نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

روزی که کوثر دانش به خون نشست

  • ارزگانی
  • 3 عقرب 1401

حوالی ساعت 4:30 بعد از ظهر سوم عقرب 1399 صدها دانش‌آموز از صنف درسی آمادگی کانکور در مرکز آموزشی کوثر دانش در غرب کابل خارج شدند تا به خانه بروند؛ اما شماری از آنها هیچ‌گاه به خانه نرسیدند.

درست در لحظاتی که دانش‌آموزان در گروه‌های چند نفری از دروازه مرکز آموزشی کوثر دانش خارج می‌شدند، یک مهاجم انتحاری با لباس نظامی و پیاده به سمت این مرکز در حرکت بود.

مهاجم تا نزدیکی دروازه‌های ورودی رسیده بود که محافظان او را شناسایی کردند و ناگهان صدای مهیبی همه جا پیچید و دود غلیظی به آسمان بلند شد.

خبر در شهر پیچید که در برچی انفجار شده است. دل‌های بسیاری در آن لحظه لرزیدند و خانواده‌های زیادی نگران فرزندان شان شدند. تا چند لحظه دیگر، همه فقط یک نام را تکرار می‌کردند و می‌نوشتند؛ کوثر دانش، کوثر دانش را زدند.

در این حمله مرگبار، دست کم 30 دانش‌آموز و یک محافظ کشته و بیش از 70دانش‌آموز دیگر به شمول سه محافظ زخمی شدند؛ همه دانش‌آموزان نوجوانانی بین سنین 15 تا 20 ساله بودند.

روزی که کوثر دانش به خون نشست
شماری از قربانیان حمله بر مرکز آموزشی کوثر دانش

مسئولیت این حمله را گروه تروریستی داعش به عهده گرفت؛ گروهی که تاکنون مسئولیت بسیاری از حملات مرگبار بر مراکز آموزشی و مذهبی در غرب کابل را به عهده گرفته است.

اکنون دو سال از حمله تروریستی برمرکز آموزشی کوثردانش می‌گذرد، اما هنوز حملات تروریستی به مراکز آموزشی و کشتار دانش آموزان در غرب کابل، ادامه دارد.

درست 30 روز قبل و در تداوم حملات تروریستی برمراکز آموزشی در غرب کابل، مرکز آموزشی کاج هدف قرار گرفت که در آن بیش از 56 دانش‌آموز کشته و بیش از 115 دانش‌آموز دیگر زخمی شدند. بسیاری از آنها دختران نوجوانی بودند که در یک امتحان کانکور آزمایشی شرکت کرده بودند تا مهارت‌های خود را برای رقابت در کانکور عمومی که یک هفته بعدش برگزار شد، افزایش دهند.

رویاهای نسل ما هرگز نمی‌میرد

همچنان بخوانید

مرضیه می‌خواست زنان روستایی را درمان کند

مرضیه می‌خواست زنان روستایی را درمان کند

30 عقرب 1401
دو روی سکه کانکور؛ از یأس تا امید

دو روی سکه کانکور؛ از یأس تا امید

19 عقرب 1401

پس از حمله بر مرکز آموزشی کوثر دانش، برادر میثم اندیشه، یکی از قربانیان این حمله مرگبار نوشته بود که “به کوردلان که به هر بهانه ما را می‌کشید! به یاد داشته باشید، رویاهای نسل ما هرگز نمی‌میرند ما با باور به انسانیت به پیش می‌رویم. میثم هرگز ختم نشده و همچنان ادامه می‌یابد.”

تنها برادر میثم نبود که از ادامه رویاهای برادرش و تسلیم نشدن به اندیشه ترور و کشتار، حرف می‌زد، صدها نوجوان دیگر با هجوم به مراکز آموزشی، عملا ایستادگی خود را در برابر اندیشه ترور و انتحار اعلام کردند.

حسین مقصودی، از آموزگاران پیشین مرکز آموزشی کوثر دانش می‌گوید، وقتی یک هفته بعد از حمله تروریستی این مرکز بازگشایی شد، تعداد شاگردان آن دوبرابرشد.

او می‌گوید فضا طوری بود که حملات تروریستی هیچ تأثیری بر انگیزه دانش‌آموزان و آموزگاران برای ادامه روند آموزش نمی‌گذاشت و آنها همچنان به امید یک آینده روشن و بهتر تلاش می‌کردند.

روزی که کوثر دانش به خون نشست

با وجود اینکه حملات تروریستی درغرب کابل همواره مرگبارتر وخونین تر می‌شود، اما روحیه تسلیم ناپذیری مردم در برابر چنین حملاتی نیز دو برابر می‌شود.

دو روز بعد از این حمله نیز شماری از دانش آموزان در مقابل دروازه مرکز آموزشی کوثر دانش تجمع کردند و فریاد زدند که “ما قوی تر از گذشته می‌رزمیم، ما نمی‌ترسیم.”

عاملان حملات تروریستی برمراکز آموزشی درغرب کابل هیچگاه شناسایی و به پنجه قانون سپرده نشدند؛ از جمله عاملان حمله بر مرکز آموزشی کوثر دانش هنوز مشخص نیست.

نهادهای عدلی و قضایی دولت پشین افغانستان هیچ‌گاه نتوانستند عدالت را برای قربانیان و خانواده‌های آنها تأمین کنند و از گروه طالبان هم که کسی انتظار تأمین عدالت ندارد.

پیشینه حملات تروریستی بر مراکز آموزشی در غرب کابل

حسین مقصودی می‌گوید اولین حمله به مرکز آموزشی درغرب کابل، یک حمله با بمب دستی بر یکی از شعبات مرکز آموزشی کوثر دانش در منطقه تانک تیل دشت برچی بود.

به گفته این آموزگار، پس از این حمله، در سال 1397 گروه داعش مرکز آموزشی موعود را هدف قرار داد که بیش از 50 کشته و بیش از 67 زخمی برجای گذاشت. تمامی قربانیان این حمله دانش آموزان زیر بیست سال بودند که در یک صنف آمادگی کانکور درس می‌خواندند.

پس از حمله بر مرکز آموزشی موعود، حملات بر مراکز آموزشی در غرب کابل افزایش یافت و مکتب سیدالشهدا، لیسه عبدالرحیم شهید، مرکز آموزشی ممتاز ومرکز آموزشی کاج هدف حملات تروریستی قرار گرفتند.

مسئولیت بسیاری از این حملات را گروه داعش به عهده گرفته است، اما مسئولیت شماری از خونین‌ترین حملات را هنوز هیچ گروهی به عهده نگرفته است، از جمله حمله اخیر بر مرکز آموزشی کاج را.

پس از این حملات، مردم از خود می‌پرسیدند که چرا فرزندان شان در صنف‌های درسی و مراکز آموزشی هدف قرار می گیرند، اما در نهایت همه به یک پاسخ رسیدند؛”به هدف نسل‌کشی هزاره‌ها.”

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حملات تروریستیحمله بر مرکز آموزشی کاج
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00