نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

25 نوامبر؛ «شاهد عادی شدن خشونت علیه زنان افغانستان هستیم»

  • ارزگانی
  • 4 قوس 1401
FB_IMG_1669378313476

دومین سال متوالی است که زنان افغانستان «روز جهانی محو خشونت علیه زنان» را در زیر سلطه گروه طالبان، می‌گذرانند.

سال گذشته زمانی که 25 نوامبر فرا رسید، تازه سه ماه و 10 روز از تسلط گروه طالبان بر افغانستان گذشته بود و هنوز این گروه بسیاری از سیاست‌های زن ستیزانه خود را اعلام نکرده بودند.

امسال، اما 25 نوامبر در حالی فرا رسیده است که گروه طالبان دست‌کم 40 فرمان علیه زنان افغانستان صادر کرده است و محکمه صحرایی و شلاق زدن زنان در استادیوم‌های ورزشی، بار دیگر تکرار شده است.


دفتر هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در اعلامیه‌ای که به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان صادر کرده است گفته که از تابستان سال 2021 میلادی بسیاری از حقوق اساسی زنان افغانستان محدود و یا لغو شده است.

این نهاد گفته است که حقوق اساسی زنان از سوی گروه طالبان در حالی محدود و یا لغو شده است که افغانستان یکی از کشورهای با میزان بالای خشونت علیه زنان است.

یوناما در اعلامیه خود گفته است که در غیاب قوانین و سیاست‌های که برابری جنسیتی و حقوق زنان را حمایت و ترویج کند، صدور فرامینی که به حذف سیستماتیک زنان از زندگی عمومی و سیاسی کمک کند، نورم‌های اجتماعی را که نابرابری را تداوم می‌بخشد «جسورتر» کرده است.

این نهاد گفته است که محدودیت‌های گروه طالبان علیه زنان، برخی از هنجارهای اجتماعی سنتی که استفاده از خشونت را به عنوان نوعی انضباط و کنترل می‌پذیرد، تقویت کرده و محیطی را ایجاد کرده که در آن «خشونت علیه زنان و دختران عادی می‌گردد.»

یوناما به نقل از آلیسون داویدیان، نماینده بخش زنان سازمان ملل در افغانستان نوشته است که: «هر روز شاهد عادی شدن خشونت علیه زنان و دختران، در خانه‌های‌شان، مکان‌های که اجازه کار دارند، آنلاین و در مکان‌های عمومی هستیم.»

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان خواستار پایان دادن به تمام اشکال خشونت مبتنی بر خشونت شده است و از گروه طالبان خواسته است که «گام‌های فوری برای پایان دادن به خشونت علیه زنان و بدتر شدن حقوق زنان به عنوان بخشی از تلاش‌های حیاتی برای برقراری صلح معنادار و پایدار بردارند.»

روزا اوتنبایوا، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان خواستار حفاظت از حقوق اساسی زنان افغانستان و ایجاد محیط عاری از هرگونه خشونت علیه زنان شده و گفته است که «حمایت از حقوق زنان یک عامل اساسی برای ثبات، رفاه و هر گونه صلح پایدار در افغانستان است.»

همچنان بخوانید

فرخنده ملک‌زاده

زجرکشی فرخنده؛ خشونت بی‌پایان علیه زن و جامعه‌ی تماشاگر

28 حوت 1401
خانم هدیه ارمغان

نهادهای فمینیستی جهان موضع‌شان را در قبال زنان افغانستان مشخص کنند

20 قوس 1401

«جهان بی‌تفاوتی اختیار کرده»

شماری از فعالان حقوق زن، وضعیت افغانستان را در زیر سلطه طالبان برای زنان به «جهنم» و «زندان خوفناک» تشبیه کرده و از عملکرد جامعه جهانی در قبال سرنوشت زنان، انتقاد می‌کنند.

هدا خموش، از زنان معترض افغانستان در پیامی به نیمرخ گفته است که «پس از فروپاشی دولت پیشین و حاکمیت دوباره طالبان، افغانستان تبدیل به جهنمی برای زنان شده است. هیچ روزی نیست که زنی در این کشور به بدترین شکل ممکن مورد خشونت قرار نگیرد.»

او افزوده: «سازمان‌های جهانیِ که 25 نومبر را روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان اعلان کردند، به جای مبارزه با خشونت علیه زنان و محاکمه عاملان این خشونت، بر عکس یار بدوی‌ترین، خشن‌ترین و زن ستیزترین گروهی به نام طالب شده است و در هفته ملیون‌ها دالر به بهانه‌های مختلف به آنان کمک می‌کند.»

