نادیه مراد، برنده جایزه صلح نوبل از جامعه جهانی خواست که بر اساس کنوانسیون نسلکشی، برای توقف نسلکشی هزارهها در افغانستان اقدام کند.
خانم مراد شب گذشته (پنجشنبه، ۱۴ میزان ۱۴٠۱ خورشیدی) در تویتر نوشت که «جامعه هزاره در افغانستان هدف حمله قرار دارند.»
او افزود:«من به تجربه میدانم که اینگونه نشانههای تبعیض، قتلهای هدفمند و آوارگی در یک چشم برهم زدن به جنایات جمعی تبدیل میشوند.»
این برنده جایزه صلح نوبل گفت که «نظارت از وضعیت کافی نیست. جامعه جهانی مسئولیت دارد که بر اساس کنوانسیون نسلکشی اقدام کند. ما نمیتوانیم این حالت انفعال را ادامه بدهیم.»
نادیه مراد از کردهای عراق و از اقلیت مذهبی «ایزدی» است. گروه تروریستی داعش پس از تصرف روستای «کوجو» در منطقه «سنجار» ولایت «موصل» عراق مادر و شش برادر نادیه را به قتل رساندند و بسیاری از اهالی روستای کوجو، از نادیه را به اسارت بردند.
او موفق شد از اسارت داعش فرار کند و داستان شکنجه و تجاوز جنسی گروه داعش بر دختران ایزدی را به جهان بازگو کند.
کمیته نوبل در سال ۲٠۱۸ جایزه صلح نوبل را به دلیل فعالیت برای پایان دادن به خشونت جنسی در مناطق جنگی، به نادیه مراد و دنیس، موکوگه به صورت مشترک اهدا کرد.
نادیه مراد دومین برنده جایزه صلح نوبل است که از کارزار توقف نسلکشی هزارهها حمایت میکند.
پیش از این ملاله یوسفزی، برنده دیگر جایزه صلح نوبل نیز از این کارزار حمایت کرده بود.
کارزار تویتری «نسلکشی هزارهها را متوقف کنید» بعد از حمله بر مرکز آموزشی کاج در غرب کابل آغاز شد و تاکنون کاربران تویتربیش از شش میلیونبار در راستای دادخواهی برای توقف نسلکشی هزارهها، تویت کردهاند.