نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

ستم طالبان و مقاومت شهروندان؛ «یا همه یا هیچ‌کس»

  • ارزگانی
  • 1 جدی 1401
شهروندان زن افغانستان

ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی خصوصی از سوی گروه تروریستی طالبان با موجی از خشم، نفرت و انزجار شهروندان افغانستان مواجه شده است.

اکنون که دو روز از همگانی شدن این تصمیم می‌گذرد، اعتراض‌ها از سوی طیف‌های مختلف اجتماعی در حال گسترش است؛ از اعتراض خیابانی گرفته تا دیوار نویسی و کمپاین در شبکه‌های اجتماعی و استعفای استادان دانشگاه‌ها و ترک کلاس از سوی دانشجویان پسر.

اعتراض خیابانی زنان

اولین جرقه اعتراض از سوی شماری از دانشجویان دختر زده شد. آنها روز چهارشنبه با وجود آگاهی از تصمیم گروه طالبان، در مقابل دانشگاه کابل تجمع کردند و خواستار ورود به این دانشگاه شدند.

جنگجویان تا به دندان مسلح گروه تروریستی طالبان که با موترهای زرهی در مقابل دانشگاه کابل مستقر شده بودند، دختران را در ورودی این دانشگاه با خشونت و سرکوب متفرق کردند.

امروز نیز جمعی از زنان معترض و دانشجویان دختر، در غرب کابل به خیابان برآمدند و در یک راهپیمایی اعتراضی از ساحه دهبوری به سمت دانشگاه کابل حرکت کردند.

آنها به ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه‌ها از سوی گروه طالبان اعتراض کردند و شعار «یا همه یا هیچ‌کس» را سر دادند.

این شعار دانشجویان و استادان مرد را تشویق می‌کند که در اعتراض به ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه‌ها از سوی گروه طالبان، آنها نیز در صنف‌های درسی حضور نیابند و اعتصاب کنند.

اعتراض امروز زنان نیز با موجی از خشونت و سرکوب گروه طالبان مواجه شد و شماری از معترضان از سوی جنگجویان گروه طالبان بازداشت شدند.

پسرانی که صحنه امتحان را ترک کردند

دومین جرقه اعتراض به تصمیم گروه طالبان مبنی بر ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه‌ها، در ولایت ننگرهار و از سوی دانشجویان پسر زده شد.

پس از ممانعت جنگجویان طالبان از حضور دختران دانشگاه ننگرهار، دانشجویان پسر دانشکده طب این دانشگاه ورق‌های امتحان را پاره و صحنه امتحان را ترک کردند.

همچنان بخوانید

650 روز سیاه

650 روز سیاه

30 ثور 1402
کودک معلول و رنج عبور از خشونت جامعه

کودک معلول و رنج عبور از خشونت جامعه

15 ثور 1402

آنها تاکید کردند که تا زمانی که به دانشجویان دختر اجازه تحصیل داده نشود، در صنف‌های درسی دانشگاه حاضر نخواهند شد

دانشجویان دختر و پسر این دانشگاه همچنین یک تجمع اعتراضی راه‌اندازی کردند و شعارهای «یا همه یا هیچ‌کس» و«زنده‌باد تحصیل» را سردادند.

اعتراض دانشجویان پسر دانشگاه ننگرهار با استقبال گسترده شهروندان مواجه شد.

ستم طالبان و مقاومت شهروندان؛ «یا همه یا هیچ‌کس»

شماری از شهروندان با نشر پیام‌هایی در شبکه‌های اجتماعی، از دانشجویان سایر دانشگاه‌ها نیز خواستند که در اعتراض به تصمیم گروه تروریستی طالبان، در صنف‌های درسی حاضر نشوند.

پس از ننگرهار در شرق، دانشجویان دانشگاه قندهار در جنوب کشور نیز به تصمیم گروه طالبان اعتراض کردند.

دانشجویان پسر در دانشگاه قندهار نیز همانند دانشجویان ننگرهاری، صنف درسی را ترک کردند و گفتند بدون هم‌صنفی‌های دختر شان حاضر نیستند در صنف‌های درسی اشتراک کنند.

موج استعفای استادان دانشگاه 

پس از اعلام دستور طالبان مبنی بر ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه‌ها، استادان دانشگاه‌های مختلف کشور به این تصمیم واکنش گسترده نشان دادند.

شماری از استادان دانشگاه‌های مختلف کشور یکی پی‌دیگری اعلام کردند که در اعتراض به محرومیت دختران از آموزش و تحصیل، از سمت خود استعفا می‌دهند.

براساس آماری که نیمرخ جمع‌آوری کرده است، تاکنون دست‌کم ۱۶ استاد دانشگاه استعفا داده‌اند.

احمدعمر کندزی استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه کندز، ذکریا شنیزی استاد دانشکده جیولوژی دانشگاه پلی‌تخنیک کابل، محمدهادی اسدی استاد دانشگاه پلی‌تخنیک کابل، عبيدالله وردک استاد دانشگاه کابل، فیض رحمان استاد دانشگاه کابل، صفی‌الله سمون استاد دانشگاه قندهار، ولی‌الحق مشفق استاد دانشگاه تخار، عبدالعظیم مومند استاد دانشگاه کابل، مصطفا کامل محمد استاد دانشگاه بامیان، اسحاق شهباز استاد یکی از دانشگاه‌های خصوصی کشور، جاوید مهمند استاد یکی از دانشگاه‌های خصوصی، توریالی فخری، متخصص جراحی اعصاب و استاد در دانشگاه‌های خصوصی غالب و جامی در هرات، سکندر زدران استاد دانشگاه پلی‌تخنیک کابل، نصیر سادات استاد دانشگاه بلخ، بکتاش امینی استاد دانشگاه کابل و نماینده افغانستان در مرکز بین‌المللی فزیک نظری، ظاهر شاه صفاری استاد زراعت در دانشگاه هلمند؛ ۱۶ استادی هستند که متن استعفای خود را علنی کرده‌اند.

