نیمرخ
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
EN
نیمرخ

ممنوعیت آموزش دختران

زنان معترض در هرات و تخار سرکوب و گرفتار شدند

  • ارزگانی
  • 3 جدی 1401
صدام زنان

در تداوم اعتراض‌ها به ممنوعیت آموزش زنان از سوی گروه تروریستی طالبان، شماری از زنان و دانشجویان در ولایت‌‌های هرات و تخار به خیابان آمدند.

اعتراض زنان هرات امروز (شنبه، سوم جدی 1401 خورشیدی) در برابر دانشگاه هرات صورت گرفت، اما جنگجویان مسلح گروه طالبان، این اعتراض را سرکوب کردند.

بر اساس گزارش منابع محلی، جنگجویان گروه طالبان از میل تفنگ، دنده برقی، شلاق و موتر آب‌پاش/آتش‌نشانی برای سرکوب اعتراض زنان هرات استفاده کردند.

در ویدیویی که از این اعتراض به دسترس نیمرخ رسیده است، یکی از معترضان می‌گوید که طالبان برای متفرق کردن آنها، به سمت شان «آب کثیف» پاش دادند.

در این ویدیو دیده می‌شود که دختران معترض فریاد می‌زنند «تحصیل حق ماست» و همزمان افراد طالبان به سمت آنها از یک موتر بزرگ آتش‌نشانی، آب می‌پاشند. این معترضان افراد طالبان را «بی‌غیرت» صدا می‌زنند.

در یک ویدیوی دیگر که در شبکه‌های اجتماعی نشر شده است، دیده می‌شود که چندین جنگجوی مسلح گروه طالبان مانع اعتراض زنان می‌شود.

در این ویدیو یک مرد که به نظر می‌رسد غیر مسلح است، از زنان می‌خواهد که ساکت باشند، از اعتراض دست بکشند و به خانه برگردند و می‌گوید که «گپ حل می‌شود.»

اما زنان معترض در پاسخ به او می‌گویند که یک و نیم سال می‌شود که در خانه هستیم، آیا مکتب‌ها باز شد؟ 

در ویدیوی دیگری که در شبکه‌های اجتماعی نشر شده، یکی از زنان معترض می‌گوید: «ما امروز بخاطر حق تحصیل و درس آمدیم، هیچ‌ اسلحه‌ای در دست نداریم.»

او می‌گوید: «ما را داخل کوچه بندی کردند، آب مستراح را آوردند بر روی ما پاش دادند، همگی خیس شدیم، دختران همه زمین خوردند.»

همچنان بخوانید

دانشجویان دختر

دانشجویان دختر: از دست طالبان در هیچ‌جایی در امان نیستیم

16 دلو 1401
ممنوعیت آموزش دختران

500 روز ممنوعیت آموزش دختران؛ ستیز طالبان، ناکامی جهان و تغییر رویکرد زنان

14 دلو 1401

این زن معترض می‌گوید که «ترس اینها از صدای ما است، ما هیچ چیزی در دست نداریم، فقط حق خود را می‌خواهیم.»

منابع محلی می‌گویند که پس از سرکوب اعتراض زنان توسط جنجگویان گروه طالبان، شهر هرات حالت نظامی به خود گرفته است و طالبان جاده‌های اصلی این شهر را به دلیل ترس از شکل‌گیری اعتراضات مردمی، مسدود کرده‌اند.

گرفتاری معترضان در تخار 

همزمان با اعتراض مدنی زنان در هرات، شماری از زنان و دانشجویان در ولایت تخار در شمال شرق کشور نیز تظاهرات کردند.

در ویدیویی که از اعتراض زنان در شهر تالقان، مرکز ولایت تخار، به دسترس نیمرخ قرار گرفته است، دیده می‌شود که متعرضان شعارهای «تحصیل حق ماست» و «ما همه باهم هستیم» را سر می‌دهند.

منابع محلی گزارش داده‌اند که جنجگویان گروه طالبان با خشونت تظاهرات زنان و دانشجویان تخار را سرکوب کردند و دست‌کم پنج نفر از آنها را گرفتار کرده‌اند.

هنوز از سرنوشت افراد گرفتار شده توسط جنجگویان گروه تروریستی طالبان اطلاعاتی در دسترس نیست.

بر اساس اطلاعاتی که به دسترس نیمرخ قرار گرفته است قرار بوده امروز زنان و دختران در ولایت بغلان نیز در اعتراض به ممنوعیت تحصیل دختران توسط گروه طالبان، راهپیمایی کنند.

اما استخبارات طالبان با مسدود کردن راه‌ها و هشدار به فعالان زن، مانع برگزاری این راهپیمایی شده‌اند‌.

منابع می‌گویند که استخبارات طالبان از مردان در بغلان خواسته‌اند که اجازه ندهند زنان و دختران‌شان از خانه بیرون شوند و هشدار داده‌اند که اگر زنی بدون همراهی یک مرد از خانه بیرون شود، گرفتار می‌شود.

تدوام اعتراض دانشجویان پسر

در پی ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاه‌ها از سوی گروه تروریستی طالبان، دانشجویان پسر در دانشگاه‌های مختلف کشور ورق‌های امتحان را پاره و صنف‌های درسی را ترک کرده‌اند.

در ادامه این حرکت اعتراضی، امروز دانشجویان پسر موسسه تحصیلات عالی افغان پامیر، صنف‌های درسی را ترک کردند.

در ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی نشر شده دیده می‌شود که این دانشجویان از امتحان دادن خودداری و صنف درسی را ترک می‌کنند.

