نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

سازمان نجات کودکان: از هر چهار دختر یک نفر آنها به افسردگی و اضطراب دچار است

  • نیمرخ
  • 18 میزان 1401
2223

سازمان نجات کودکان (Save The Children) می‌گوید که در افغانستان از هر چهار کودک دختر یک نفر آنها به افسردگی و اضطراب دچار است.

این نهاد امروز (دوشنبه، 18 میزان 1401 خورشیدی) با نشر اعلامیه‌ای به مناسبت «روز جهانی سلامت روان» گفته است که افغانستان در آستانه یک «بحران سلامت روان» قرار دارد؛ زیرا بحران اقتصادی و دهه‌ها درگیری، تأثیرات خطرناکی بر سلامت ذهن و روان کودکان گذاشته است.

سازمان نجات کودکان هشدار داده است که از هر چهار کودک و نوجوان در افغانستان، فقط یک نفر آنها درمان مورد نیاز فوری خود را دریافت می‌کنند و ممکن است بسیاری از آنها بهبود نیابند و با عواقب طولانی مدت مواجه شوند.

این نهاد افزوده که «کودکان فشارهای روحی و روانی فزاینده ناشی از بدتر شدن بحران در افغانستان را تحمل می‌کنند، بسیاری از آنها شب‌های متواتر گرسنه به بستر خواب می‌روند،مکتب را رها می‌کنند تا برای حمایت از خانواده شان کار کنند، عزیزان شان را به دلیل کمبود مراقبت‌های صحی از دست داده‌اند و امید اندکی به آینده دارند.»

سازمان نجات کودکان گفته است که علاوه بر اینکه از هر چهار دختر، یک نفر آنها دچار افسردگی و اضطراب هستند، دو سوم کودکان اظهار کرده‌اند که احساسات منفی از جمله احساس نگرانی، غم و عصانیت بیشتر دارند.

این نهاد افزوده که خانواده‌ها به آنها گفته‌اند که به دلیل خشونت و فشارهای مالی بر آنها، شاهد رفتارهای نگران کننده کودکان شان از جمله گریه‌های غیر قابل کنترل، کابوس‌های شبانه، پرخاشگری و خودآزاری بوده‌اند.

بر اساس برآورد سازمان نجات کودکان، در افغانستان حدود چهار میلیون و 460 هزار کودک و نوجوان نیاز به خدمات سلامت روان و حمایت‌های روانی – اجتماعی دارند، اما تاکنون تنها یک میلیون و 308 هزار و 661 نفر توانسته‌اند به خدمات و درمان دسترسی داشته باشند.

این نهاد گفته که اکثر کودکان و نوجوانان به خدمات حمایت روانی و اجتماعی دسترسی ندارند؛ زیر این خدمات در محلات زندگی آنها ارائه نمی‌شود و خانواده‌های آنها نیز برای پرداخت هزینه مراقبت و ترانسپورت برای رسیدن به مراکز درمانی، با مشکل مواجه هستند.

بر اساس گزارش این نهاد، سیستم مراقبت صحی و حمایت از کودکان افغانستان مدت‌ها است که با کمبود منابع مواجه است و مراکز مراقبتی و درمانی اغلب فاقد کارکنان و منابع لازم هستند.

همچنان بخوانید

روزی برای زنان و دختران بازمانده از آموزش افغانستان

روزی برای زنان و دختران بازمانده از آموزش افغانستان

30 جدی 1401
سرمنشی سازمان ملل: از تداوم محرومیت دختران از مکتب به شدت نگران هستم

سرمنشی سازمان ملل: از تداوم محرومیت دختران از مکتب به شدت نگران هستم

19 میزان 1401

این نهاد گفته که با وجود کاهش خشونت در یک سال گذشته در افغانستان، کودکان همچنان با خشونتی که در گذشته شاهد بوده‌اند، از جمله از دست دادن عزیزان شان، دست و پنجه نرم می‌کنند و همچنین در معرض حملات مرگباری هستند که دانش آموزان و مراکز آموزشی را هدف قرار می‌دهند.

سازمان نجات کودکان گفته است که محدودیت‌های اعمال شده توسط گروه طالبان برسلامت روان کودکان، به ویژه دختران، تأثیر گذاشته و بسیاری از دختران از رفتن به مکتب، معاشرت و رفتن به پارک‌ها و دکان‌ها محروم شده‌اند.

این نهاد افزوده که این محدودیت‌ها و بحران اقتصادی باعث شده است که شماری از دختران مجبور به ازدواج زودهنگام شوند؛ زیرا پدر و مادر آنها برای تغذیه سایر فرزندان خود به پول نیاز دارند.

گروه طالبان از زمان تسلط بر افغانستان محدودیت‌های شدیدی بر حضور دختران در اجتماع وضع کرده‌اند و آنها را از بسیاری از حقوق اساسی انسانی شان محروم کرده‌اند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: دختران دانش‌آموز
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
کشف هویت جنسی
هزار و یک شب

یاسمین: کشف هویت جنسی‌‌ام سخت، اما دل‌پذیر بود

14 جوزا 1402

«از زمانی که خیلی کوچک بودم یادم می‌آید وقتی در جمع پسرها قرار می‌گرفتم حس فرار به من دست می‌داد و فکر می‌کردم کسی در گوشم می‌گوید باید از این جمع جدا شوی. البته یک حس...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00