استعفا خط

محمد هادی اسدی، یکی از استادان در متن استعفای خود نوشته است: «در جامعه‌ای که حقوق اولیه نصف جمعیت آن در حال تلف شدن است، خدمت در آن عین خیانت است.»

هشتگ و دیوار نگاری

ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه‌ها از سوی گروه طالبان واکنش گسترده شهروندان در شبکه‌های اجتماعی را نیز به همراه داشته است.

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به این تصمیم گروه طالبان هشتگ #LetHerLearn

یا «اجازه بدهید او بیاموزد» را در تویتر راه‌اندازی کرده‌اند.

کاربران تویتر با استفاده از این هشتگ، روایت‌هایی از اندوه، ناراحتی و غم دانشجویان دختر را به دلیل محرومیت از آموزش می‌نویسند.

آزیتا غنی زاده، یکی از کاربران تویتر با همرسانی ویدیوی اعتراض دانشجویان در ننگرهار، نوشته است که «این تنها راه است، مردان و زنان باهم برای دسترسی زنان و دختران به آموزش مبارزه کنند.»

لاله عثمانی، یکی از فعالان حقوق زن در تویتر نوشته است که «پس از دو دهه مبارزه برای حقوق اولیه بشری، زنان از جامعه حذف می‌شوند؛ زیرا حقوق آنها یکی یکی سلب می‌شود.»

خانم عثمانی افزوده که «سکوت در برابر این اقدام[ممنوعیت تحصیل دختران] نه تنها شرم‌آور است، بلکه جنایت علیه بشریت است.»

او از کاربران شبکه اجتماعی تویتر خواسته است که به کمپاین «اجازه بدهید او بیاموزد» بپیوندند.

همچنین یک ویدیوی چند ثانیه‌ای در تویتر نشر شده است که نشان می‌دهد دختری هشتگ #LetHerLearn را بر دیواری در یکی از شهرهای افغانستان می‌نویسد.

موج اعتراض‌ها علیه تصمیم گروه طالبان مبنی بر ممنوعیت آموزش دختران همچنان ادامه دارد.

تا کنون علاوه بر شهروندان افغانستان نهادهای مختلف حقوق بشری بین‌المللی و کشورهای مختلف جهان ممنوعیت تحصیل دختران را محکوم کرده‌اند و این اقدام طالبان را «جنایت علیه بشریت» و «فاجعه» خوانده‌اند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق آموزش زنان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 
هزار و یک شب

زنانی مبتلا به همورویید که به جای معالجه سرزنش می‌شوند 

2 جوزا 1402

راهروها و سالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی و دولتی در شهر کابل؛ دو محیط متفاوت برای زنانِ متفاوت است.درسالن‌های انتظار شفاخانه‌های خصوصی انگار فقط زنان خوش شانسی توانستند راه یابند که از نظر اقتصادی مشکلات کم‌تری...

بیشتر بخوانید
«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»
زنان و مهاجرت

«روزهای دشواری‌ست، اما تسلیم نخواهم شد»

6 جوزا 1402

دوهفته از آمدن مان به ایران می‌گذرد. افغانستان که بودم تصورم از زندگی در ایران چیز دیگری بود. اتاق‌های قشنگ و خوش منظر؛ صالون کلان با آشپزخانه‌ی مجهز و زیبا؛ حویلی کوچک اما با صفا و تمیز. بار...

بیشتر بخوانید
«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»
هزار و یک شب

«بعد از مرگ شوهرم باید زن برادرش می‌شدم»

2 جوزا 1402

خانه‌‌ای‌ قدیمی با دیوارهای رنگ و رو رفته و بعضاً فروریخته‌اش، سمیه 14 ساله و مادرش کریمه 33 ساله‌ را درون یکی از اتاق‌های کوچکش که تا سوراخ شدن دیوارهایش چیزی نمانده جا داده است. این خانه در دورترین نقطه‌ی غرب کابل...

بیشتر بخوانید
کودک همسری
گوناگون

خاطرات عروس ۱۱ ساله

5 حوت 1401

قسمت دوم | بعد از «شب زفاف» تا هفت ماه با شوهرم همبستر نشدم. چون ترسیده بودم و شب زفاف برایم شبیه یک کابوس شده بود.تا آنجا که می‌توانم بگویم بدترین قسمت زندگیم آن شب بود.

بیشتر بخوانید
«پریسا از ترس به خود می‌پیچید»
هزار و یک شب

«پریسا از ترس به خود می‌پیچید»

2 جوزا 1402

نویسنده: مزدک معصومیت و نشاط از سراسر وجودش می‌بارد. غرق در زندگی و جهان کودکانه‌اش است. بی‌خیال از ناملایمتی‌های جهان پیرامونش هر گاه و بیگاه را با دنیایی از آرزوهای دل‌انگیز و کودکانه‌اش به سوی خواسته‌ها و...

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره نیمرخ
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • پادکست
EN

-
00:00
00:00

لیست پخش

Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00