بر اساس شاخص جهانی حقوق کودکان، کشورهای چاد، افغانستان و سیرالئون به عنوان بدترین کشورها برای کودکان شناخته شدند.
موسسه بین المللی حقوق کودکان ( Kids Righs) با همکاری دانشگاه اراسموس روتردام امروز (چهارشنبه، 27 میزان 1401 خورشیدی) شاخص جهانی حقوق کودکان در سال 2022 را اعلام کرد.
در شاخص جهانی حقوق کودکان در سال 2022 کشورها بر اساس پنج شاخص حق زندگی، حق آموزش، حق حمایت، حق سلامت و حق فراهم سازی محیط مناسب برای کودکان، مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
بر اساس این شاخص، کشورهای ایسلند، سویدن و فنلاند، رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادهاند و کشورهای چاد، افغانستان و سیرالیئون در انتهای این فهرست قرار دارند.
این شاخص 185 کشوری را ارزیابی کرده است که عضو سازمان ملل متحد است و کنوانسیون حقوق کودکان سازمان ملل متحد را امضا کردهاند.
در وب سایت نهاد «حقوق کودکان» آمده است که این شاخص اولین و تنها رتبه بندی جهانی است که سالانه چگونگی رعایت حقوق کودکان در سراسر جهان و میزان تعهد کشورها به بهبود حقوق کودکان را، ارزیابی میکند.
این نهاد افزوده که شاخص جهانی حقوق کودکان در دهمین سال خود نشان میدهد که در یک دهه گذشته، پیشرفت قابل توجهی در استانداردهای زندگی کودکان به وجود نیامده است و استانداردها در شماری از کشورها با رتبه بندی پایین، حتی کاهش یافته است.
بر اساس گزارش این نهاد، تغییرات اقلیمی بالاترین تهدید برای آینده کودکان به شمار میرود و یک میلیارد کودک در معرض خطر شدید تاثیرات منفی آن قرار دارند.
پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان، دسترسی کودکان به آموزش، مراکز صحی و خدمات بهداشتی و روانی به شدت محدود شده است.
این گروه بیش از یک سال میشود که کودکان دختر بین سنین 12 تا 18 سال را از رفتن به مکتب و دسترسی به آموزش محروم کردهاند.