نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

طالبان بر دانشگاه‌ها هجوم بردند و مانع ورود دختران شدند

  • صنوبر
  • 30 قوس 1401
Taliban-Attack-On-Universities

دختران دانشجو می‌گویند که صبح امروز جنگجویان گروه تروریستی طالبان با هجوم بر آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌ها در کابل و‌ شماری از ولایت‌ها، با تهدید و اسلحه مانع ورود دختران شده‌اند.

طالبان امروز( چهارشنبه، ۳۰ قوس ۱۴۰۱ خورشیدی) در سطح شهر کابل و جلو دروازه‌های ورودی دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌ها ایست‌های بازرسی ایجاد کرده‌اند و در اکثر ایست‌های بازرسی، مانع گشت‌وگذار زنان و دختران می‌شوند و در مواردی آنها را مورد پرسش قرار می‌دهند.

جنگجویان طالبان پس از آن مانع ورود دختران به دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شده‌اند که کابینه‌ی این گروه تروریستی به تازه‌گی تصمیم گرفته است تعلیم و تحصیل دختران به کلی تعلیق شود.

شماری از دختران از شهر کابل می‌گویند که صبح امروز حدود ساعت ۶:۳۰ صبح جنگجویان مسلح طالبان در دانشگاه خصوصی کاردان در شهر کابل، مانع ورود دختران به دانشگاه شدند.

یکی از این دانشجویان می‌گوید دخترانی که قبل از رسیدن طالبان وارد مرکز شده بودند از صنف‌های شان بیرون انداخته شدند و آنهایی را که اعتراض کردند به روی شان اسلحه کشیدند.

یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه کاردان در فیسبوکش نوشته است: «صبح زود وقتی می‌خواستیم وارد دانشگاه شویم دروازه را به روی ما بستند، درحالیکه پسران اجازه داشتند داخل شوند. وقتی گفتیم چرا، اسلحه‌‌اش را به روی ما نشانه گرفت و گفت زود به خانه بروید وگرنه مسئولیت بعدی به دوش خودتان است!»

پس از آن حدود ساعت هفت صبح طالبان مانع ورود دختران به دانشگاه کابل شدند.

در ویدیویی که به نیمرخ رسیده است جمعی از دختران دانشجو را پشت دروازه‌‌ی شمالی دانشگاه کابل در حال گریه نشان می‌دهد و شماری از دختران برای همدردی یکدیگر را در آغوش کشیده و باهم گریه می‌کنند.

فاخره ۱۹ ساله که در دانشگاه خصوصی کاتب در ناحیه سیزدهم شهر کابل در کلاس آموزش زبان انگلیسی رفته بود، می‌گوید ساعت نه صبح تازه وارد صنف شده بودیم که چند رنجر طالبان وارد این مرکز شدند.

بنابر هدایت استاد کلاس را ترک کردیم و پس از ترک کلاس‌های مان پیام‌هایی از طرف اداره کاتب دریافت کردیم که کلاس‌های آموزش زبان انگلیسی برای مدتی مسدود باقی می‌ماند.

فاخره در گفتگو با نیمرخ

یک منبع دیگر به نیمرخ می‌گوید طالبان دختران را از آموزشگاه‌های عامه شمال، رؤفی و پوهنتون غالب به زور از کلاس‌های درسی بیرون انداخته و هشدار داده‌اند که دیگر به آموزشگاه برنگردند.

همچنان بخوانید

روزهای بی‌رنگی؛ دختران دانشجوی هرات و آیندۀ تهی از معنا

روزهای بی‌رنگی؛ دختران دانشجوی هرات و آیندۀ تهی از معنا

26 سنبله 1402
نتایج کانکور ۱۴۰۲

اعلام نتایج کانکور کشور؛ باز هم هیچ اسمی از دختران نیست

13 سنبله 1402

همزمان با این اتفاقات مرکز آموزشی حسن رحمتی در کابل یک اطلاعیه‌ای را در درب این آموزشگاه نصب کرده است که در آن امروز(چهارشنبه، ۳۰ قوس) را رخصتی اعلام کرده و از دانش‌آموزان پسر خواسته اند که سر از فردا به صنف‌های درسی شان بازگردند.

در اطلاعیه آمده است: «طبقه ذکور سر از فردا پنجشنبه، اول جدی به دروس خویش دوباره مراجعه نمایند و طبقه اناث منتظر امر ثانی باشند.»

در همین حال یکی از دانشجویانی که از پیش دروازه‌ی دانشگاه کابل با اشک و بغض به خانه برگشته به نیمرخ می‌گوید «اما امر ثانی طالبان برای بازگشایی مکاتب یک و نیم سال است که صادر نشده و برای دانشگاه‌های و دیگر مراکز آموزشی نیز تا سقوط این گروه تروریستی صادر نخواهد شد.»

