آمریکا بر اعضای فعلی و سابق گروه طالبان، اعضای نهادهای امنیتی غیر دولتی و افرادی که در سرکوب زنان و دختران در افغانستان دست داشتهاند، محدودیت صدور ویزا وضع کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا در اعلامیهای که روز سهشنبه (۱۹ میزان ۱۴٠۱ خورشیدی) منتشر کرده، نوشته که این محدودیت شامل کسانی میشود که مسئول سرکوب زنان و دختران در افغانستان از طریق سیاستهای محدود کننده و خشونت هستند و یا در آن سهیم بودهاند.
در این اعلامیه آمده است که گروه طالبان علیرغم اطمینان دادن از رعایت حقوق بشری همه مردم افغانستان، مجموعهای از سیاستها و فرمانهایی را صادر و اجرایی کرده است که زنان و دختران را از مشارکت کامل در اجتماع، از جمله حق آموزش و کار منع میکند.
وزارت خارجه آمریکا محدود کردن دسترسی زنان به آموزش متوسطه و عالی، جلوگیری از مشارکت زنان در نیروی کار کشور و حق انتخاب شغل، محدود کردن تردد، بیان و حریم خصوصی زنان و همچنین خشونت و آزار و اذیت زنان؛ از جمله بازداشت غیر عادلانه زنان و دختران و اعضای خانواده آنها به دلیل رعایت نکردن سیاستهای تبعیضآمیز را به عنوان محدودیتها و سیاستهای خشونت آمیز گروه طالبان علیه زنان بر شمرده است.
آمریکا از سایر کشورهای جهان نیز خواسته است که اقدامات مشابهی را علیه گروه طالبان روی دست گیرند و بر این پیام جمعی تاکید کنند که تنها دولتی در افغانستان میتواند مشروع تلقی شود که نماینده همه مردم افغانستان باشد و از حقوق بشری هر فرد حمایت کند.
وزارت خارجه آمریکا گفته است که این کشوقویاً از مردم افغانستان حمایت میکند و متعهد است که تمام تلاش خود را برای حفاظت و ارتقای حقوق بشر و آزادیهای اساسی همه مردم افغانستان از جمله زنان و دختران، انجام دهد.
گروه طالبان از زمان تسلط بر افغانستان محدودیتهای شدیدی را بر حضور زنان در اجتماع وضع کرده است و اعتراضات زنان معترض را با شلیک گلوله و خشونت سرکوب کردهاند.
وزارت خارجه آمریکا مشخص نکرده که محدودیت ویزا شامل چه تعداد از اعضای گروه طالبان میشود، اما بیشترین فرامین و سیاستهای محدود کننده علیه زنان از سوی رهبر طالبان، وزارت امر به معروف و نهی از منکر، وزاتهای تحصیلات عالی و معارف این گروه صادر و اجرایی شده است.
جنگجویان زیر مجموعه وزارت داخله و ریاست عمومی استخبارات طالبان نیز نقش مستقیم در سرکوب زنان و دختران و رفتار خشونتآمیز با آنها داشته است.
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش میشوند
راهروها و سالنهای انتظار شفاخانههای خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالنهای انتظار شفاخانههای خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کمتری...
بیشتر بخوانید