سازمان بین المللی دیدهبان حقوق بشر میگوید در سال 2022 میلادی، 34 هزار کودک در افغانستان بر اثر سوء تغذیه در شفاخانهها بستری شدهاند.
این نهاد امروز (یکشنبه، 24 میزان 1401 خورشیدی) به مناسبت «روز جهانی غذا» گزارشی را نشر کرده و در آن وضعیت شماری از کشورها از جمله افغانستان را از لحاظ امنیت غذایی بررسی کرده است.
در این گزارش آمده است که بر اساس آمار سازمان ملل متحد 19 میلیون نفر در افغانستان در سطح بالای ناامنی غذایی قرار دارند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر گفته است با وجود اینکه 34 هزار کودک بر اثر سوء در شفاخانهها بستری شدهاند، اما ممکن است شماری از کودکان هرگز به شفاخانه نرسیده باشند.
این نهاد افزوده که عواقب سوء تغذیه برای کودکان میتواند تا آخر عمر ادامه داشته باشد که شامل کوتاهی قد، تأثیر در رشد و اختلال در سیستم ایمنی بدن میشود.
در گزارش دیدهبان حقوق بشر آمده است که چشم انداز امنیت غذایی در جهان تاریک است و بر اساس سال 2022 سازمان غذا و کشاوزی سازمان ملل، در سال 2021 میلادی 193 میلیون نفر در 53 کشور جهان با ناامنی غذایی مواجه بودهاند.
این نهاد افزوده که بر اساس قوانین بینالمللی حقوق بشر، هرکس حق برخورداری از استانداردهای مناسب زندگی، از جمله غذایی کافی و رهایی از گرسنگی را دارد و از سازمان ملل و جامعه بینالمللی خواسته است که با افزایش بودجه، از آسیب پذیرترین افراد در جهان کمک کنند.
آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی غذا گفته است که در سه سال اخیر به دلیل بحرانهای پیاپی، میزان گرسنگی در جهان سه برابر شده است.
از زمان تسلط گروه طالبان بر افغانستان، میزان فقر، گرسنگی و ناامنی غذایی در کشور افزایش یافته است و در زمستان پیش رو قحطی و گرسنگی مردم را تهدید میکند.