کمپاین جهانی و اعتراضات گسترده برای توقف نسلکشی هزارهها در حدود یکصد شهر جهان با شعار «نسلکشی هزارهها را متوقف کنید» برگزار شد و معترضان خواهان اقدامات عملی با دخالت جامعه جهانی هستند.
امروز شنبه، شانزدهم میزان 1401 خورشیدی/ 8 نوامبر 2022 میلادی معترضان در شهرهای مختلف استرالیا، نیوزلند و اندونیزیا نیز برای توقف «نسلکشی هزارهها در افغانستان» دست به اعتراض زدند و از جامعه جهانی خواستند در قبال این جنایت جاری در یک و نیم قرن اخیر سکوت خود را بشکند.
معترضان در چندین شهر استرالیا مانند سیدنی، ملبورن، پرت و برزبین که عمدتا شهروندان افغانستان ساکن در این کشور هستند با شعار «هزاره بودن جرم نیست، نسلکشی هزارهها را متوقف کنید» دست به اعتراض زدند.
تعدادی از سیاستمداران استرالیا به شمول کریس بووین، وزیر انرژی استرالیا، شهردار سیدنی و چندین نماینده مجلس این کشور در جمع معترضان سخنرانی کرده و از این اعتراضها اعلام حمایت کردهاند.
حمید 34 ساله یکی از معترضان امروز از شهر سیدنی استرالیا به نیمرخ گفت: «هزاره بودن جرم نیست و جهانیان نباید در قبال این نسلکشی سکوت کنند.»
او افزود که باید جامعه جهانی این نسلکشی را به رسمیت بشناسد و برای متوقف کردن آن اقدام کند و عاملان این کشتار را به دادگاه بکشاند. او گروه طالبان را هم به عنوان یکی از عاملان این کشتار میداند و میگوید «گروه طالبان هم در دوران جنگ شان با حکومت قبلی و هم حالا دست به کشتار هزارهها میزند و جدا از اهداف دیگر میخواهند هزارهها را قتل عام و نابود کنند.»
حمید از تداوم این اعتراضها تا شنیدن صدای معترضان حرف میزند و میگوید «ما هزارهها در تمام جهان مهاجر هستیم و جامعه میزبان ما میدانند که ما جز تلاش و زندگی خوب در کنار دیگران چیزی را نمیخواهیم، ولی در کشور زادگاه ما هر روز کشته میشویم و هیچ کسی صدای ما را نمیشنود.»
این اعتراضها در نیوزلند، مالیزی و اندونیزیا نیز با تفاوت زمانی و ساعت محلی آن کشورها برگزار شد.
مهاجرانی که سالهاست در اندونیزیا در بخش رسیدگی به پناهجویان سازمان ملل (UNHCR) منتظر گرفتن پناهندگی شان در کشورهای اروپایی، امریکا و مخصوصا استرالیا هستند نیز برای متوقف شدن نسلکشی هزارهها دست به اعتراض زدهاند.
در تظاهرات امروز که بخاطر متوقف شدن نسلکشی هزارهها در شهر «تنجونگ پیننگ» این کشور برگزار شد، معترضان فاصله 30 کیلومتری محل زندگی شان را تا محل برگزاری این اعتراضها (جلوی نمایندگی سازمان ملل متحد) مجبور شدهاند پیاده بروند و نیروهای مهاجرتی این کشور اجازه ندادهاند تا معترضان از وسایل ترانسپورتی استفاده کنند.
این اعتراضها که در بیشتر از صد شهر جهان در حال برگزاری است. شماری از افغانستانیها در شهرهای مختلف کشور نیوزلند نیز برای توقف نسلکشی هزارهها و همراهی معترضان در کشورهای جهان دست به اعتراض زدهاند و آنها از جامعه جهانی و نهادهای بین المللی خواستار تحقیق و به رسمیت شناختن این کشتار به عنوان نسلکشی شده است.
این اعتراضها با خواستهای مشخص از کشورهای جهان و نهادهای بینالمللی و حامی حقوق بشر که توقف نسلکشی هزارهها و حمایت از زنان افغانستان در برابر تبعیض جنسیتی گروه طالبان بعد از اشغال افغانستان توسط این گروه است برگزار شده و همچنان ادامه دارد.
هزارهها بیشتر از یک و نیم قرن است که در افغانستان مورد ستم و کشتار هدفمند حاکمان این سرزمین قرار گرفتهاند. این کشتار به هدف نسلکشی هزارهها در سالهای 1890 میلادی و در زمان سلطنت عبدالرحمان خان به گونه علنی و هدفمند شروع شد که بیشتر از 60 درصد مردم قوم هزاره را قتل عام و زمینهای شان را غصب کردند.
بعد از آن این کشتارها در زمانهای مختلف و به بهانههای مختلف همیشه در حال انجام شدن است، در دور اول به قدرت رسیدن طالبان در دهه 1370 خورشیدی این گروه به کشتار بیرحمانه هزارهها پرداختند که تنها در ولایت بلخ بیشتر از دو هزار غیرنظامی هزاره را قتل عام کردند و همچنان کشتار جمعی زیادی در ولایتهای مرکزی افغانستان که عمدتا هزاره نشین است، راهاندازی کردند.
اما؛ در دو دهه اخیر و با نظارت جامعه جهانی بر این کشور همچنان این کشتار ادامه داشته و به گونه وحشتناک انجام شده است. حملات انتحاری بر تجمعات و اعتراضات عدالت خواهی هزارهها، گروگان گرفتن و کشتن هزارهها در بزرگ راهها و مسیر رفت و آمد شان، حملات بر عبادتگاهها و مراکز آموزشی در این چند سال اخیر قربانیهای بیشمار را گرفته که بیشتر از هزار نفر کشته و چند هزار زخمی است.
در حمله انتحاری که جمعه گذشته، هشتم میزان بر مرکز آموزشی کاج در دشت برچی کابل انجام شد، بیشتر از 180 نفر کشته و زخمی برجا گذاشت. اکثریت مطلق قربانیان این حمله دختران و دانشآموزان نوجوان بودند که برای امتحان عمومی کانکور آماده میشدند. کشتار بیرحمانه در این آموزشگاه و حملات قبلی در جاهای دیگر و همچنان سکوت و چشم پوشی نهادهای بین المللی در قبال این کشتار باعث شد تا اعتراضهای گستردهی مردم در رسانههای همگانی، شبکههای اجتماعی و اکنون در خیابانهای سراسر جهان برای به رسمت شناختن و متوقف کردن کشتار هزارهها که به هدف نسلکشی در حال انجام شدن است صورت بگیرد.