نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

یورش به یک برنامه خبری؛ طالبان ظریفه یعقوبی و سه مرد را چگونه بازداشت کردند؟

  • ارزگانی
  • 13 عقرب 1401

عصر پنجشنبه جنگجویان استخبارات گروه طالبان به کنفرانس خبری اعلام موجودیت «جنبش زنان افغانستان برای برابری» در غرب کابل، یورش بردند و ظریفه یعقوبی، فعال حقوق زنان و سه مرد جوان را بنام‌های حسین، رضا سازش و محمد سیرت بازداشت کردند.

یک منبع معتبر به نیمرخ گفت که حوالی ساعت 3:30 دقیقه عصر دیروز(پنجشنبه، 12 عقرب 1401 خورشیدی) بود که دو رنجر از جنگجویان طالبان محل این کنفرانس خبری را در مارکت «میرزایی سنتر» در ساحه پل خشک در غرب کابل، محاصره کردند.

به گفته این منبع، بعد از پایان برنامه اشتراک کنندگان در حال خارج شدند از محل کنفرانس بودند که جنگجویان طالبان مانع آنها شدند و آنها را دوباره به سالن کنفرانس فرستادند.

او افزود که طالبان نزدیک دو ساعت حدود 50 نفر از اشتراک کنندگان این برنامه را که شماری از آنها مردان بودند، در سالن کنفرانس تحت نظارت قرار دادند و سپس مأموران زن را آوردند تا زنان را بازرسی کنند.

این منبع می‌گوید که جنگجویان گروه طالبان نام و مشخصات شماری از افراد اشتراک کننده در این کنفرانس خبری را لیست کرده بودند، اما در نهایت ظریفه یعقوبی و سه مرد را بازداشت کردند.

یورش به یک برنامه خبری؛ طالبان ظریفه یعقوبی و سه مرد را چگونه بازداشت کردند؟

او افزود که نیروهای پولیس گروه طالبان پیش از آغاز این برنامه به آنها هشدار داده بودند که اگر اتفاقی در جریان برنامه افتاد، آنها مسئولیت آن را به عهده نمی‌‎گیرند، آما خود شان مانع برگزاری این برنامه نمی‌شوند.

ظریفه یعقوبی از جمله زنان معترض افغانستان است که در اعتراضات خیابانی علیه گروه طالبان نقش فعال داشت و در رسانه‌ها نیز از سیاست گروه طالبان علیه زنان انتقاد می‌کرد.

زنانی که زنان را لت‌وکوب کردند

یک عضو جنبش زنان افغانستان برای برابری به نیمرخ گفت که گروه طالبان چهار مأمور زن را برای بازداشت زنان همراه خود به محل کنفرانس خبری این جنبش آورده بودند.

همچنان بخوانید

سیاست خارجی فمینیستی آلمان

سیاست خارجی فمینیستی آلمان در عمل به چه معناست؟

4 حمل 1402
بی‌نظمی و خشونت در ریاست پاسپورت

بی‌نظمی و خشونت در ریاست پاسپورت

4 حمل 1402

او گفت که مأموران زن طالبان بسیار با خشونت و توهین‌آمیز با اشتراک کنندگان زن برخورد می‌کردند و شماری از دختران را در جریان بازرسی بدنی، دشنام دادند.

به گفته این عضو جنبش زنان برای برابری، مأموران زن طالبان شماری از زنان را لت‌و‌کوب کردند و تلفن‌های همراه همه دختران را «مصادره» کردند.

او گفت که جنگجویان طالبان به دختران گفتند که روز شنبه همراه با شوهران و یا پدران‌شان به حوزه امنیتی آنها بیایند و تلفن‌های همراه خود را اخذ کنند.

به گفته او، جنگجویان طالبان به دختران هشدار دادند که اگر از تلفن‌های همراه‌شان عکس یا ویدیویی علیه طالبان پیدا شود«خودشان مسئولیت‌اش را دارند.»

این عضو جنبش زنان می‌گوید که آنها تاکنون از سرنوشت بازداشت شدگان هیچ‌گونه اطلاعی در دست ندارند و نمی‌دانند که آنها کجا و تحت چه شرایطی بسر می‌برند.

طالبان پیش از این نیز هنگام سرکوب اعتراضات زنان در خیابان‌های کابل، معترضان را لت‌و‌کوب و تلفن‌های همراه آنان را ضبط کرده بودند.

ظریفه را آزاد کنید

همزمان با نشر خبر بازداشت ظریفه یعقوبی، فعالان حقوق زن کارزاری را در شبکه‌های اجتماعی راه اندازی کردند و خواستار آزادی فوری او هستند.

