نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

نسل‌کشی هزاره‌‌ها؛ روایت قتل عام دو خانواده توسط طالبان در دایکندی

  • ارزگانی
  • 5 قوس 1401
IMG-20221126-WA0015

منابع مؤثق به نیمرخ تأیید کرده‌اند که جنگجویان گروه تروریستی طالبان در روستای «سرِ سیوک» از مربوطات ولسوالی نیلی، مرکز ولایت دایکندی بر دو خانه‌ی مسکونی حمله کرده، هشت غیرنظامی به شمول سه کودک را کشته، دو نفر به شمول یک زن را زخمی کرده و شش نفر را با خود برده‌اند.

دو منبع مؤثق به شرط افشا نشدن هویت شان به نیمرخ گفتند که در حمله جنگجویان گروه تروریستی طالبان دو نفر، یک زن و یک مرد، زخمی و پنج نفر دیگر، به شمول یکی از زخمی‌ها بازداشت شده‌اند و یک نفر دیگر لادرک است.

بر اساس اطلاعات این منابع، امین‌الله مالی، محمد علم جعفری، امیر جعفری، شیرعلی جعفری و ابراهیم یعقوبی پنج مرد بزرگسال است که توسط جنگجویان گروه تروریستی طالبان «تیرباران» شده‌اند.

مهدی جعفری، پسر محمد علم جعفری، عنایت جعفری، پسر امیر جعفری و محمد جعفری، پسر شیر علی جعفری، سه کودکی هستند که توسط جنگجویان گروه طالبان کشته شد‌ه‌اند. آنها به ترتیب 14، 12 و 11 ساله بوده‌اند.

نزدیکان قربانیان این تصاویر را به نیمرخ فرستاده‌اند.
نزدیکان قربانیان این تصاویر را به نیمرخ فرستاده‌اند.

در  این حمله همچنین مروارید، همسر امیر جعفری و محمد رضایی از بستگان خانواده جعفری، زخمی شده‌اند و بشیر حیدری و محمود حیدری، پسران حاجی حیدر، احسان و رحمان پسران هاشم خان و محمد رضایی، از سوی جنگجویان گروه طالبان بازداشت شده‌اند و یونس، پسر برادر جواد جعفری، لادرک است.

به گفته منابعی که با نیمرخ صحبت کرده‌اند، جنگجویان گروه طالبان محمد رضایی را در حالی که زخمی بوده، بازداشت و با خود به شهر نیلی، مرکز ولایت دایکندی برده‌اند. او مهمان خانواده جعفری بوده و ساکن اصلی روستای سر سیوک نیست.

منابع می‌گویند که همه قربانیان این حادثه غیرنظامی، کشاورز  و کارگر عادی بوده‌اند و هیچ‌گونه فعالیت نظامی چه در دوره حکومت پیشین افغانستان و چه دوره طالبان، نداشته‌اند.

جسد هفت نفر از قربانیان روز جمعه و جسد امین الله مالی، روز شنبه به خاک سپرده شد.

حمله چگونه اتفاق افتاد؟

بر اساس اطلاعاتی که دو منبع مؤثق به نیمرخ ارائه کردند، صبح روز پنجشنبه (سوم قوس 1401 خورشیدی) مردم محل متوجه می‌شوند که روستای آنها از سوی جنگجویان گروه طالبان محاصره شده است.

همچنان بخوانید

فرهنگ بومی هزاره‌گی

طالبان در پـی نابودی فرهنگ بومی هزاره‌گی

29 قوس 1401
تظاهرات برلین: نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید

تظاهرات برلین: نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید

15 قوس 1401

به گفته این منابع، بیش از 200 نفر از جنگجویان گروه طالبان با سلاح‌های سبک و سنگین، این روستا را محاصره کرده بودند.

آنها می‌گویند که این حمله با همکاری طالبان محلی و به بهانه «شکل‌دهی مقاومت» و «تحویل ندادن اسلحه» از سوی پسران محمد جواد جعفری معروف به محمد داد جعفری و هاشم خان به گروه طالبان، راه اندازی شده بود.

این منابع می‌گویند که امین‌الله مالی که از بزرگان و متنفذین محلی بود، زمانی که متوجه محاصره روستا از سوی طالبان می‌شود، تلاش می‌کند که میانجیگری کند و این مسئله را به صورت مسالمت آمیز حل کند.

به گفته این منابع، اما تلاش آقای مالی نتیجه نمی‌دهد و طالبان ابتدا او و ابراهیم پسر هاشم خان را تیرباران می‌کنند و سپس با سلاح سبک و سنگین بر خانه‌های پسران محمد جواد جعفری حمله می‌کنند.

