نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

حکم تاز‌ه‌ی طالبان: زنان اجازه دارند بمیرند

  • نیمرخ
  • 29 قوس 1401
حکم تاز‌ه‌ی طالبان

گروه تروریستی طالبان در تازه‌ترین مورد اعلام کرده‌اند که پس از این دروازه‌های تمامی دانشگاه‌های خصوصی و دولتی به روی دختران بسته است. این دستور که متن آن در شماری از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، نشان می‌دهد که تصمیم ممنوعیت دختران از دانشگاه در جلسه کابینه طالبان گرفته شده و از سوی ندامحمد ندیم، وزیر گروه طالبان برای تحصیلات عالی با امضای یک مکتوب رسمی به تمامی دانشگاه‌ها ابلاغ شده است.

ممنوعیت دختران از دانشگاه درحالی اعلام می‌شود که شماری از نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد، نمایندگان ویژه آمریکا و اتحادیه اروپا در امور افغانستان، تلاش داشتند طالبان را برای بازگشایی مکاتب دخترانه که از آغاز تسلط این گروه برافغانستان بسته شده بود، متقاعد کنند.

شماری از سیاستمداران افغانستان نیز در ماه‌های گذشته به صورت غیررسمی برای طالبان لابی می‌کردند و در تلاش این بودند که با خریدن زمان بیشتر برای طالبان، تغییر نظر طالبان در زمینه آموزش و کار زنان ممکن خواهد بود. چیزی که اکنون و با صدور حکم تازه‌ي طالبان بطلان آن روشن شده است.

با صدور حکم ممنوعیت زنان از دانشگاه در واقع پازل طالبان برای حذف کامل زنان از تمامی عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کامل شد. پیش از این طالبان زنان و دختران را از رفتن به مکتب در دوره متوسطه، کار، سفر، ورزش، رفتن به اماکن تفریحی و حتا حمام، ممنوع کرده بودند و اما جالب این بود که اجازه داده بودند دختران در دانشگاه به درس خود ادامه دهند. این تناقض هم برای بخشی از نیروهای تندرو طالبان آزاردهنده بود و هم از طرف دیگر امید واهی را برای جامعه بین‌المللی و لابی‌گران طالبان در بیرون از افغانستان زنده نگهداشته بود.

لابی‌گران گروه تروریستی طالبان همواره رفتن دختران به دانشگاه‌ها را دستاویزی کرده بودند برای اینکه طالبان مکاتب دخترانه را نیز بازخواهند کرد، اما اقدام طالبان برای بستن دانشگاه به روی دختران و زنان، حالا هیچ سوالی را در رابطه به دیدگاه این گروه نسبت به زنان باقی نگذاشته است که طالبان یک رژیم آپارتید جنسیتی است.

خبر ممنوعیت دختران از دانشگاه درست در روزی اعلام شد که شورای امنیت سازمان ملل متحد در جلسه‌ای در مورد افغانستان به گزارش‌های رییس هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) گوش می‌دادند و از طالبان خواستند حقوق بشر را در افغانستان رعایت کنند.

چنین اقدامی از سوی طالبان آنهم در چنین روزی،چنگ‌ و دندان نشان طالبان به جهان کنونی و نظم کنونی جهان است. واقعیت امر این است که برخورد سهل‌انگارانه و پر از تناقض جهان و در راس، ایالات متحده آمریکا با طالبان، این پیام را به گروه طالبان مخابره کرده که دست آنها در افغانستان باز است و ارزش‌هایی مانند حقوق بشر، در بیرون از جغرافیای غرب، قصه‌ سیاسی بیش نیست. قصه‌ای که در ۲۰ سال گذشته پررنگ بود و اکنون دیگر اهمیتی ندارد.

ادامه برخورد دوگانه با ارزش‌های چون حقوق بشر و چشم‌پوشی و اغماض از نقض گسترده حقوق بشر توسط طالبان از سوی جهان بدون شک که وضعیت مردم افغانستان، به ویژه زنان این کشور را بیش از هرزمان دیگری تیره و تار خواهد کرد؛ صد البته که پیامد چنین اقداماتی تنها به افغانستان محدود نخواهد ماند.