این زنان با استفاده از هشتگ #FreeZarifaYaqubi و #ظریفه_را_آزاد_کنید، به یورش طالبان به کنفرانس خبری  جنبش زنان افغانستان برای برابری، اعتراض می‌کنند.

شماری از فعالان حقوق زن از کاربران تویتر و فیسبوک می‌خواهند که صدای ظریفه یعقوبی باشند؛ زیرا او فقط به جرم زن بودن توسط جنگجویان گروه طالبان بازداشت شده است.

یکی از زنان در تویتر نوشته است که «من حتی تصور نمی‌توانم که حالا ظریفه در بازداشت گروه طالبان در چه حالی است و چه وضعیتی دارد، خیلی نگران هستم، لطفا کوتاهی نکنید، صدای خود را بلند کنید.»

همزمان نهادی بنام «Freedom Now» به بازداشت خانم یعقوبی واکنش نشان داده است و خواستار آزادی فوری او و همکارانش شده است. این نهاد از گروه طالبان خواسته است که به سرکوب اعضای جامعه مدنی افغانستان پایان بدهند.

Today #Taliban raided a civil society press conference in #Kabul and arrested Zarifa Yaqobi, a woman human rights defender, & four of her colleagues. We call for the immediate release of Ms. Yaqobi & her colleagues & demand the Taliban end their crackdown on civil society. pic.twitter.com/mHNW7VwW4F

— Freedom Now (@freedomnoworg) November 3, 2022

شهرزاد اکبر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز در تویتر بازداشت فعالان حقوق زنان را نگران کننده خوانده است و از دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان خواسته است که برای آزادی آنها اقدام کنند.

سمیرا حمیدی، مسئول بخش افغانستان و جنوب آسیای سازمان عفو بین الملل، بازداشت خانم یعقوبی را اقدام دیگر طالبان در راستای «نقض حقوق بشر» خوانده است و گفته است که عدم پاسخگویی باعث شده است که گروه طالبان با اطمینان به این تخلفات ادامه دهند.

گروه طالبان تاکنون بارها با یورش‌های شبانه فعالان حقوق زن را بازداشت و زندانی کرده‌اند و شماری از آنها روایت‌های وحشتناکی از شکنجه شدن در بازداشتگاه‌های طالبان، ارائه کرده‌اند.

موضوعات مرتبط
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد
هزار و یک شب

 خاله‌ام از ساده‌لوحی‌ من سواستفاده کرد

27 حوت 1401

خاله‌ی صدیقه زمانی‌که متوجه شد میان صدیقه و شریف تفاوت‌های فکری وجود دارد و شریف اندکی از صدیقه ناراضی است، از این فرصت استفاده‌ کرد تا آن‌ها را از هم دور بسازد و این پیوند...

بیشتر بخوانید
ازدواج اجباری در بدل قرض پدر
گزارش

پدرم مرا در بدل قرضش به شوهر داد

25 حوت 1401

پدرم بی‌کار بود، مدت‌ها می‌شد که کار نمی‌کرد و درآمدی نداشت. نه نفر در خانه نان‌خور بودیم و فقط پدرم نان‌آور بود. ما چهار خواهر و چهار برادر بودیم که با پدر و مادرم یک‌جا ده نفر...

بیشتر بخوانید
نامادری
هزار و یک شب

نامادری

2 حوت 1401

مادرم که فوت شد، پدرم ازدواج مجدد کرد. زندگی ما از این رو به آن رو شد. نامادری‌ام تا که اولاد‌دار نشده بود با ما خوب رویه می‌کرد. اولاددار که شد رویه‌اش تغییر کرد.

بیشتر بخوانید
فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود
هزار و یک شب

فرزندآوری برای مسئول ساختن شوهرم اشتباه بود

23 حوت 1401

یاسمن را به ظاهر دادند و در بدلش خواهر ظاهر را به برادر یاسمن گرفتند. هرچند یاسمن از بودن و ازدواج با ظاهر خوشحال بود، اما ظاهر از این ازدواج راضی نبود و یاسمن را نمی‌خواست. او...

بیشتر بخوانید
ازدواج زیر سن
هزار و یک شب

در چهار سالگی مرا به شوهر دادند

15 حوت 1401

نمی‌دانستم که شوهر دارم. اولین بار پدرم برایم گفت که وقتی چهار ساله بودم او مرا به شوهر داده و به نام پسر کاکایم کرده است.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00