نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

حلقه‌ی جنایت طالبان در برابر زنان کامل شد

  • نیمرخ
  • 2 جدی 1401
زرقا یفتلی

نویسنده: زرقا یفتلی
مسئول نهاد تحقیقی حقوق زنان و اطفال و عضو بورد شبکه منطقوی زنان

بستن درب دانشگاه‌ها به روی دختران دانشجو، تکمیل حلقه‌ی جنایت طالبان در برابر زنان و دختران افغانستان است. با مسلط کردن این گروه بر کشور، پیش‌بینی ما همین بود که طالب، پیوسته و به ترتیب حقوق زنان را سلب خواهد کرد. چون این گروه به صورت اندیشه‌ای با آزادی، عدالت و تمامی ارزش‌های انسانی و مدنی، دشمنی دارد.

ما پیوسته گفتیم و می‌گوییم که طالب همان گروه دهشت‌افگن و جاهل است که در دور نخست حاکمیتش مردم افغانستان تجربه کرده و جهانیان دیدند. گروهی که در بیست سال گذشته با حمله به شهر‌ها، مکاتب، ورزشگاه‌ها، شفاخانه‌ها و دانشگاه‌ها، هزاران انسان اعم از پیر و جوان و زن و کودک را با بی‌رحمانه‌ترین وجه با حملات انتحاری از بین بردند و یا با گلوله به رگبار بستند. همان گروهی که زنان را در ورزشگاه تیرباران می‌کرد و در بازار به شلاق می‌بست.

طالبان همان گروهی است که با آزادی، عدالت، برابری و تمام آن مولفه‌ها و ارزش‌هایی که یک جامعه‌ی انسانی را از یک جامعه غیرانسانی متمایز می‌سازد، دشمنی دارد.

با آنکه اکثریت سران آن در فهرست سیاه و تروریستی سازمان ملل قرار داشته و زیر پیگرد بودند، در یک معامله آشکار زلمی خلیلزاد و فریب آمریکایی‌ها، همچنان به خاطر فساد، بی‌کفایتی و قوم‌گرایی حکومت محمداشرف غنی احمدزی، بر کشور حاکم ساخته شد.

تلخ‌تر این است که با حاکم ساختن این گروه، تعدادی از مردان و زنانی که پسوند فعال مدنی، فعال حقوق زن، خبرنگار و… را داشتند به لابی‌گری برای طالبان پرداختند. آنها در کشورهای مختلف و با استفاده از تریبون‌های بین‌المللی که برای مردم افغانستان اختصاص داده می‌شود بی‌شرمانه برای عادی‌سازی طالب و جنایات این گروه، تلاش کردند و هنوزهم به این سفیدنمایی طالبان ادامه می‌دهند.

این لابی‌گران که سال‌ها به نام فعال حقوق بشر، فعال حقوق زن، فعال مدنی و خبرنگار از منابع مالی و فرصت‌های بی‌شمار جامعه مستفید شدند اکنون در جناح مخالف مردم ایستاده و جهت همراهی و حمایت از تحکیم استبداد طالبان به دروغ از تغییر باورهای طالب و توانایی این گروه در تامین امنیت می‌گویند. حالا باید به جامعه جهانی و همه ثابت شده باشد که طالب، تنها و تنها یک گروه دهشت‌افگن، قوم‌گرا، زن‌ستیز و فاقد تمام اصول و ارزش‌هایی است که یک گروه سیاسی حاکم بر یک کشور باید داشته باشد.

در یک و نیم سال تسلط این گروه، افغانستان با فاجعه‌ی انسانی، فقر، ناامنی و بربادی یک ملت و یک کشور روبرو است. مردم امنیت جانی، مالی، شغلی، غذایـی و روانی ندارند.

