرب کابل ترک کردند.
حوالی ساعت ۷:۳٠ صبح بود و بیش از ۴٠٠ دانشآموز در حال تیک زدن سئوالات امتحان کانکور آزمایشی بودند تا این جمعه رویایی ورود به دانشگاه و کامیاب شدن در رشتههای دلخواهشان را، به واقعیت تبدیل کنند.
ناگهان صدای تیر اندازی شروع شد و چیزی نگذشت که مهاجم انتحاری با کشتن دو محافظ، وارد صنف(A) شد و در مقابل دخترانی که به رویاهایشان فکر میکردند، خود را منفجر کرد.
در یک چشم بهم زدن، سقفها فروریخت و بوی دود، خون و بدنهای سوخته، همه جا را فرا گرفت و کاجها یکی یکی در خون غلطیدند.
یک هفته گذشته است و تاکنون بیش از ۵۶ کشته و ۱۱۵ زخمی تثبیت هویت شدهاند؛ بیشترشان دختران دانشآموز با رویاهایی بلند و انسانی.
در این مدت، شماری از زخمیها نتوانستند دوری دوستانشان را تاب بیاورند و چشمشان را بستند و رفتند کنار دوستانشان خوابیدند.
خشم و اعتراض عمومی
حمله به مرکز آموزشی کاج جامعه افغانستان را در شوک فرو برد و خشم عمومی را برانگیخت.
این حمله یکبار دیگر نشان داد که هزارههای افغانستان، به دلیل هویت قومی و مذهبیشان هدف حملات سیستماتیک قرار میگیرند و «نسلکشی» میشوند.
یک روز بعد از حمله اعتراضات شروع شد. زنان پیشگام شدند و در خیابانهای کابل صدای توقف نسلکشی هزارهها را فریاد زدند.

اعتراضات زنان گسترش یافت؛ از شهری به شهری و از ولایتی به ولایت دیگر.
گروه طالبان با شلیک گلوله و خشونت تلاش کردند صدای دختران خاموش کنند، اما قدرت صدای زنان و دانشجویان دختر از قدرت گلوله جنگجویان طالبان بیشتر بود و در فضاهای بیشتر طنین انداخت. صدایی که میگفت:«نترسید، نترسید، ما همه باهم هستیم.»
یک هشتگ و صدایی که در جهان پیچید
همزمان با اعتراضات در خیابانها و دانشگاههای افغانستان، کاربران تویتر با راه اندازی یک کارزار تویتری، برای «دختران کاج» و توقف نسلکشی هزارهها، دادخواهی را آغاز کردند.
کاربران تویتر با استفاده از هشتگ #StopHazaraGenocide از سازمان ملل و جامعه جهانی میخواهند که نسلکشی هزارهها را به رسمیت بشناسند و برای حفاظت از هزارهها مطابق قوانین بینالمللی، میکانیزمهای حفاظتی روی دست گیرند.

صدای دادخواهی هزارهها در تویتر به زودی با همراهی کاربرانی از سایر اقوام افغانستان همراهی شد؛ کاربرانی که همه، بیش از هرچیز دیگر، هویت مشترک «انسان» بودن دارند.
اکنون کاربران تویتر بیش از شش میلیون بار، صدای توقف نسلکشی هزارهها و روایت رویاهایی دختران کاج را به جهان رساندهاند.
تاکنون چندین چهره مشهور دنیا با این صدا همراه شده است، از جمله دو نویسنده نامدار جهان؛ الیف شافاک و پائولو کوئیلو و دو برنده جایزه صلح نوبل؛ ملاله یوسفزی و نادیه مراد.
کاربران اکنون اهداف جدیدی برای خود تعریف میکنند و میخواهند این کارزار ۱٠ میلیونی شود و صدای آنها در گوشههای بیشتر جهان بپیچد.
صدای توقف نسلکشی هزارهها در خیابانهای جهان
همزمان با اعتراضات زنان در افغانستان و کارزار تویتری، شهروندان افغانستان در شهرهای مختلف جهان به خیابان آمدند، به یاد بود از قربانی حمله بر مرکز آموزشی کاج شمع افروختند و خواستار توقف نسلکشی هزارهها شدند.
در این مدت فریاد توقف نسلكشی هزارهها در خیابانهای پاریس، فرانکفورت، برلین، مونیخ، تورنتو، دوسلدورف، اسلامآباد، کویته، دهلینو و دهها شهر دیگر جهان پیچید و خاطرات و رویاهای دختران کاج، روایت شد.

اکنون نیز شهروندان افغانستان در شهرهای مختلف جهان از جمله لندن، سیدنی، میلبورن و دهها شهر بزرگ دیگر جهان قرار است در روزهای آینده به خیابان بیایند و برای توقف نسلکشی هزارهها، دادخواهی کنند.
این صدا اکنون به گوشه گوشه جهان و به گوش میلیونها انسان در سراسر جهان رسیده است، میلیونها انسان داستان دختران کاج را شنیدهاند و خواندهاند؛ اما هنوز روشن نیست که آیا دیگر هیچ دانشآموزی در غرب کابل و در کلاس درس کشته نخواهد شد؟!