نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

طالبان در پـی نابودی فرهنگ بومی هزاره‌گی

  • صنوبر
  • 29 قوس 1401
فرهنگ بومی هزاره‌گی

منابع محلی در ولایت دایکندی می‌گویند که طالبان با ایجاد ایست‌های بازرسی در شهر نیلی حداقل بیست تن از زنان و دختران را به بهانه پوشش شان توقیف و پس از گرفتن تعهد از خانواده‌های‌شان رها کرده‌اند.

ماموران امر به معروف و نهی از منکر گروه تروریستی طالبان دیروز (دوشنبه، ۲۸ قوس ۱۴۰۱) چندین تن از زنان و دختران را که اکثر آنها دانش‌آموز بودند بخاطر نپوشیدن «برقع» در سطح شهر نیلی، داخل رنجرها انداختند و پس از تذکر حجاب و تهدید به مجازات، آنها را رها کردند.

شماری از این زنان می‌گویند که جنگجویان طالبان در این کار از زنانی که منحیث جوخه‌ی سرکوب در چارچوب پولیس این گروه در دایکندی کار می‌کنند، نیز کمک می‌گیرند.

فایزه (نام مستعار) دانش‌آموز ۱۹ ساله، یکی از دخترانی است که داخل رنجر طالبان انداخته شده، او به نیمرخ گفت که طالبان خانواده‌اش را تهدید به مجازات کرده و پس از گرفتن تعهد او را آزاد کردند.

فایز می‌گوید درحال رفتن به آموزشگاه بود که در یک ایست بازرسی طالبان توقیف شد.

لباس‌های بلند و سیاه پوشیده بودم و بخاطر هوای سرد یک کرتی هم به تنم بود همین‌که به ایست بازرسی رسیدم مرا ایستاد کردند و گفتند چرا چادر کلان نپوشیدی؟ من برای ­شان گفتم که لباسم بلند است و نیاز به چادرنماز نیست، اما آن‌ها بی‌توجه به حرف‌هایم مرا گفتند به رنجر سوار شو!

فايزه

پس ازینکه طالبان با توضیحات فایزه متقاعد نشدند او را داخل رنجر‌ انداختند و یکی از ماموران امر به معروف با لحن تند فایزه را به رعایت پوشش مد نظر شان وادار کرده است.

همینکه سوار رنجر شدم به یاد برنامه‌های شلاق زدن زنان در ورزشگاه‌ها افتادم و خیلی ترسیده بودم. مامور طالبان به من تذکر داد­ که سر از فردا بدون چادر گرد (چادرنماز) از خانه بیرون نشو اگرنی پدر یا برادرت را زندانی می‌کنیم.

فايزه

طالبان پس از گرفتن تعهد از فایزه، به او اجازه داده‌اند که به آموزشگاه‌ برود.

طالبان در پـی نابودی فرهنگ بومی هزاره‌گی

شمسیه (مستعار) زن 38 ساله است که دیروز در ایست بازرسی طالبان بخاطر پوشش سنتی و روستایی‌اش مورد پرسش قرار گرفته و طالبان برای آزادی او به شوهرش تماس گرفتند و سپس آزاد کردند.

شمسیه که برای خرید به بازار شهر نیلی رفته بود به نیمرخ می‌گوید طالبان بخاطر پوشش سنتی هزارگی‌اش او را تحقیر کردند.

همچنان بخوانید

جایزه سیمون دوبووار

ستایش از یک انقلاب؛ جایزه سیمون دوبووار به زنان ایران اهدا شد

20 جدی 1401
نسل‌کشی هزاره‌‌ها؛ روایت قتل عام دو خانواده توسط طالبان در دایکندی

نسل‌کشی هزاره‌‌ها؛ روایت قتل عام دو خانواده توسط طالبان در دایکندی

5 قوس 1401

یک عمر شد که با همین لباس‌ها زندگی کردیم طالبان فکر می‌کنند که ما به بی‌عفتی زندگی‌ کردیم که حالا باید بوجی سرکنیم (کنایه به برقع).

شمسیه

شمسیه در ادامه گفت ­که طالبان او را نیز داخل رنجر انداختند اما قبل از او دو دختر دیگر نیز آنجا بوده‌اند.

طالبان از­­­ چندی پیش نواختن دمبوره، ابزار موسیقی سنتی مردم هزاره و برگزاری جشن‌های محلی را نیز ممنوع کرده است. اکنون زنانی که در دایکندی از سوی طالبان بخاطر پوشش سنتی در مناطق هزاره‌جات، مورد پرسش قرار گرفته‌اند می‌گویند که نگران از بین رفتن فرهنگ بومی هزاره‌گی ­اند و طالبان با تحمیل برقع و نقاب و چادرنماز، فرهنگ‌ دیرینه آنان را حذف می‌کنند. زیرا از گذشته‌های دور پوشش زنان در روستاها متفاوت بوده و حتا قبل از آمدن طالبان، پوشش برقع و نقاب سیاه میان زنان دایکندی مروج نبوده است.

قابل یادآوری است که ماموران امر به معروف و نهی از منکر طالبان ۱۰ روز قبل در سطح شهر و بازار از طریق بلندگوها اعلام کرده بودند که زنان و دختران ۱۰ روز فرصت دارند تا با پوشش مدنظر طالبان به سطح شهر بیایند و پس از این مدت، با زنان برخورد می‌کنند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حجابدایکندیفرهنگ
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
چندهمسری
هزار و یک شب

چندهمسری؛ پاداش زنی که با پول معلمی خرج دانشگاه شوهرش را داد

16 دلو 1401

مروارید در تمام قریه یگانه دختری بود که بیشترین خواستگار را داشت. او دختر باسواد بود و در امور منزل هم به قول زنان قریه، از هر انگشتش هنر می‌بارید. همه می‌خواستند مروارید عروس‌شان شود.

بیشتر بخوانید
زنی که باربار زندگی می‌سازد
هزار و یک شب

زنی که باربار زندگی می‌سازد

13 دلو 1401

گل‌واری 25 سال پیش به خدادا، پسر همسایه‌اش دل می‌بندد و قصه‌ی دلدادگی‌شان نقل مجلس محله می‌شود. قدرت این دلدادگی هردو را به‌هم می‌رساند. پس از دو سال زندگی مشترک، همراه با شوهر و خانواده‌ی...

بیشتر بخوانید
نجمه
هزار و یک شب

زنی که برای آینده‌ی دخترش خانه را ترک کرد

17 دلو 1401

نجمه را در پانزده سالگی به شوهر دادند. خودش می‌گوید به راستی مرا به شوهر دادند، من چیزی از ازدواج نمی‌دانستم.شانزده ساله بود که دختری به دنیا آورد و اسمش را گلنار گذاشتند.

بیشتر بخوانید
ازدواج مجازی
هزار و یک شب

چهار سال ازدواج در فضای مجازی

11 دلو 1401

زندگی در منطقه‌ی اعیان‌نشین شهر کابل به خوبی پیش می‌رفت. بدون هیچ محدودیتی به مکتب رفتم و درس خواندم و برای خودم رویاهایی بافته بودم.

بیشتر بخوانید
زن چهارم
هزار و یک شب

روزی که زن چهارم پدرم پسر زایید

8 دلو 1401

پدرم پسر می‌خواست. او همیشه آرزو می‌کرد که پسردار شود. برای همین چهار بار ازدواج کرد. هیچ‌کس نمی‌توانست با او مخالفت کند. همین‌که حرفی می‌زدیم به دهان ما محکم می‌کوبید.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل، بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
EN