کوچک‌ترین اختلاف در برابر این گروه، نتیجه‌اش مرگ و شکنجه‌ی وحشتناک است. اعدام صحرایی، سنگسار زنان، قطع اعضای بدن انسان‌ها در محاکم صحرایی و وحشیانه‌، تیرباران اسیران جنگی، کوچ اجباری مردم به دلیل قومی، زبانی و مذهبی، فساد و چپاول بیت‌المال، تجاوز به زنان، فعال‌سازی ده‌ها مرکز تربیت تروریستان و به آموزش گرفتن هزاران کودک در این مراکز؛ عملکردهای هرروزه‌ی طالبان و هشدارهای جدی برای آینده‌ی منطقه و جهان است که باید هرچه زودتر جلوش گرفته شود.

راه حل، روی کار آوردن یک نظام قانونی، مردمی و برخاسته از آرای مردم در افغانستان است که در آن حقوق همه شهروندان بدون تفکیک جنسیت و قوم و زبان رعایت شود؛ نه باج دادن بسته‌های نقدی ده‌ها میلیون دالر به صورت هفته‌وار به یک گروه تروریستی و ظالم.

از همه کشورهای منطقه و جهان و سازمان‌های جهانی دخیل در امور افغانستان می‌خواهیم که برای رهایی مردم این کشور از ظلم و جنایت گروه طالبان، اقدام جدی را روی دست بگیرند. بی‌تفاوتی جهان در برابر جنایات طالبان علیه زنان و مردان افغانستان، گروه‌های تروریستی دیگر را برای گروگان‌گیری مردمی و نیز گروه‌های مستبد حاکم در کشورهای دیگر را در سرکوب مردم‌ شان، بیش از پیش تشجیع(دلیر) می‌کند که این خود عامل فاجعه‌ی بزرگ جهانی خواهد شد.

همچنان بخوانید

دانشجویان دختر

دانشجویان دختر: از دست طالبان در هیچ‌جایی در امان نیستیم

16 دلو 1401
ممنوعیت آموزش دختران

500 روز ممنوعیت آموزش دختران؛ ستیز طالبان، ناکامی جهان و تغییر رویکرد زنان

14 دلو 1401
موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق آموزش زنان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
چندهمسری
هزار و یک شب

چندهمسری؛ پاداش زنی که با پول معلمی خرج دانشگاه شوهرش را داد

16 دلو 1401

مروارید در تمام قریه یگانه دختری بود که بیشترین خواستگار را داشت. او دختر باسواد بود و در امور منزل هم به قول زنان قریه، از هر انگشتش هنر می‌بارید. همه می‌خواستند مروارید عروس‌شان شود.

بیشتر بخوانید
زنی که باربار زندگی می‌سازد
هزار و یک شب

زنی که باربار زندگی می‌سازد

13 دلو 1401

گل‌واری 25 سال پیش به خدادا، پسر همسایه‌اش دل می‌بندد و قصه‌ی دلدادگی‌شان نقل مجلس محله می‌شود. قدرت این دلدادگی هردو را به‌هم می‌رساند. پس از دو سال زندگی مشترک، همراه با شوهر و خانواده‌ی...

بیشتر بخوانید
نجمه
هزار و یک شب

زنی که برای آینده‌ی دخترش خانه را ترک کرد

17 دلو 1401

نجمه را در پانزده سالگی به شوهر دادند. خودش می‌گوید به راستی مرا به شوهر دادند، من چیزی از ازدواج نمی‌دانستم.شانزده ساله بود که دختری به دنیا آورد و اسمش را گلنار گذاشتند.

بیشتر بخوانید
ازدواج مجازی
هزار و یک شب

چهار سال ازدواج در فضای مجازی

11 دلو 1401

زندگی در منطقه‌ی اعیان‌نشین شهر کابل به خوبی پیش می‌رفت. بدون هیچ محدودیتی به مکتب رفتم و درس خواندم و برای خودم رویاهایی بافته بودم.

بیشتر بخوانید
زن چهارم
هزار و یک شب

روزی که زن چهارم پدرم پسر زایید

8 دلو 1401

پدرم پسر می‌خواست. او همیشه آرزو می‌کرد که پسردار شود. برای همین چهار بار ازدواج کرد. هیچ‌کس نمی‌توانست با او مخالفت کند. همین‌که حرفی می‌زدیم به دهان ما محکم می‌کوبید.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل، بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
EN