شماری از دانشجویان و زنان افغانستان در یک تجمع اعتراضی در مقابل دانشگاه کابل، به اخراج دانشجویان دختر هزاره از خوابگاه و دانشگاه کابل اعتراض کردند.
این تجمع اعتراضی صبح امروز (سه شنبه، 26 میزان 1401 خورشیدی) در مقابل دانشگاه کابل که اکنون تحت کنترل گروه طالبان است، برگزار شد.
معترضان شعارهای «ما را به جرم خواندن، ما را به جرم دیدن، از دانشگاه کشیدند» و «تحصیل خط سرخ ماست» را سر دادند و اخراج از دانشگاه را نقض آشکار حقوق بشری دانشجویان دختر دانستند.
این معترضان همچنین با سر دادن شعارهای «ما جنازه بر دوش، جهان نشسته خاموش» «هشدار، هشدار، جهان فراموشکار» از بیتوجهی جامعه جهانی به نقض حقوق زنان و حقوق بشر در افغانستان توسط گروه طالبان، انتقاد کردند.
آنها از سازمان ملل متحد خواستند که راجع به «نسلکشی هزارهها»، «تبعیض نژادی و جنسیتی» گروه طالبان علیه زنان و «کشتار و کوچ اجباری تاجیکها» واکنش فوری و قاطع نشان دهد.
دو نفر از معترضان به نیمرخ تأیید کردند که گروه طالبان تاکنون 60 دانشجوی دختر هزاره را از خوابگاه و دانشگاه کابل اخراج کردهاند.

به گفته آنها، دلیل اصلی اخراج دانشجویان«تبعیض قومی» و رسانهای کردن مسمومیت گروهی دانشجویان در خوابگاه دخترانه دانشگاه کابل است.
دو روز بعد از حمله به مرکز آموزشی کاج، چندین منبع به نیمرخ تأیید کردند که تمام دانشجویان در خوابگاه دخترانه دانشگاه کابل مسموم شدهاند و شماری از آنها به دلیل وخامت وضعیت صحی، بستری هستند.
این منابع تأیید کردند که قرار بود دانشجویان در اعتراض به حمله بر مرکز آموزشی کاج و نسلکشی هزارهها، تظاهرات برگزار کنند و گروه طالبان برای جلوگیری از برگزاری این تظاهرات، دانشجویان را مسموم کردند.
بر اساس گزارش منابع مختلف، گروه طالبان پس از افشای مسمومیت عمدی دانشجویان دختر، شماری از دانشجویان دختر هزاره را شناسایی و دستور اخراج آنها از خوابگاه و انفکاک شان را از دانشگاه کابل صادر میکنند.

مولوی احمد تقی، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی گروه طالبان اخراج دانشجویان هزاره را از دانشگاه کابل تأیید کردند و گفت که آنها «برای حفظ نظم و دسپلین» و بر اساس «مقررات و لوایح» اخراج شدهاند.
اما دانشجویان اخراج شده و معترضان میگویند که طالبان بر اساس سیاست تبعیض قومی و جنسیتی دانشجویان دختر هزاره را از دانشگاه اخراج کردهاند.
معترضان میگویند که روند اخراج دانشجویان دختر هزاره از دانشگاه کابل هنوز هم ادامه دارد و آنها خواستار توقف این روند و بازگشت دانشجویان اخراج شده به دانشگاه هستند.
گروه طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، محدودیتهای شدید بر آموزش زنان وضع کردهاند و زنان معترض را بازداشت و شکنجه اخراج کردهاند.