همزمان با آغاز کارزار تطبیق واکسن جلوگیری از فلج کودکان (پولیو) در 16 ولایت کشور، جنگجویان گروه طالبان در ولسوالی دند ولایت قندهار، مانع آغاز روند تطبیق این واکسن شدند.
کمپاین چهار روزه تطبیق واکسن پولیو امروز (دوشنبه، 25 میزان 1401 خورشیدی) در ولایتهای کابل، قندهار، هلمند، زابل، نیمروز، ارزگان، ننگرهار، لغمان، کنر، نورستان، هرات، فراه غزنی، خوست، پکتیا و پکتیکا آغاز شد.
این کارزار تا روز پنجشنبه (28 میزان) ادامه خواهد داشت و قرار است 600 هزار کودک در جریان این کارزار، واکسن جلوگیری از فلج کودکان دریافت کنند.
اما منابع محلی در ولایت قندهار در جنوب کشور میگویند که جنگجویان گروه طالبان در ولسوالی «دند» این ولایت مانع راه اندازی این کارزار شدهاند.
بر اساس گزارش منابع محلی، جنجگویان گروه طالبان خواستار استخدام نزدیکانشان در کارزار تطبیق واکسن پولیو هستند و به همین دلیل تاکنون مانع آغاز روند تطبیق واکسن به کودکان این ولسوالی شدهاند.
در حال حاضر افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان است که نتوانستهاند بیماری فلج اطفال را ریشهکن کنند و در سال جاری میلادی تاکنون دو مورد مثبت فلج کودکان در افغانستان ثبت شده است.
گروه طالبان قبل از تسلط بر افغانستان نیز در مناطق تحت کنترل خود، مانع تطبیق واکسن جلوگیری از فلج کودکان میشدند.