نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

در روز جهانی دختر یک دختربچه‌ی ۶ ماهه در دایکندی بخاطر فقر به فروش گذاشته شد

  • صنوبر
  • 19 میزان 1401

با تسلط گروه طالبان بر افغانستان و گسترش فقر و بیکاری پدیده‌ی فرزند فروشی بخصوص فروش دختران خردسال نیز در کشور افزایش یافته است.

زینب ۳٠ ساله در مرکز ولایت دایکندی نیز به دلیل فقر ، دختر بچه شش ماهه اش را به فروش گذاشته است.

او به نیمرخ می‌گوید که شوهرش مبتلا به مواد مخدر بود و او را طلاق داده است. اکنون او با دو دخترش(زینب شش ماهه و مهتاب چهار ساله) و پدر و مادر کهن سالش از ولسوالی خدیر به شهر نیلی مرکز ولایت دایکندی آواره شده‌اند.

زینب از شدت فقر و ترس از مرگ دخترانش از گرسنگی و سرما، حاضر شده است جگرگوشه‌ی شش ماهه اش را بفروشد تا به گفته‌ی او «در یک خانواده‌ی دیگر در آسایش بزرگ شود.»

زینب می‌گوید: «شوهرم معتاد بود و نمی‌توانست مصارف زندگی ما را تامین کند به همین خاطر طلاقم داد و من و دخترانم به شهر نیلی آمدیم. حالا هیچ غذایی برای خوردن نداریم، توان پرداخت اجاره خانه هم ندارم، در یک خانه‌ی موقت زندگی می‌‌کنیم.»

یک هفته قبل زینب در گفتگو با رسانه‌های محلی دایکندی گفته بود دخترش را می‌فروشد، تاکنون اشخاص زیادی برای خریدن نرگس شش ماهه با او به تماس شدند اما برای نجات زینب و کودکانش از فقر و گرسنگی هیچ‌کسی اقدامی نکرده‌ است.

زینب می‌گوید: «به من گفتند دخترت را چقدر می‌فروشی؟ من گفتم به ۱٠٠ هزار افغانی، اما آنها می‌گویند تا ۴٠ هزار یا ۵٠ هزار افغانی می‌خریم، زیادتر از آن توان خرید را نداریم.»

شدت فقر و تنگدستی و نگرانی از مرگ نرگس و مهتاب به دلیل گرسنگی و سرما، زینب را مجبور کرده است که یکی از آنان را بفروشد. زینب می‌گوید به جز فروش کودکش چاره‌ی دیگری برایش نمانده است.

فروش دختران خردسال در افغانستان بی‌پیشینه نبوده است اما طی یک سال اخیر گزارش‌هایی از فروش دختران خردسال به دلیل فقر در ولایات فاریاب، جوزجان و تخار منتشر شده است.

سازمان حفاظت از کودکان بهار امسال،  با یک تحقیق از ۱۴٠٠ خانواده افغانستانی گزارش داده بود که یک سوم این خانواده‌ها از زمان تسلط طالبان، درآمد خود را از دست داده‌اند و نیمی از این خانواده‌ها نیز مجبور شده‌اند تا فرزندان خود را وادار به کار اجباری کنند و در برخی موارد شماری از خانواده‌ها دست به فرزند فروشی بزنند.

همچنان بخوانید

فرهنگ بومی هزاره‌گی

طالبان در پـی نابودی فرهنگ بومی هزاره‌گی

29 قوس 1401
نسل‌کشی هزاره‌‌ها؛ روایت قتل عام دو خانواده توسط طالبان در دایکندی

نسل‌کشی هزاره‌‌ها؛ روایت قتل عام دو خانواده توسط طالبان در دایکندی

5 قوس 1401

به گزارش این سازمان پدیده‌ی فروش دختران خردسال برای ازدواج و فرزندخواندگی در افغانستان گسترش یافته است.

این درحالیست که یازدهم اکتبر برای دسترسی دختران به حق آموزش از سوی سازمان ملل به نام «روز جهانی کودکان دختر» نام‌گذاری شده است.

اما کودکان دختر در افغانستان در کنار کودک‌همسری و خطر گرسنگی و محرومیت از حق آموزش، اکنون به فروش نیز گذاشته می‌شوند.

سازمان حفاظت از کودکان و یونیسیف در روز جهانی کودکان دختر از سلامت روانی کودکان دختر، ازدواج‌های زودهنگام و محرومیت دختران از حق آموزش ابراز نگرانی کرده‌اند و بر حمایت از دختران و زنان افغانستان تاکید کردند.

سازمان حفاظت از کودکان روز گذشته(دوشنبه، ۱۸ میزان ۱۴٠۱ خورشیدی) در گزارشی در مورد وضعیت کودکان در افغانستان نوشته که از هر چهار دختر، یک دختر به فشار روانی شدید دچار است.

این نهاد همچنان گفته است که ضمن سیاست گروه طالبان، بحران اقتصادی و خشکسالی نیز باعث ازدواج اجباری و زودهنگام دختران در افغانستان شده و آنان را از کودکی و حق آموزش محروم می‌کند.

سازمان حفاظت از کودکان همچنان نوشته است که براساس نظرسنجی انجام شده از هر ۲۰ دختر، یک دختر خلاف میل خود برای کمک مالی به خانواده‌اش ازدواج کرده است.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف به مناسبت روز جهانی کودکان دختر در یک رشته توییت بر حمایت از دختران و زنان افغانستان تاکید کرده و گفته است: «دختران افغانستان بارها و بارها ثابت کرده‌اند که اگر به آنها فرصت داده شود می‌توانند تغییر آوران در جامعه باشند و دختران افغانستان آماده‌اند که به جامعه کمک کنند.»

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: دایکندی
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00