به گفته‌ی خانم خموش «اگر دنیا در برابر شعار خودش[در مورد حمایت از حقوق زنان] صادق می‌بود، باید امروز از این همه خشونت‌ها کاسته می‌شد.»

جنبشی موسوم به «جنبش زنان افغانستان برای عدالت و آزادی» نیز با نشر اعلامیه‌ای، گفته است «بررسی‌ها و چشم‌دیدها» نشان می‌دهد که در زیر سلطه گروه طالبان خشونت علیه زنان به گونه «وحشتناک» افزایش یافته است.

در اعلامیه این نهاد آمده که آمار قتل‌های مرموز زنان، خودکشی‌، لت و کوب زنان درخیابان توسط افراد گروه طالبان، محکمه صحرایی، ازداواج اجباری و فروش دختران خرد سال، مصداق‌های عینی خشونت علیه زنان افغانستان است.

جنبش زنان افغانستان برای عدالت و آزادی گفته است که: «سازمان ملل، جامعه جهانی و سازمان حقوق‌بشر در این وضعیت سخت و وحشتناک که زنان افغانستان با آن روبرو هستند، بی‌تفاوتی اختیار کرده و زنان افغانستان را  به فراموشی سپرده‌اند.»

شماری دیگر از زنان نیز با نشر یک پیام ویدیویی از یک فضای سربسته، می‌گویند که نهادهای حقوق بشری و مدافع حقوق زن هیچ نوع توجهی به سرنوشت زنان افغانستان نکرده‌اند.

جهان نارنجی

همه ساله به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان، سازمان ملل متحد یک کمپاین 16 روزه برای آگاهی دهی در مورد خشونت علیه زنان آغاز می‌کند و نهادهای مختلف به آن می‌پیوندند.

امسال این کمپاین با عنوان «16 روز فعالیت علیه خشونت» آغاز شده و از جمله نهادهای که به آن پیوسته است، دفتر اتحادیه اروپا در افغانستان است.

این نهاد در صفحه رسمی تویتر خود نوشته است که «در روز بین المللی محو خشونت علیه زنان، جهان نارنجی می‌شود.» و افزوده که «در محکومیت تمام انواع خشونت و تبعیض به شمول خشونت علیه زنان و دختران به ما بپیوندید.»

شماری از رسانه‌های ویژه زنان افغانستان نیز به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان و در همبستگی با کمپاین 16 روزه سازمان ملل، برنامه‌های ویژه‌ای را روی دست گرفته‌اند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: 25 نوامبرخشونت علیه زن
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
مادرم مرا فروخت
هزار و یک شب

مادرم مرا فروخت

10 حمل 1402

وقتی سیزده ساله شدم یک پیرمرد 72 ساله به خواستگاری‌ام آمد. مردم محل می‌گفتند که مرد پولداری است. مادرم چون شیفته‌ی پول و ثروت بود، با آنکه زندگی مان رو به بهبود شده بود، بازهم...

بیشتر بخوانید
پس از طلاق فهمیدم که زندگی فقط دعوا نیست
هزار و یک شب

پس از طلاق فهمیدم که زندگی فقط دعوا نیست

12 حمل 1402

پس از سه ماه جنجال و مشاجره راحله موفق شد که از عزیز جدا شود و آن رابطه‌ی پر از خشونت هفت ساله را با برگه‌ی طلاق به پایان برساند.

بیشتر بخوانید
تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد
هزار و یک شب

تقلای زندگی؛ زنی که کار کرد و آسوده نشد

6 حمل 1402

یاسمن ۳۵ ساله است. زن قد کوتاه و لاغر اندام، با چشمان بادامی و رنگ گندمی که از فرط کار و فشار زندگی در دیار غربت دور چشمانش چین و چروک برداشته و قدش خمیده است.

بیشتر بخوانید
قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود
هزار و یک شب

قربانی بد دادن؛ احساس می‌کنم سال‌هاست بر من تجاوز می‌شود

11 حمل 1402

لیلا همانطور که روی سکو نشسته است و پشم‌ می‌ریسد، به غروب طلایی‌رنگ آفتاب تماشا می‌کند و آه بلندی می‌کشد. نخ پشم را دور سنگ‌ می‌پیچاند و چادرش را پیش‌ می‌کشد.

بیشتر بخوانید
هشت سال در نکاح متجاوز
هزار و یک شب

هشت سال در نکاح متجاوز

23 جدی 1401

آمنه، زن جوانی است که در 15 سالگی از مکتب محروم و متحمل کودک‌همسری شد، تا 19 سالگی‌اش یک دختر کرد و بخاطر سنگین‌کاری دو بار جنینش سقط شد.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00