از سویی هم افراد مسلح طالبان به استادان خانم در مکتب منوچهری در شهر کابل نیز اجازه ورود ندادند. درحالیکه امروز این مکتب برنامه «توزیع پارچه نتایج امتحان به دانش‌آموزان» داشت.

فضای سنگین نظامی در شهر 

پس از برخورد خشن طالبان تروریست با دانشجویان و دانش‌آموزان دختر در دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌ها، بر شماری از شهر‌های افغانستان فضای سنگین نظامی حاکم است.

منابعی از شهر کابل به نیمرخ می‌گویند که طالبان در ساحه‌های دشت برچی، لیسه مریم و خیرخانه شهر کابل ایست‌های بازرسی ایجاد کرده‌اند و در برخی موارد مانع گشت‌وگذار زنان و دختران شده‌اند.

یکی از دانشجویان دختر در پیامی به نیمرخ نوشته است که «در دشت برچی ما را در یک ایست بازرسی ایستاد کردند و پرسیدند که کجا می‌رویم، من درحالیکه پسر هشت ساله‌ام را می‌خواستم به شفاخانه ببرم نگذاشتند از ایست بازرسی رد شوم، به من گفتند پس به خانه برو اوضاع خراب است.»

گویا طالبان با یک تصمیم ضد انسانی دیگر بر اوضاع تمام افغانستان تاثیر منفی گذاشته است.

در شهر مزار شریف، مرکز ولایت بلخ نیز گروه طالبان ایست‌های بازرسی ایجاد کرده و دختران را نگذاشته‌اند که وارد دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌ها شوند. طالبان در اکثر ساحه‌های شهر مزار شریف با وسایط نظامی تانک و رنجر ایستاده‌اند.

طبق نوار صوتی که به نیمرخ رسیده است یک مسئول نظامی گروه تروریستی طالبان در پیامی صوتی به افرادش دستور می‌دهد که در شهر حضور فعال داشته باشند و حداقل برای چهار یا پنج روز نگذارند کسی ناامنی ایجاد کند.

برای چهار یا پنج روز به وظیفه تان خوب عمل کنید، اگر کسی بی‌نظمی، بغاوت یا سروصدا کرد او را گیر بیاندازید و مسئولیت با خودش است.

در بخشی دیگری از این پیام این مسئول طالبان می‌‌گوید که «با وکلای گذر و ملا امامان مساجد نیز نشست شود و توسط آنها از مردان خانواده خواسته شود که زنان و دختران شان را در خانه نگهدارند در غیر آن صورت مردان خانواده را نیز مجازات کنید.»

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق آموزش زناندانشگاهدختران دانشجو
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
کودک همسری
هزار و یک شب

خاطرات عروس 11 ساله

5 حوت 1401

قسمت اول‌ |‌ روزی که عروس شدم هنوز به بلوغ نرسیده بودم. پوشیدن پیراهن «خال سفید» و چادر سبز گلدار مرا از بقیه متفاوت نشان می‌داد، به همین خاطر حس غرور داشتم و خود را از همه برتر...

بیشتر بخوانید
هبوط در تاریکی
هزار و یک شب

هبوط در تاریکی؛ روایت دردناکِ مینه از کودکی تا بزرگ‌سالی

30 سنبله 1402

مینه (مستعار) دختری ۲۸ساله است که خاطرات زنده‌گی‌اش از کودکی تا بزرگ‌سالی، چیزی جز پژواکِ درد و مظلومیت نیست. او از کودکی، مورد سوءاستفادۀ جنسی شوهرعمه‌اش قرار می‌گیرد و این اتفاق، سرآغازی برای سقوط ممتدِ...

بیشتر بخوانید
به دنبال نور در گوشه‌های تاریک زنده‌گی
گوناگون

به دنبال نور در گوشه‌های تاریک زنده‌گی

27 سنبله 1402

از دور به او نزدیک شدم. چهره‌اش آشنا به نظر می‌رسید اما باورم نمی‌شد چنین تصادفی با او روبه‌رو شوم. 

بیشتر بخوانید
تعرض بر زنان، از مهمان‌خانه تا تشناب‌های زندان طالبان
گزارش

تعرض بر زنان، از مهمان‌خانه تا تشناب‌های زندان طالبان

25 سنبله 1402

یادآوری این تجارب وحشت‌ناک، چنان دردِ آکنده از شرم را در وجود قربانیان تازه می‌سازد که اغلب در مقامِ پاسخ نفس‌شان به شماره می‌افتد و زبان‌شان از چرخش باز می‌ماند. 

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
  • ستون‌ها
    • زنان و مهاجرت
    • نخستین‌ها
EN