نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

مجمع آسیا برای حقوق بشر و توسعه: از نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان جلوگیری کنید

  • نیمرخ
  • 18 میزان 1401

مجمع آسیا برای حقوق بشر و توسعه خواستار توقف حملات سیستماتیک و جلوگیری از «نسل‌کشی احتمالی» هزاره‌ها در افغانستان شده است.

این مجمع در واکنش به حمله بر مرکز آموزشی کاج، با نشر بیانیه‌ای گفته است که بیش از یک قرن می‌شود که هزاره‌ها در افغانستان به دلیل هویت قومی و مذهبی خود  با «تبعیض سیستماتیک»، «نفرت» و «آزار و اذیت شدید» مواجه هستند.

در بیانیه این نهاد آمده است که «طالبان و سایر گروه‌های افراطی سنی مذهب، به ویژه شاخه خراسان داعش، هزاره‌ها را در درجه اول، به دلیل هویت مذهبی‌شان به عنوان یک دشمن قسم خورده می‌بینند.»

این نهاد افزوده که «جامعه هزاره در طول تاریخ مورد آزار و اذیت قرار گرفته است؛ به شمول قتل عام‌های مکرر، به بردگی گرفته شدن، آوارگی اجباری، تغییر مذهب اجباری (از شیعه به سنی) و آوارگی از سرزمین اجدادی شان.»

مجمع  آسیا برای حقوق بشر و توسعه گفته است که «خشونت سیستماتیک علیه هزاره‌ها به سال‌های 1891 – 1893 بر می‌گردد؛ زمانی که عبدالرحمن خان، علیه هزاره‌ها جنگ مقدس]جهاد[ را اعلام و یک کمپاین خشونت نسل‌کشی را رهبری کرد. در جریان این جنگ، بیشتر از نیمی از تمام جمعیت هزاره‌ها در افغانستان قتل عام، آواره و به بردگی گرفته شدند.»

این نهاد در بیانیه خود آورده است که «میزان و انگیزه حملات جاری علیه جامعه هزاره، علاوه بر تمجید عمومی از خشونت و نفرت علیه آنها توسط گروه‌های تروریستی و تندروهای سنی، بر اساس کنوانسیون نسل‌کشی 1948 سازمان ملل، می‌تواند به وضوح شاهدی بر نسل کشی باشد.»

در بیانیه این نهاد آمده است که اعلام عمومی گروه داعش مبنی بر «کشتن شیعیان هزاره در همه جا» نشان می‌دهد که آنها یک سیاست عمدی کشتار جمعی را دنبال می‌کنند.

این نهاد افزوده که گروه داعش در سال 2021 علنا اعلام کرد که هزاره‌ها را هدف قرار می‌دهد و کشتار هزاره‌ها از زایشگاه‌ها گرفته تا وسایل حمل و نقل عمومی و عبادتگاه‌ها «بسیار گسترده بوده است.»

مجمع آسیا برای حقوق بشر و توسعه: از نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان جلوگیری کنید

مجمع آسیا برای حقوق بشر و توسعه گفته است که اگرچه افغانستان در سال 1956 کنوانسیون سازمان ملل در مورد جلوگیری از مجازات و جرم نسل‌کشی را امضا کرده است، اما آزار و اذیت و شکنجه سیستماتیک هزاره‌ها که می‌تواند شاهدی بر نسل کشی باشد، در دوره نظام جمهوریت در افغانستان متوقف نشد و خشونت علیه هزاره‌ها قبل از تسلط گروه طالبان در سال 2021، دوباره افزایش یافت.

همچنان بخوانید

اعتراض جهانی زنان

اعتراض جهانی زنان؛ هدف راندن طالبان از افغانستان است

26 جدی 1401
کوچ اجباری هزاره ها

سرنوشت خانواده‌ای که از قتل عام هزاره‌ها در مزار جان به سلامت برد

21 جدی 1401

این نهاد افزوده که تنها در نیمه اول سال 2021 سازمان ملل متحد 20 حمله را بر هزاره‌ها ثبت کرد که در این حملات، 143 غیرنظامی هزاره کشته شدند و بیش از 300 غیرنظامی دیگر هزاره، زخمی شدند و در مجموعه قربانیان آن بالای 500 نفر شدند.