بر اساس روایت این دو منبع مؤثق، جنگجویان طالبان پس از یورش به خانه‌های پسران جعفری، کودکان را از خانه‌ها بیرون و تیرباران کرده‌اند و شماری از خانه‌ها نیز بر اثر اصابت گلوله سلاح‌های سنگین، ویران شده است.

مراسم خاکسپاری قربانیان در سر سیوک نیلی، مرکز دایکندی، عکس: ارسالی به نیمرخ
مراسم خاکسپاری قربانیان در سر سیوک نیلی، مرکز دایکندی، عکس: ارسالی به نیمرخ

به گفته این منابع، یکی از عوامل این حمله، دعوای حقوقی سابقه‌دار بر سر زمین میان خانواده محمد جواد جعفری و هاشم خان با خانواده غریب حسین بیگ بوده است و در گذشته نیز بر سر این دعوای حقوقی، چندین نفر از دو طرف کشته شده است.

آنها می‌گویند که در دوره حکومت پیشین افغانستان این دعوای حقوقی دو بار به نفع خانواده جعفری و هاشم خان فیصله شده بود، اما خانواده غریب حسین بیگ آن را نپذیرفتند.

بر اساس اطلاعات این منابع، به دلیل این دعوای حقوقی، دشمنی عمیقی میان خانواده‌های جعفری و هاشم خان با خانواده غریب حسین بیگ شکل گرفته بود و دو طرف برای حفاظت از جان خود، همواره در خانه اسلحه نگهداری می‌کردند.

به گفته این منابع، پسران جعفری و هاشم خان از گروه طالبان خواستار تضمین امنیت جانی شان بودند و گفته بودند که اگر طالبان امنیت جانی آنها را تضمین کنند، حاضر هستند که اسلحه خود را تسلیم دهند.

این منابع می‌گویند که اما گروه طالبان بدون توجه و بررسی خواست آنها، بر خانه‌های پسران جعفری و هاشم خان یورش می‌برند و بدون اینکه «حتا یک مرمی» از سوی آنها فیر شود، از چهار طرف حمله و این فاجعه را خلق می‌کنند.

واکنش‌ها

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسیف) کشته شدن چهار کودک بین یک تا 14 سال را در حمله جنگجویان گروه طالبان به روستای سرِ سیوک ولسوالی نیلی ولایت دایکندی، تأیید کرده است.

این نهاد در صفحه رسمی تویتر خود این حمله را «مهیب» خوانده و گفته است که از آن «عمیقا شوکه و اندوهگین است.»

یونیسیف گفته است که «تمام اعمال خشونت آمیز علیه کودکان» را محکوم می‌کند و از تمام طرف‌ها خواسته است که به تعهدات خود بر اساس قوانین بین‌المللی به حمایت از کودکان در همه زمان‌ها، عمل کنند.

گروه طالبان حمله به روستای سر سیوک، کشته شدن 9 نفر و زخمی شدن چهار نفر را تأیید، اما کشته شدن کودکان در این حمله را رد کرده‌اند.

عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخله گروه طالبان قربانیان این حمله را «باغی» خوانده است و گفته است که آنها پس از آنکه حاضر نشدند سلاح خود را تحویل بدهند، از سوی جنگجویان این گروه مورد حمله قرار گرفتند.

شماری از چهره‌های سیاسی هزاره در واکنش به این حمله، آن را «مصداق بارز جنایت ضد بشری» دانسته‌اند و از سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری بین‌المللی خواستار بررسی دقیق آن شده‌اند.

این حمله بین شهروندان افغانستان نیز واکنش گسترده داشته است و شمار زیادی از شهروندان در شبکه‌های اجتماعی آن را در راستای «نسل‌کشی هزاره‌ها» عنوان کرده‌اند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: دایکندینسل‌کشی
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت
گزارش

پدرم مرا در بدل 300 هزار افغانی به یک معتاد مواد مخدر فروخت

13 جوزا 1402

گزارش از تمنا غفور فتانه هنگامی که تنها 16 سال سن داشت، عکس شخصی را در مقابل خودش می‌دید که به گفته دیگران قرار بود همسر زندگی‌اش شود. وی در آن سن درک واضحی از ازدواج و زندگی...

بیشتر بخوانید
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
کشف هویت جنسی
هزار و یک شب

یاسمین: کشف هویت جنسی‌‌ام سخت، اما دل‌پذیر بود

14 جوزا 1402

«از زمانی که خیلی کوچک بودم یادم می‌آید وقتی در جمع پسرها قرار می‌گرفتم حس فرار به من دست می‌داد و فکر می‌کردم کسی در گوشم می‌گوید باید از این جمع جدا شوی. البته یک حس...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00