یکی از دانشجویان پسر در این ویدیو می‌گوید که همه دانشجویان برای حمایت از دانشجویان دختر، امتحان را لغو کرده‌اند و نمی‌خواهند امتحان بدهند.

همزمان دانشجویان پسر دانشکده کمپیوتر ساینس دانشگاه کابل با ارسال یک مکتوب به ریاست این دانشگاه، گفته‌اند تا زمانی که مراکز آموزشی بر روی دختران باز نشود، در صنف‌های درسی حاضر نمی‌شوند.

دانشجویان دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل نیز در حمایت از حق آموزش دختران از حضور در کلاس خودداری کرده و به ریاست این دانشکده نوشته اند که «محروم ساختن دختران از تحصیل به مثابه تخریب تمام جامعه و نسل‌های فردا و فرورفتن در اعماق تاریکی و بحران در این سرزمین است.»

در یک ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی نشر شده، نشان می‌دهد که دانشجویان یک دانشگاه خصوصی در قندهار نیز صحنه امتحان را به رسم اعتراض و حمایت از حق آموزش دختران ترک کرده‌اند. اما طالبان مسلح آنها را لت‌وکوب می‌کنند و با شلیک هوایی مجبور می‌کنند از دانشگاه فرار کنند.

پیش از این دانشجویان دانشگاه‌های ننگرهار، بلخ و قندهار نیز در اعتراض به ممنوعیت آموزش دختران از سوی گروه طالبان، صنف‌های درسی را ترک کرده بودند.

ممنوعیت آموزش دختران از سوی گروه طالبان با واکنش‌های گسترده داخلی و بین‌المللی مواجه شده است و بسیاری از کشورهای جهان و سازمان‌های بین‌المللی آن را «جنایت ضد بشری» خوانده‌اند.

اعتراضات خیابانی زنان و دانشجویان دختر با وجود خشونت و سرکوب از سوی جنگجویان گروه طالبان ادامه دارد و در تداوم آن قرار است امشب دانشجویان هرات از بام خانه‌های خود شعار «تحصیل حق ماست» را سر دهند.

دانشجویان معترض ولایت با نشر فراخوانی، از زنان و مردان این ولایت خواسته‌اند که در کنار دختران خود ایستاد شوند و سکوت خود را بشکنند.

موضوعات مرتبط
کلمات کلیدی: حق آموزش زنان
دیدگاه شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دیگران بفرستید
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتساپ
پرخواننده‌ترین‌ها
چندهمسری
هزار و یک شب

چندهمسری؛ پاداش زنی که با پول معلمی خرج دانشگاه شوهرش را داد

16 دلو 1401

مروارید در تمام قریه یگانه دختری بود که بیشترین خواستگار را داشت. او دختر باسواد بود و در امور منزل هم به قول زنان قریه، از هر انگشتش هنر می‌بارید. همه می‌خواستند مروارید عروس‌شان شود.

بیشتر بخوانید
زنی که باربار زندگی می‌سازد
هزار و یک شب

زنی که باربار زندگی می‌سازد

13 دلو 1401

گل‌واری 25 سال پیش به خدادا، پسر همسایه‌اش دل می‌بندد و قصه‌ی دلدادگی‌شان نقل مجلس محله می‌شود. قدرت این دلدادگی هردو را به‌هم می‌رساند. پس از دو سال زندگی مشترک، همراه با شوهر و خانواده‌ی...

بیشتر بخوانید
نجمه
هزار و یک شب

زنی که برای آینده‌ی دخترش خانه را ترک کرد

17 دلو 1401

نجمه را در پانزده سالگی به شوهر دادند. خودش می‌گوید به راستی مرا به شوهر دادند، من چیزی از ازدواج نمی‌دانستم.شانزده ساله بود که دختری به دنیا آورد و اسمش را گلنار گذاشتند.

بیشتر بخوانید
ازدواج مجازی
هزار و یک شب

چهار سال ازدواج در فضای مجازی

11 دلو 1401

زندگی در منطقه‌ی اعیان‌نشین شهر کابل به خوبی پیش می‌رفت. بدون هیچ محدودیتی به مکتب رفتم و درس خواندم و برای خودم رویاهایی بافته بودم.

بیشتر بخوانید
زن چهارم
هزار و یک شب

روزی که زن چهارم پدرم پسر زایید

8 دلو 1401

پدرم پسر می‌خواست. او همیشه آرزو می‌کرد که پسردار شود. برای همین چهار بار ازدواج کرد. هیچ‌کس نمی‌توانست با او مخالفت کند. همین‌که حرفی می‌زدیم به دهان ما محکم می‌کوبید.

بیشتر بخوانید
Nimrokh Logo
بستر گفتمان زنانه

نیمرخ رسانه‌‌ی آزاد است که با نگاه ویژه به تحلیل، بررسی و بازنمایی مسایل زنان می‌پردازد. نیمرخ صدای اعتراض و پرسش زنان است.

  • درباره
  • تماس با ما
  • شرایط همکاری
Facebook Twitter Youtube Instagram Telegram Whatsapp
نسخه پی دی اف

بایگانی

نمایش
دانلود
بایگانی

2022 نیمرخ – بازنشر مطالب نیمرخ فقط با ذکر کامل منبع مجاز است.

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد
نمایش همه‌ی نتایج
  • گزارش
  • هزار و یک‌ شب
  • گفت‌وگو
  • مقالات
  • ترجمه
  • چندرسانه‌یی
EN