مجمع آسیا برای حقوق بشر و دموکراسی گفته است که گروه طالبان در دور اول حاکمیت خود بر افغانستان در دهه 1990، هزاران هزاره را در ولایت‌های بامیان و بلخ قتل عام کردند و «وحشی گیری» آنها علیه هزاره‌ها بعد از تسلط دوباره بر افغانستان، ادامه یافته است.

این نهاد گفته است که «علی رغم وعده‌ها برای حفاظت از هزاره‌ها، طالبان به صورت متواتر بر جامعه هزاره حمله کرده‌اند؛ به شمول حمله در 30 آگست 2021، زمانی‌که 13 مرد هزاره توسط گروه طالبان کشته شدند.»

در بیانیه این نهاد آمده است که تا ماه جولای 2022 میلادی، حدود 25 هزار غیرنظامی، عمدتا هزاره، به اجبار از سرزمین‌های اجدادی شان توسط جنگجویان گروه طالبان آواره شده‌اند.

این نهاد افزوده که خطر آزار و اذیت و نسل‌کشی احتمالی هزاره‌ها در مواجهه با تداوم وحشی‌گری گروه داعش در سراسر افغانستان، تشدید شده است.

مجمع آسیا برای حقوق بشر و توسعه گفته است که از زمان تسلط گروه طالبان بر افغانستان حدود 700 غیرنظامی هزاره در 13 حمله هدفمند گروه داعش کشته شده‌اند و تقریبا تمام این حملات از یک «الگوی خشونت» پیروی کرده اند؛ هدف قراردادن زنان، کودکان و دانش‌آموزان جوان در مکاتب، مساجد، شفاخانه‌ها، مراکز ورزشی و حتی وسایل نقلیه عمومی.

این نهاد گفته که با توجه به حملات خونین فزاینده بر هزاره‌ها، گروه‌های بین المللی و نهادهای نظارتی نگرانی جدی خود را در مورد خطرات افزایش این حملات که احتمالا منجر به نسل کشی می‌شود، ابراز کرده‌اند.

مجمع آسیا برای حقوق بشر و توسعه گفته است که نگرانی خود را در مورد اینکه هزاره‌ها در خطر جدی نسل‌کشی قرار دارند، ابراز می‌کند و گروه طالبان را به دلیل ناکامی و عدم تمایل به حفاظت از گروه‌های قومی و مذهبی و سرکوب و آزار و اذیت معترضان و خانواده‌های قربانیان، ملامت می‌کند.

این نهاد از جامعه جهانی و حکومت‌ها خواسته است که برای توقف آزار و اذیت سیستماتیک هزاره‌ها و دیگر گروه‌های قومی و مذهبی در افغانستان، فشار وارد کنند و اسکان مجدد اعضای گروه‌های آسیب پذیر و کسانی را که نیاز به حمایت فوری دارند، تسهیل کنند.

مجمع آسیا برای حقوق بشر و توسعه: از نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان جلوگیری کنید

مجمع آسیا برای حقوق بشر و توسعه همچنین از جامعه جهانی و دولت‌ها خواسته است که با پیروی از کنوانسیون نسل‌کشی و دکترین سازمان ملل در مورد مسئولیت حفاظت، آزار و اذیت (persecution) تاریخی و سیستماتیک هزاره‌ها را که می‌تواند منجر به نسل‌کشی شود، به رسمیت بشناسند.

این نهاد همچنین از تمام طرف‌های دخیل در افغانستان خواستار اقدامات مشخص برای پایان دادن به آزار و اذیت گروه‌های قومی و مذهبی و ایجاد یک مکانیزم پاسخگویی و حفاظتی برای برای مستندسازی نقض فاحش حقوق بشر، از جمله قتل عام گروه‌های قومی و مذهبی مانند هزاره‌ها، شده است.

این نهاد حقوق بشری در حالی خواستار جلوگیری از نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان شده است که در دو روز گذشته شهروندان افغانستان با راه اندازی اعتراضات خیابانی در بیش از 100 شهر جهان، خواستار پایان دادن و به رسمیت شناختن نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان شدند.

این اعتراضات بعد از حمله بر مرکز آموزشی کاج در غرب کابل شکل گرفت که در آن 57 دانش‌آموز کشته و بیش از 115 دانش‌آموز دیگر زخمی شدند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: اعتراضات جهانینسل کشی هزاره‌هانسل‌کشی
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00