 افراط‌گرایی مذهبی که در یک سال پس از بازگشت طالبان به وضوح رشد سریع آن را شاهد بوده‌ایم، هیولای خطرناکی است و خطر آن به هیچ وجه فقط و فقط به افغانستان محدود نمی ماند.

اکنون زمان آن فرا رسیده است که جهان علیه رژیمی که آپارتاید جنسیتی را رسمیت بخشیده است، اقدام کند. قطع هر نوع رابطه در هرسطحی، اعمال تحریم‌های گسترده از جمله ممنوعیت سفر بر تمامی رهبران و فرماندهان طالبان که شامل کشورهای منطقه و همسایه نیز شود، قطع تمامی کمک‌هایی که طالبان به صورت غیرمستقیم از آن مستفید می‌شوند، گزینه‌هایی است که جامعه جهانی می‌توانند‌ فورا روی‌دست بگیرند. در غیر آن، اعتبار نظم کنونی جهان بدون شک در باور میلیون‌ها انسان در سراسر کره زمین فرو خواهد ریخت و این چیزی نیست که جهان آشفته کنونی بتواند از پس آن برآید.

همچنان بخوانید

دانشجویان دختر

دانشجویان دختر: از دست طالبان در هیچ‌جایی در امان نیستیم

16 دلو 1401
ممنوعیت آموزش دختران

500 روز ممنوعیت آموزش دختران؛ ستیز طالبان، ناکامی جهان و تغییر رویکرد زنان

14 دلو 1401
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق آموزش زناندانشگاهدختران دانشجو
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
چندهمسری
هزار و یک شب

چندهمسری؛ پاداش زنی که با پول معلمی خرج دانشگاه شوهرش را داد

16 دلو 1401

مروارید در تمام قریه یگانه دختری بود که بیشترین خواستگار را داشت. او دختر باسواد بود و در امور منزل هم به قول زنان قریه، از هر انگشتش هنر می‌بارید. همه می‌خواستند مروارید عروس‌شان شود.

بیشتر بخوانید
زنی که باربار زندگی می‌سازد
هزار و یک شب

زنی که باربار زندگی می‌سازد

13 دلو 1401

گل‌واری 25 سال پیش به خدادا، پسر همسایه‌اش دل می‌بندد و قصه‌ی دلدادگی‌شان نقل مجلس محله می‌شود. قدرت این دلدادگی هردو را به‌هم می‌رساند. پس از دو سال زندگی مشترک، همراه با شوهر و خانواده‌ی...

بیشتر بخوانید
نجمه
هزار و یک شب

زنی که برای آینده‌ی دخترش خانه را ترک کرد

17 دلو 1401

نجمه را در پانزده سالگی به شوهر دادند. خودش می‌گوید به راستی مرا به شوهر دادند، من چیزی از ازدواج نمی‌دانستم.شانزده ساله بود که دختری به دنیا آورد و اسمش را گلنار گذاشتند.

بیشتر بخوانید
ازدواج مجازی
هزار و یک شب

چهار سال ازدواج در فضای مجازی

11 دلو 1401

زندگی در منطقه‌ی اعیان‌نشین شهر کابل به خوبی پیش می‌رفت. بدون هیچ محدودیتی به مکتب رفتم و درس خواندم و برای خودم رویاهایی بافته بودم.

بیشتر بخوانید
زن چهارم
هزار و یک شب

روزی که زن چهارم پدرم پسر زایید

8 دلو 1401

پدرم پسر می‌خواست. او همیشه آرزو می‌کرد که پسردار شود. برای همین چهار بار ازدواج کرد. هیچ‌کس نمی‌توانست با او مخالفت کند. همین‌که حرفی می‌زدیم به دهان ما محکم می‌کوبید.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل، بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
EN